Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelApollo ekibi, Vampire V4'ü duyurdu...
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Apollo ekibi, Vampire V4'ü duyurdu...  (Okunma Sayısı 24594 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2017, 10:23:18 ÖÖ »

Elimde, Ultimate1541 olmasına rağmen kasetten oyun yükleyip, orjinal donanımda oynayan biri olarak hiç bana göre değil.

Delimawi'ye katılıyorum. İşin bokunun çıkma noktasına geliyoruz. Ben bu cihazları orjinal haliyle seviyorum. Yani biraz ısınca Spectrum'dan gelen hafif plastik kokusunu, C64'de kafa ayarını, Amiga'nın disket sürücü sesini duymam gerekiyor. Disketi takınca iki tık tık yükleme'den sonra, Guru Meditation hatası vermeyen Amiga'ya, Amiga demem

Geçenlerde fantezi olsun diye, Spectrum'a cep telefonundan oyun yükledim. Sonra'da yok lan gerçekçi olmadı deyip kapatıp oyunu kasetten yükleyip oynadım Kahkaha

Bir denge noktası ve alternatifin de olması lazım, zira bugün zar zor çalışır halde bulabildiğimiz SCSI diskleri ve floppy'leri 5-10 yıl sonra hala bulabilmeyi ummak da gerçekçi değil..

Ben sanırım medya ve medya emülasyonu konusunda son derece esneğim, ama işlemci, midi modülü vb. gibi şeylerin emülasyonu pek bana göre değil.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ağustos 04, 2017, 10:27:13 ÖÖ »

Oldu olacak Vampire'in de bağımsız çalışan bir versiyonunu yapsınlar da Amiga'dan zibilyon kat hızlı çalışan canavar gibi makineleri olsun insanların...

Oldu zaten. İşte bu Vampire V4 amigadan bağımsız çalışan bir kart.

Ben de birkaç sene önce retro dünyasına geri döndüğümde, elimde A500 yoktu, fellik fellik minimig aramıştım. İyi ki de bulamamışım.

Aynı şekilde bir hevesle Chameleon da aldım. MSX dahil her sistemi masamda kullanırım mantığı ile. İnanın aldığım gün hariç bir daha hiç çalıştırmadım.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2017, 10:31:29 ÖÖ »

Minimig/Chameleon gibi şeyleri ben de bir ara almayı çok düşündüm ama günün sonunda WinAUE varken hiçbir anlamı yok..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2017, 10:33:13 ÖÖ »

@appiah4, bu konuda sana katılıyorum. Tabiki bugün artık bulunmayan, imali mümkün olmayan sub-componentlerin FPGA, CPLD vb ile yeniden yapılmalarına bir itirazım yok. Bu keyfi bir durum değil mecbureiyetten sonuçta.

Hani gene gönlüm razı değil ama 5-10 sene sonra SID bulamayacağız mesela. Mecburen en kaliteli emulasyonu ne ise ona yöneleceğiz...

Proje yapan biri olarak örneğin, hiç niyetim yok ama, Amiga için bir accelerator kart yapmak istesem, olabildiğince discreete komponentler kullanarak, CPU'su ayrı, RAM'i, Glue-logic kısmı o dönemlerde olduğu gibi logic entegrelerden oluşan bir devre tasarlamak isterdim.

Yoksa erişebildiğin en kapasiteli FPGA'i al, yanına bir RAM koy, oldu sana içine ne yüklersen oymuş gibi davranan bir bilgisayar. Gerisini PC başında
bitir. Yani küçümsemiyorum, elbette ki değerli işler bunlar. Ama bana göre değil. Sanki biraz retro heveslilerinden oluşan bu pazar sömürülüyormuş gibi bir koku geliyor...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2017, 11:32:55 ÖÖ »

Oldu olacak Vampire'in de bağımsız çalışan bir versiyonunu yapsınlar da Amiga'dan zibilyon kat hızlı çalışan canavar gibi makineleri olsun insanların...

Oldu zaten. İşte bu Vampire V4 amigadan bağımsız çalışan bir kart.

Yapma ya, işin suyunu çıkardıkları için spec'lere hiç bakmamıştım bile. Bir donanımsal ürünün özellikleri, desteklediği ürünün önüne geçtiğinde pek bir esprisi kalmıyor zaten, bilhassa retro gibi zamana endeksli, arkaik ürünlerde...

Retro ürünlerin en büyük eksikleri, video çıkışları (15KHz, RF vb), depolama üniteleri (floppy, HDD vb) ya da bellek kapasitesi (ki Amiga'da 8MB bile fazlasıyla yeterli) gibi klasik sorunlar. Retro ürünleri günümüze taşımak ne kadar doğru olabilir ki, zaten hepimizin elinde Windows/Linux/MacOS tabanlı cihazlar mevcut.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2017, 12:33:39 ÖS »

Dönüp dolaşıp aynı tartışmaları yapıyoruz... Minimig ya da chamelon mevcutun kopyasıydı... Ya da mevcutların kopyaları... Bu mevcudun daha gelişmiş ve gelişmeye açık bir kopyası. Elimizdeki A500'leri, A1200'leri çöpe atmayacağız... Ya da bunu onlardan daha değerli saymayacağız... Bir alternatif... Amiga dünyasına derli toplu ve direkt girmeyi sağlayacak, gelişmesi muhtemel yeni bir Amiga olarak bakmak gerek... Amiga 500'ün kasası ne bileyim Amiga 1200'ün bizde oluşturduğu heycanı muhakkak vermeyecek...Öyle bir iddiası olduğunu da sanmıyorum. Tabii ki ürün hayata geçtiğinde göreceğiz. Floppy'si olabilecek mi? tık tık ötecek mi göreceğiz.

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 04, 2017, 12:34:33 ÖS »

Arcade FPGA vardı benim de bir süre önce forumda paylaştığım,üretici sadece kuzey abd yolluyorum başka yere yollamıyorum diyordu.onun daughter board adında bir eklenti bordu vardı üzerinde motorolo 060 cpu su olan.
bu ek bordu yapan eleman vampire ekibine katılıp o projeyi bırakmıştı.sanıyorum bu cihazın gelişmesinde ciddi katkı sağladı. biraz dikkatli bakınca gerek port gerekse şekil olarak benzediği kanaatindeyim.(joystick girişleri vs) ayrıca ince olursa bunu 1200 kasasına koyup ta kullanılır hale getirecekler olacaktır. raspi+a600 kasaları görmüştüm.
ayrıca sadece amiga diye de bakılmaya bilir sonuçta FPGA full arcade olarak ta değerlendirilebilir bir ihtimal.
ben çıkarsa ve fiyatı normal standartlarda olursa edinebileceğimi düşünüyorum.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 04, 2017, 12:46:48 ÖS »

Floppy'si olabilecek mi? tık tık ötecek mi göreceğiz.

Forumda floppy (DF0 DF1) yok diye okudum. Hatta eleştiri almıştı bu konuda neden koymazlar diye...

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 04, 2017, 12:54:00 ÖS »

@delimawi, aynen bende okudum ve göremedim. Floppy olmaması demek, eski kullanıcılar için can sıkıcı olacaktır. Yalnız .pdf'de ilk üç numaralı kısımlar I/O Header olarak adlandırılmış. Bunlar floppy için kullanılabilir mi acaba?

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ağustos 04, 2017, 13:01:00 ÖS »

Dönüp dolaşıp aynı tartışmaları yapıyoruz... Minimig ya da chamelon mevcutun kopyasıydı... Ya da mevcutların kopyaları... Bu mevcudun daha gelişmiş ve gelişmeye açık bir kopyası. Elimizdeki A500'leri, A1200'leri çöpe atmayacağız... Ya da bunu onlardan daha değerli saymayacağız... Bir alternatif... Amiga dünyasına derli toplu ve direkt girmeyi sağlayacak, gelişmesi muhtemel yeni bir Amiga olarak bakmak gerek... Amiga 500'ün kasası ne bileyim Amiga 1200'ün bizde oluşturduğu heycanı muhakkak vermeyecek...Öyle bir iddiası olduğunu da sanmıyorum. Tabii ki ürün hayata geçtiğinde göreceğiz. Floppy'si olabilecek mi? tık tık ötecek mi göreceğiz.

Mevcudun daha gelişmiş haliyle yapılacak şeyler nedir, gelişmeye açık olması ne ifade ediyor? Yani sizlerin bir Amiga'dan beklentileri nelerdir? Aktif yazılım üretimi olmayan bir platformda Linux vb için yazılan açık kaynaklı kodların port edilmesi dışında bir destek olacak mı? Bu işlem gücünü MP3 dinleyip, H.265 video çözümlemede mi kullanacağız?
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 04, 2017, 13:02:24 ÖS »

@delimawi, aynen bende okudum ve göremedim. Floppy olmaması demek, eski kullanıcılar için can sıkıcı olacaktır. Yalnız .pdf'de ilk üç numaralı kısımlar I/O Header olarak adlandırılmış. Bunlar floppy için kullanılabilir mi acaba?

Şimdi tekrar baktım göremedim. Ama dün akşam okuduğuma eminim. Acaba başka bir forum yada facebook sayfasında mı okudum emin olamadım şimdi.

I/O Portlar gördüğüm kadarıyla 10 pin. Daha çok general purpose IO yada DB9 COM bağlantı izlenimi verdi bana. 10 pin üzerinden floppy bağlantısı pek mümkün değil sanki...

Tamam şimdi buldum okuduğum yeri:

http://www.amiga.org/forums/showthread.php?p=829031

Alıntı
Originally Posted by Oldsmobile_Mike 
It's 2017, people need to let the floppy go. 
Guess the stand alone is not for me then. I still have a boatload of floppies not backed up.
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2017, 13:06:23 ÖS Gönderen: delimawi » Logged

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ağustos 04, 2017, 14:10:37 ÖS »

Amiga bence hep donanımdan sıkıtılıydı.
Beğenelim beğenmeyelim, donanımla alakalı tüm ihtiyaçlar karşılandı.
Hatta o kadar öteye gidildi ki,
Artık ihtiyacımız olan yazılım.

Os 3.99999 yazılmadığı sürece (68k)
4 ghz işlemcide çıkarsalar 3.9 kullanacağız..

Bence clasic workbench kullanmak çok vintage.

Tek ihtiyacımız olan internet web browser ve eklentileri.
Biraz da openoffice tarzı, excel word programlarını işleyebilme özgürlüğü.

Öte yandan, 3 ayda bir aynı muhabbetleri yapmamızı sağlıyor..

65 yaşında bir kahvede buluşup hala elimizde bir disket sürücü ile,
abi onu yapmadılar bunu etmediler, yok firma şöyle battı muhabbetini yapacak son nesiliz.

Birbirimizin değerini bilelim

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ağustos 04, 2017, 14:13:04 ÖS »

@witchdoktor: diyelim ki senin Amiga 1200'ün yok...ya da herhangi bir Amigan... Diyorsun ki, Amiga ile %100 uyumlu, performansı güzel, LCD ekranıma bağlıyabileceğim, HD derdi olmayan bir cihaz olsa da, aynen amiga gibi kullansam (açılışından, kapanışına). Bunu raspberry pi ile yapabilirsin ya da başka emulasyonlarla...Ama Amiga performansı sunmayacak... Misal bende Amiga'nın neredeyse her modeli var ama 68060 gerektiren demoları çalıştıramıyorum.... Eğer bu yeni board bunu sağlayacaksa ve bu yeni board sayesinde, eski koderlar tekrar bir şeyler kodlama heycanını yakalayacaksa, neden olmasın... Vampire ekibi ya da önceki Natami ekibi, kalınan yerden projeyi, geliştirme niyetindeydi... Onların donanımdaki düzenli çalışmaları, Amiga dünyasının yeniden bir araya gelip, özel bir kulvarda devam etmelerini sağlayabilir (biraz ütopik ama, neden olmasın). Amigası olmayan ama eskileri yaşamak isteyen insanlar neden bu donanımı almasın? PC emulasyonu ya da raspberry gibi birşey değil bu...Tasarlanmış yeni bir ana kart...Bana çok kötü görünmüyor...
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2017, 14:15:04 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 04, 2017, 14:21:53 ÖS »

Bu tartışılanlardan farklı olarak gerçek bir FPU su olmadağı için sanırım bazı eleştiriler okudum. Konuya çok vakıf değilim. Sanırım FPGA içerisine yer kalırsa bir de soft FPU ekleyeceklermiş ileride...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ağustos 04, 2017, 14:31:18 ÖS »

@LW3D
WinUAE'de istediğin gibi performans alıyorsun zaten. The Black Lotus gibi gruplar demo'larını WinUAE'de test ediyorlar diye biliyorum. Onların baz aldığı platform ise 060 idi ki gerçekte karşılığı olan bir konfigürasyon. Şimdiden sonra birileri çıkıp da Vampire'ın donanımsal emülasyon platformunu baz alır mı, pek düşünmüyorum. Elinde Amiga'sı olmayan biri Vampire alır mı o da tartışılır. Amiga ve retroya bu kadar meraklıysa zaten şimdiye kadar çoktan bir Amiga donanımı almış olurdu, hadi bu işe yeni girdi diyelim, o zaman da bir A500 alır, oyun aktarımında sorun yaşarsa buna bir Gotek sürücü ekler.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: