@ibo1973, sanırım sen önceki sayfaları okumadın.. Bu bizim forumla, Türkiyede paylaşılacak ürünle alakalı değil... İlerde ticari olarak yurtdışına satılmasıyla alakalı bir fikir alış verişi...
Oturup kendisi yapacak adam yapar tabii ki.. Ama o adamı şu anda göremiyoruz...Yok...Bir süre daha çıkmaz diye düşünüyoruz.
yok okumadım

işin ticaret kısmında kazanç görülse büyük satışlar yapılabilse büyük derken 1000 10000 arası üretim sonrasında sabit satış gibi o çıkmaz dediğin kişinden 100lerce çıkar mesele kazanç meselesi gözünde büyüttüğün kadar büyük işler değil bu işler ancak eins inde dediği gibi 1000 adetlik bir pazar bile göremiyor açıkcası ülkemizde bu işlerin çok zor olduğu konusundada haklı vergiler vs vs derken ciddi pahalı satmak lazım yani çok çok zor işler ama imkansızda değil.
geçmişteki bir anım aklıma geldi onu yazarak kapatıyım konunun zorluğuna örnek olması açısından bildiğimiz cd ler ilk çıktığında her tarafa kopya oyun doluydu telif hakları yasası daha oturmadığından bolca kopyalama oluyordu ve yurt dışından cd kutusu ithalatı vardı ve bu kutular pahalıyıdı ilk zamanlar bende yav dedim cd kutusu imalatı yapıyım satarım özetle kalıp parası nerdeyse 1 ev parası ve hammadde fiyatı ise okadar phalıya geliyordiki çinden gelen cd kutusunu kırıcıya atıp hammaddeye çevirsek sonra tekrar cd kutusuna çevirsek daha ucuza geliyordu ozamanlar şimdide çok değiştiğini sanmıyorum durumun belkide değişmiştir.
tabi bu yasal yolla yaparsan olan birde bu işin karanlık tarafları vardı ozamanlarki hiç girmedim niyetlenmedim bile
1- irandan kaçak hammadde almak
2- cd kutusunun kalınlığını azaltmak
ozaman olabiliyordu ancak hiç girmedim yasal olmayan tarafa.
neyse çok uzun oldu yazı.