Benim de versiyon farketmez. FPGA programlayabilecek donanım da mevcut elimde.
Pinlere akşam bakayım ama sanırım VHDL/Verilog üzerinden değişiklikle donanım değişikliğine gerek kalmadan çözülebilir bu sorun değil mi?
FPGA'de iki tane clock girişi var. Aslında daha çok var ama bizi ilgilendiren bu ikisi. Bu mini dev kit üzerinde bir adet 50MHz kristal/osilatör var. Bu osilatörü 17 nolu pine bağlamışlar.
Bizim projede biz bu osilatörü kullanmıyoruz, çünkü amigadan gelen görüntü sinyaline PLL ile lock olmuş olan kendi 27MHz clockumuzu kullanıyoruz. Bu clock'u da video processor cihip içerisinde oluşturuyoruz.
Şimdi bu kendi oluşturduğumuz sinyali de ben doğal olarak 18 nolu clock pinine yönlendirdim. (Zira 17 dolu, kullanmıyor olsak bile buraya dev kitin kendi clocku bağlı.)
Daha sonra farkettim ki, piyasadaki bazı devkitlerde clock 18'e, bazılarında da 17'ye bağlı. Aslında bu bir BUG. Çünkü bu farklı bağlantıda olan kitlerde 17 ve 18 nolu pinlerin isimleri de ters.
Sonuca gelirsek, FPGA içerisinden değiştirmek yetmiyor. Aynı zamanda ana kart üzerinde clocku boş pin hangisi ise ona yönlendirmek gerekiyor.
Bir başka çözüm ise, dev kit üzerindeki 50MHz clock'u söküp atmak. En temizi bu aslında. Bu durumda iki pin de boşa çıkmış oluyor...