Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDolapdere bitpazarında yaşadığım rezil durum
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dolapdere bitpazarında yaşadığım rezil durum  (Okunma Sayısı 11233 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Semih Yener
Ziyaretçi
« : Ağustos 02, 2017, 21:05:47 ÖS »

Ben cihangirde oturuyorum. Bir arkadaşın tavsiyesi ile pazar günü sabah saatlerinde bu pazara gittim. Tezgahları geziyorum işime yarar birşeyler çıkarmı diye. 10 dakikaya yakın gezdikten sonra bir konsol aparatı buldum. Xbox classic vga kablo. Bu ne kadar diye sordum tezgah sahibine 10 lira dedi. O kadar param yok dedim birşeyler yap alayım dedim olmaz dedi 10 lira. Kabloyu tam tezgaha bırakıyordumki yanındaki adam bunda hapçı tipi var bunda para ne arasın dedi. Adamda ona cevap vereceğine ver 1 lira al git yapınca 1 lira verip aldım kabloyu. Bir daha bu pazara gideceğimi sanmıyorum. Hatırlarsanız evime hırsızlar girip eşyalarımı çalmıştı. Polise gittiğimde aynı benzer durumu yaşamıştım. Saçlarım uzun sakalım var diye bu tarz muhabbetlere girmelerine alıştım. Neyse asıl soruma geleyim.

Kablo bu

Vga monitöre bağladım fakat xbox hata ekranı veriyor ekrana. Xbox desteği arayın ekranı tüm satırlarda yeşil yazılar var farklı dillerde. Vga kablosunun üzerinde 4 tane dipswitch ayarı var. Bunları farklı şekillerde denememe rağmen aynı hata ekranı görüntüsünü alıyorum monitörde. Nette dipswitch ayarlarının olduğu net bir bilgide bulamadım. Yardımcı olurmusunuz ? Bu kablo ile nasıl görüntü alabilirim ?
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2017, 21:17:05 ÖS »

Kablodan anlamam. Başınıza gelen bu önyargılı davranışlar çok üzücü. Lütfen siz moralinizi bozmayın. Suç onu işleyenin kabahati, cahilliklerine verin geçin.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
BillBull
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2017, 21:40:26 ÖS »

Hic sasirmadim, maalesef toplumumuzda boyle bir algi var ve insanlar dis gorunuslerine gore yargilaniyor. Is cikisi takim elbiseyle dolastigimda farkli, gunluk kiyafetlerle dolastigimda kesinlikle farkli muamale goruyorum esnaftan,minibusculerden, hatta kendi cevremden...

Iki yil ingilterede yasadim, tr ye dondugumde cok insandan su soruyu duydum; sen bu sakallarla ingilterede nasil yasadin?!?!  Uzulerek verdigim cevap suydu; orada insanlar dis gorunusune gore degerlendirilmiyor. Net hatirliyorum, orada bi banka hesabi acmistim, bes alti kez de ayni bankaya gidip islem yaptim. Calisanlardan biri pakistan/hindistan uyruklu basinda onlara ozgu bir cesit sarik olan bir adam, digeri saclari maviye boyali dovmeli bi kiz, digeri de turbanli, Arap kokenli bi Ingiliz kizdi. Tabi ki kimsenin umrunda degildi, ve kimsenin garibine giden bi durum yoktu.

Buradaysa maalesef sakalli olmak, hatta esmer olmak korkutucu bir sey. Oyle goruyorum ki ne kadar şık giyinirseniz sarisinsaniz, beyazsaniz ( klasik batili stereotipi) insanlar size daha olumlu yaklasiyor.

Hatta orada soyle bir olay gecti basimdan, arkadasla tiyatroya gitmistik ve iki boyaci (kiyafetlerinden ve uzerine bulasan boyalardan belli) salona girdi, yanimiza oturdu. Arkadasa cok da hos olmayan bir soru sordum,simdi pismanim. Dedim ki bizde 'boyacilar' ( ifadenin kendisi bile sanki kucumser gibi,hos degil) tiyatroya gider mi? Arkadasin cevabi sorunu cok acik ortaya koyuyor; gitse de bu kiyafetle almazlar ki...

Nacizane fikirlerimi ve gozlemlerimi paylastim, soylediklerim kesinlikle tum toplum icin gecerli degil. Eger paylasimim forum kurallarina aykiri yahut huzurunu bozacak cinsentense adminler beni uyarsin, paylasimi silebilirim. En istemedigim sey tartisma yasanmasi. Sadece bu husustan gercekten cok sikayetciyim, insanlarin gorunuslerine gore degerlendirilmemesi gerektigine inaniyorum.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2017, 21:51:04 ÖS »

Toplumun en dipteki tabakasının olduğu yerlere gidiyorsunuz, ne bekliyordunuz ki? Steril bir dünyada yaşamıyoruz. Ben yıllardır retroyla ilgili çok farklı türlü ortamlara giderim. Yeri geldi sustum, kafamı çevirdim, kazık yediğim adamdan tekrar alışveriş yaptım, gece yarısı yemedi basıp taksiyle eve döndüm. Gittiğiniz yerin nasıl bir yer olduğunu bilip ona göre akılcı davranmak lazım. Eminim yurtdışında da postu deldirebileceğiniz pek çok ortamvardır. Biraz gerçekçi olalım.

Evet cihazınız çipli mi?

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2017, 00:37:59 ÖÖ »

Oyle goruyorum ki ne kadar şık giyinirseniz sarisinsaniz, beyazsaniz ( klasik batili stereotipi) insanlar size daha olumlu yaklasiyor.

Bence burada yanılıyorsun... Şu sıralar "Batılı tipleri" de ajan falan olduklarını düşünerek rahatsız ediyorlar.
Hatta uzak doğulu tipiniz varsa direk dayak yiyorsunuz. Öylesine tımarhaneye döndü ülke...

Alper
spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2017, 00:42:57 ÖÖ »

Her sakal bırakan delikanlının kendisini Şehzade Mustafa sandığı bir ülkede bırakın sizi hapçı sansınlar.
Not. Ahanda buraya yazıyorum bu şehzadelerden biri yakında elimde kalacak.

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2017, 00:52:29 ÖÖ »

Neredeyse her ülke ve toplumda "önyargı"lar var maalesef. Bu sadece ülkemize özgü bir şey değil. En büyük sıkıntı hemen herkesin bundan şikayet edip, kendi cemiyetindeyken, farklı olana önyargılı davranması bence.
Tabii ki sizin durumunuzu tenzih ederek konuşuyorum. Hepimizin her türlü ayrımcılığa karşı olmamız gerektiğini ve en çok "bizim gibi olmayanlar" için özgürlük istememiz gerektiğini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2017, 00:56:45 ÖÖ Gönderen: amiga.os » Logged
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2017, 00:55:43 ÖÖ »

Abi geçmiş olsun canını sıkma. Neden ve niçin sana öyle davrandıklarının sebebi ve sonuçlarını analiz edip bir üst aşamada değerlendire biliyorsan, zaten olaydan sıyrılıyorsun. Yani kısaca gül geç Ben öyle yapmaya çalışıyorum. Saygılar sevgiler.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2017, 01:06:43 ÖÖ »

Geçmiş olsun. Bu arada hırsızlık olayında bir gelişme var mı?

Bu arada tipinizi merak etmedim değil, ülkemiz gelenek göreneklerine göre bir sorun varsa makineyi kapıp geleceğim
prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2017, 01:46:04 ÖÖ »

Geçmiş olsun. Bu arada o yeşil satırların üstünde (ekranın sol üstü) iki haneli bir hata numarası yazmalı. Oradaki numarayı yazarsanız hatanın ne olduğunu bulmak daha kolay olur.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2017, 04:14:17 ÖÖ »

Kötü birşey tabi bu şekilde hakkınızda konuşulması fakat böyle bir pazarıydı dolapdereydi zümrütevler pazarıydı biz zaten böyle yerlere bilerek en paspal halimizle giderdik   Satıcı bir müşteriye 20 tl dediği şeyi diğer müşteriye 10 tl dedikçe de bu durum böyle olur...

2002 senesini  hatırlıyorum birde bu günümüz türkiyesine bakıyorum... neyse işte..
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2017, 12:23:33 ÖS »

Her sakal bırakan delikanlının kendisini Şehzade Mustafa sandığı bir ülkede bırakın sizi hapçı sansınlar.
Not. Ahanda buraya yazıyorum bu şehzadelerden biri yakında elimde kalacak.

Aman spunky'cim sen sinirlerine hakim ol. Ülke modern hukuktan şeri hukuka dönünceye kadar sabret. Ondan sonra bakarsın artık duruma göre. Bi değişiklik olmadıysa şehzade katli zaten caizdi en son.

Alper
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2017, 14:07:24 ÖS »

Geçmiş olsun, cidden kötü bir hadise yaşamışsınız. İnsanın görnüşüne bakarak onları yargılamak, toplumumuzda maalsef her dönem olan bir şey. Daha vahim bir hadiseyi yıllar evvel bende yaşamıştım. Bu arada Dolapdere neresidir bilmiyorum, kötü bir yer galiba? İstanbul da mı burası? Gerçi bu tip hadiseler her yerde olabiliyor.

2001 ya da 2002 yılında saçım uzundu. Hani bir heves edip uzattık. Omuzuma kadar geliyordu. Herhangi bir siyasi, dini, sosyolojik...vs bir ideolojinin sempatizinı değildim (halen daha öyleyimdir), sadece gençliğin verdiği bir hevesti işte.

Ankara'da Kızılay tarafında arkadaşlarla sık sık gittiğimiz bir dönerci vardı. Ağılıklı olarak kır pidesi yapardı, zaten bizde onu yemeye giderdik. Bir gün, dükkan boşken dönerci ustası kapıyı kapatıp kolumu tuttu, kaldırdı koca döner bıçağını! Ne oluyor demeye kalmadan, dini sorular sorarak tehdit etti! (Bu saç ne? Müslüman değil misin? Böyle tip mi olur?)

Maalesef toplum olarak bu tip saldırılara maruz kalmak insanın asabını ciddi olarak kaçırıyor. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyoruz, ama bir yere kadar...

@spunky, dostum aman sakin. Uğraşmaya değmez.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2017, 14:22:08 ÖS »

Arkadaşlar, şunu bilelim ki ülkemiz ne yazık ki bir özgürlükler ülkesi değil, ön yargılarla kuşatılmış bir yer. Ümidimiz tabi ki insanımızın kendini geliştirmesi, ön yargılarını yıkması, herkesin birbirine saygı gösterdiği bir yere dönüşmesi bu toprakların. Ama bugün için kadınsanız eğer giyiminiz, bulunduğunuz yer ve saat, erkekseniz saç-sakal, giyim-kuşam yani satış çok önemli...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 03, 2017, 14:44:46 ÖS »

Hiç genelleme yapmadan spesifik bir yorum yapayım;

O pazarın usülü adabı yokmuş demekki...

Burada da pazar kuruluyor, yeri de oldukça "sakat" bir muhitte (sanayi sitesinin artık hemen hemen terk edilmiş sokaklarının da arkasındaki boş bir arazi) olmasına rağmen gecenin köründe bile kız, bayan, öğrenci, uzun saçlı, vs her tür insan gelir. Kimsenin "müşterilere" yan gözle baktığını, rahatsız ettiğini görmedim.

Ticaret adabı diye bir şey var, pazardaki satıcıların kendi aralarında kuracakları bir düzen bu. Aksi taktirde "bi liracı" lardan başka kimse gelmez pazara...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: