DB23f vida delikleri tam alt kapakla üst kapak çizgisinin ortasına gelmiş
hEXoganal vida atamamıza gerek yok herhalde.. ?
Genelde sub connectorler alttan üstten lehimli olunca gayet sağlam oluyor..
Malesef dediğin gibi tam ortaya denk geldi, kutu üzerine vida deliği yerleştiremedim. Bu şekilde gayet sağlam. Dediğin vidalamayı yapabilmek için, iki parçadan birini en az 6 mm kalınlaştırmam, diğerini inceltmem gerekiyor ki çok kolay bir çözüm ortaya çıkmıyor.
Sonuçta kalıp yapıp satacak değiliz, kendimize 3-5 cihaz yapıyoruz, o kadar da önemli değil bence.
@phoenix, soğtucu sıkıntılı olur. Zira ısınan parça kutudan ziyade içerideki chipler vb. plastik kutuya aliminyum soğutucu takıldığını hiç görmedim, estetik olmaz kanımca.
@AmigaEsref, sanırım yanlış dosyayı paylaşmışım. Çünkü son halinde kabartma HDMI520 yazısını kaldırmıştım. Çok büyük farklılık yok ama yarın son halini paylaşırım. Bu versiyonu bastırmayın.
@Gökçe, kutunun kalınlığı ile ilgili olan hikaye aslında şöyle;
Normalde 90 derece DB23F kullanmayı düşünüyordum. Eğer 90 derecesini bulabilseydik, ana PCB yaklaşık 7-10mm kadar daha aşağıda duracaktı. Bu durumda kasanın üst kısmında amiga ile çakışma olmayacaktı ve alt kısım da A-520 de olduğu gibi doğrudan yere oturacaktı.
Şimdi 90 derece bulamayınca, PCB 10mm kadar yükseldi, kutu da yükseldi. Eğer kutunun altına boş yere 10mm kadar fazlalık eklersem, biraz saçma olacak diye hiç girişmedim. Yani yapılabilir ancak baskı süresi, maliyeti ve sarf malzeme boşa harcanmış olacak. Bir de odun gibi kalın bir kutu olacak gibime geldi.
@Özgür, henüz bakamadım. A600'ü anca topladım, bu hafta içi eve getirip, evdeki Samsung TV ile testleri yapacağım. Eğer evdeki TV de görüntü alırsam, sendekini bir süreliğine ödünç isteyebilirim.
Bu arada herkese çok teşekkür ederim. Manevi destek olmasa ilerlemez bu projeler.
@albay,
3D kutu tasarımını sadece dosya olarak paylaşacağım. Malesef basıp gönderme şansım yok çünkü elimdeki printer amatör bi cihaz, baskı süresi yaklaşık 8 saat ve her zaman başında olamayabiliyorum.
Ancak daha aönce yazdığım gibi kart olarak dizgi ve programlaması yapılmış olarak isteyenlere ulaştırmaya çalışacağım. FPGA kartını kendiniz edinmeniz gerekiyor. Önceki postları takip edebilirsiniz.