Tespitlerim:
1- Toplantı ağırlıklı Amiga üzerine olmuştur. Hiç dikkatinizi çekti mi?
1 veya 2 adet commodore, 1 adet Atari dışında herkes Amiga getirmişti.
Şahsım adına çok mutluydum.
2- Delimawi HDMI projesi hayallerin ötesinde. Bize göre proje bitmiş.
İlker o kadar detaylı işin üstüne düşüyor ki.. Şurada hafif bir titreme var, şurada nokta belirdi, yok o sorun var bu sorun var diyebileceği herşey bizler için fasafiso.
Cam gibi görüntüyü lcd de gördük.
A1200 de de çalışıyor, A4000 de denendi. Arada sırada çizgi şeklinde 1-2 hatalı bölge belirse de, o bile umrumuzda olmaz.
Zaten Türkiyede 4000i olan toplasan 6 kişi vardır. Onların da yarısı belki ürünü alır ve dener.
3- Delimawi projesini anlatacaktı ortam olmadı. Bence saygısızlık ettik.
Ayrıca hala herkes geliyor, bitmiş proje olarak mı alacağız, yok mouse var mı ? Ben şimdi hangi parçaları alacağım, nereden sipariş edeceğim tarzında sorular soruyor. Yani forumdaki proje konularını okumamışlar bile. Bu kadar emek veren kişi olarak Delimawi nin bu konuya bozulduğunu hissettim. Biraz daha ince düşünelim dostlarım.
4- Dsub-23f lerini 1-2 kişi dışında kimse teslim almadı. Bas bas bağırdım. Herkes delimawiye verirsin diyor.
Cık olmaz arkadaşlar insaf edin.
Sonuç delimawi lehim işleri ile uğraşmayacak, lehim işlerini sağolsun
Geos Bülent arkadaşımız üstlenecek (mouse ve scandoubler)
İşçilik ücretini Bülente vereceğiz.Kendisi mütevazi davransa da, yok arkadaş! Fiyat belirlenecek ücret verilecek.
5-Herkes çok fazla eşya getiriyor. Ben yine bi bagaj dolusu cihazla geldim. Yarısını çıkartmadım.
Vakit kalmıyor. Herkese tavsiyem tek cihaz ve varsa proje ürünleridir.
6-Konuşmaya o kadar açız ki ürünlerle ilgilenmek 2. planda kalıyor.
Gündelik hayatımızda çevremizle "retro" muhabbeti yapamdığımızdan, yapsakta "bön bön" suratımıza baktıklarından, konuşmaya eski anıları paylaşmaya çok açız.
Bir araya gelince muhabbetten getirdiğimiz cihazlar veya projelerle ilgilenemiyoruz.
7-Eşref bavulla geldi. Adam kalktı bursadan bavul taşıdı. Cihazları dışında, hediye getirdiği ürünleri bırak, kestane şekeri bile almış.
Ayağına sağlık kesene bereket. Son 1 yılda forumumuzun renkli kişiliği Eşreftir bence.
8-İlker kalktı Ankaradan geldi. Ayaklarına sağlık. İyi ki de gelmiş.
Toplantıya espirili hediyeleri ve karakteri ile inanılmaz neşe kattı.
Hani ilk katılanların önce bir çekingenliği falan oluyor ya.. İşte İlker o çekingenliği sonlandıran bir kişilik.
Çekiliş diye israr ettiği basit organizasyon çok süpermiş.
Hepimiz bolca güldük.
"Yanına da az disket"
9-Mekandaki ağırlama evvelki gibi güzel ve sıcaktı. Havanın sıcak olması, dışarıda sigara muhabbetleri, çocuklu gelenlerin parktan yararlanması pek bir isabetli oldu.
10- Saat 20:00 gibi bitiririz derken, erken ayrılmak zorunda kalanlar, şehirdışına çıkacakların otobüslere yetişmesi vs organizasyonun saat 18:30 da toplanma 19:00 ta tam boşaltma şeklinde sonlandırdı.
11- Özgür kardeşime projemdeki işçilik ustalığı ve değerli vakti için teşekkür ederim.
12-Zappinoz a, lezzetli tüm atıştırmalıklar yemekler için teşekkür ederim.
aklıma geldikçe yazarım...