Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Selamlar!  (Okunma Sayısı 31029 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 27, 2007, 14:05:54 ÖS »

Ben Alper Sönmez, Müzisyen/Ses Mühendisi/Gıda Mühendisiyim. 28 yaşındayım. Yarışmaya Samsun'dan katılıyorum 
http://alpers55.spaces.live.com

Herşey ilkokulda arkadaşım Burç'un Commodore64'ünü gördüğüm an başladı. Kendi Atarimi ona verip, 64'ünü ödünç aldım... Bir kaç hafta sonra Burç 64'ünü geri aldı. Halbuki kafa ayarı, demolar, basic ve Barbarian oyununun tadı damağımda kalmıştı.

Tüm yalvarmalarıma rağmen, ailem derslerimden geri kalırım diye bilgisayar almadı. Fakat 1994'e bu dirençlerini kırmayı başardım, ve o yılların en iyi bilgisayarı olan Amiga1200'ü aldırdım. Bilgisayarı aldıktan 3 hafta sonra Commodore battı. Uğursuzlık böylece başlamış oldu

Lisede birçok arkadaşımın A500'ü vardı. Örneğin Furkan'ın çok korkunç dergi arşivi vardı. Ondan Amos'un Türkçe kullanım klavuzunu aldım. Ve programlama sevdam başlamış oldu. 1 yıl içinde Amos'ta yardırmaya başladım. Çok şekilli bir Türkçe ajanda  programı yazdım. Fakat bug testlerini yapmadan piyasaya sürdüğüm için, okulda sattığım herkes parasını geri istedi Kahkaha

Yılmadım. Amos'da bir sürü program yazdım. Ufak oyunlar vs. Joy Bilgisayardan 200 MB'lık 2,5 inçlik HD edindim. İşleri hızlandırdım.

Windows 95 çıktıktan sonra, programlarımın arayüzlerini geliştirmeye karar verdim. Ve Amos için baya baya iyi bir grafik arayüzü yazdım. Bu arayüz üzerine 3-4 programcık yazdım. Sonra Üniversite telaşesi herşeyi yavaşlattı.

Üniyi kazandıktan sonra Amos yetmemeye başladı. Artık A1200'ümün turbo kartı ve internet bağlantısı vardı. ICQ'dan Emrah Başkaya ile tanıştım. Beni ARexx'e sardırdı. Bir sürü script yazdım, bilgisayarı ful-otomatik hale getirdim.

Yıl 2002 olmuştu. Artık Amos kesmiyordu. C++ kitapları aldım. Tam konuya yoğunlaşmıştım kiii, A1200'ün video portunu kırdım. O dönem müzikle de çok yoğun uğraşmaya başladığımdan, aleti onarmaya vakit bulamadım. Bi kaç yıl sonra tamir ettiğimde, hardiskimin çalışmadığını farkettim. Gönderdiğim teknik servis, kazara disk yüzeyini çizdi ve tüm source kodlarım bi anda hiç oldu 

Yazdığım programların bi kısmınını floppy'lere yedeklediğimi hatırlıyorum. Fakat o floppy'leri de bu sitenin üyelerinden "Devilish" benden yıllar önce yemişti. Olm geri ver artık şu disketleri ya! 
Ama tahminimce çoğu no name olduğu için çoktan bozulmuştur 

Amiga'yı çok sevdim. Ama ben ona, o bana sadece uğursuzluk getirdi
Düşünce yapımı, yaşam tarzımı değiştirdi. Bu rahatız edici farkındalık ve yalnızlığı ona borçluyum. Bill Gates'den nefret etmemin sebebi Amiga'dır. Yeteneksiz ve ruhsuz insanların hayatta başarılı olduğunu gördüğüm her yerde tüylerim diken diken olur, içimi engel olunamaz bir hırs kaplar.

Sıradan olmadığım için gururluyum. Ama bazan Matrix'deki Cypher gibi keşke hiçbirşeyin farkında olmasaydım dediğim de oluyor.

Şu sıralar WinUAE'de takılıyorum. Bu WinUAE de CPU'yu filan yakar diye ödüm kopuyo. 
Ama ne yaparsın "Aşk" işte, herşeyi göze alıyorsun!

NOT: Buraya kadar okuduysanız, demek ki siz de bir "Amiga'cısınız!"
Korkarım artık uğursuzluk size de bulaştı. Nihahaha!

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2007, 14:15:52 ÖS »

Benimde Amigayla ilgili bir uğursuzluğum vardır. Yıllarca dergileri uzaktan takip ettikten sonra Teletekniğin çıkardığı dergiye abone oldum. Bir iki ay sonra dergi kapattı. Sonra Amiga Dünyasına abone oldum, 3 ay sonrada o kapattı Şimdi dergiler kapanıyor diye hiçbir dergiye abone olmuyorum

Çok güzel anılarınız olmuş. Zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkürler.. Zevkle okudum, ellerinize sağlık... Tekrar aramıza hoşgeldiniz.

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2007, 14:17:06 ÖS »

E Hoşgeldin.... (:

Uğursuzluk mu dersin.. Papaz büyüsümü dersin ne dersin bilmiyorum ama ben çok kez kopmaya yeltensem de bişey beni geri çekiyo en başa
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2007, 14:27:20 ÖS »

Vay be site üyeleri ne kadar aktif. 10 dk içinde 2 yanıt

LW3D: ya benim bi komplo teorim var. bilmiyorum ne kadar doğru? Bu dergiler niye sapır sapır kapanıyo. PC! dergisi vardı süper Amiga ve Mac sayfaları vardı. Birden bire yayını durdu. Habersizce! Radikal'e telefon açtım niye dergi kapandı diye? Bu konuda bilgi veremeyeceklerini söylediler. Güvenç Kaplan biliyo mudur neden kapandığını? Ben o dergiyi çok seviyodum

Alper
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2007, 14:28:43 ÖS »

Alper Kardeşim, biraz zor olsa da senide yuvana döndürdüğüm için mutluyum.Çünkü beni Amiga 1200'le tanıştıran ve sevdiren  bir insanın AmigA'dan uzak kalmasını hazmedemiyordum Uğursuzluğu bana bulaştırıp kaçmak sana yakışmazdı

Yazdığın programların bende olan kısmı bozuk olduğunu sanıyosun ama yanılıyorsun. (Bu arada çok güzel programlar arkadaşlar.İnşallah hepinizle paylaşacağım )

WinUAE senin gibi adamı kesmez.Yakında müstakbel 1200'ün ile harikalar yaratırsın umarım

Tekrardan Hoşgeldin Kardeşim, Hoşgeldin Hocam

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2007, 16:56:49 ÖS »

Hoşeldin Dostum, Çalışmalarını görmek ümidiyle
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2007, 17:59:19 ÖS »

merhaba hoşgeldin bill gates den nefret etmeni anlıyorum ama ona ruhsuz demiyelimde zevksiz biriydi ama zeki bir insan. Bu yüzden pc ler bizlere biraz soguk kalıyor  bizler birazda amigayı oyunlarla tanıdık kansız vahşetsiz sürekli yarışarak atep atlayarak biraz daha hırslanarak oynadıgımız oyunlar bizi amigaya commodore yakınlaştırdı su anki pc lerin oyunlarına bakın yeni nesil resmen savascı yetişiyor  cok kötü bir durum yasım 36 suana kadar pc de oynadıgım tek oyun futboldur halen amiga 500 oyunlarından zevk alıyorum foruma her zaman yakın olman dilegiyle.
kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2007, 10:04:14 ÖÖ »

Yeni ve eski ne olursa olsun eserlerini bizimle paylaş
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2007, 10:16:46 ÖÖ »

Kardeş program paylaşımını bekliyorum.

this is amiga speaking.
Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2007, 11:39:04 ÖÖ »

Merhaba, siteye hoş geldin
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2007, 14:33:42 ÖS »

alper arkadaşımı yeni tanıdım dewilish sağolsun bizi tanıştırdı alper dostumuz iyi bir rock çı ve amigacı kesinlikle çok iyi bir insan tekrar hoşgeldin amiga ile tekrar buluşmanı isteriz..

Amiga Repair Service
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 28, 2007, 14:40:01 ÖS »

Uzun bir süre SamSun'da tek başıma AmigA ile uğraşırken şimdi yanımda çok sağlam dostlar görmek güzel..

Yakında bu üçlüden çok güzel bombalar patlayabilir...

hoşça kalın

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 28, 2007, 20:25:25 ÖS »

Alper Sönmez, adinizi bir yerden hatirliyorum ama...

Radikal'in PC! dergisi, Radikal tarafindan degil, fason olarak Pusula Yayincilik tarafindan hazirlaniyordu. O zamanlarda bile muazzam bir düzen ve ilgi/alaka icerisinde, bizim bir beklentimiz yokken, her yazimizdan bir hafta sonra teliflerimiz (cüzi olsa bile) biz istemeden banka hesabimiza yatiyordu ya da biz gidip aliyorduk.

Tam o dönemde bir tabak-canak kavgasi basladi gazeteler arasinda. Meraklilar sanirim Arcopal-Arcoroc promosyonlarinin hangi tarihlere rastladigini bulabilir. 1996-1997 yillarina rastliyorsa sasirmayin.

Böyle bir dönemde bile -o dönemde bile kimlik bunalimi yasayan- Radikal bu promosyonlardan etkilendi, hatta kendisi bile kuponla promosyon vermek zorunda kaldi. Kabak PC! dergisi gibi masumlarin basina patladi ve dergi kapandi.

Bir gün ayni yayinevinden bir Amiga kitabi yayinlayacagim ama henüz sirasi degil, once OS4 ile Morphos2.0 ciksin

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 28, 2007, 20:55:33 ÖS »

Hoş geldiniz. Devilish'ten birlikte olan anılarını dinlemiştim. Harika anılar. paylaştığın için teşekkürler.

MICRODOT-ZAMZARA
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Kasım 28, 2007, 22:39:50 ÖS »

Tam o dönemde bir tabak-canak kavgasi basladi gazeteler arasinda. Meraklilar sanirim Arcopal-Arcoroc promosyonlarinin hangi tarihlere rastladigini bulabilir. 1996-1997 yillarina rastliyorsa sasirmayin.

Böyle bir dönemde bile -o dönemde bile kimlik bunalimi yasayan- Radikal bu promosyonlardan etkilendi, hatta kendisi bile kuponla promosyon vermek zorunda kaldi. Kabak PC! dergisi gibi masumlarin basina patladi ve dergi kapandi.

İyi de, PC! dergisi Radikal'den ayrı bir dergi değil miydi? Radikal'in satışlarıyla PC!'nin kapanmasının ne alakası var ben çözemedim...

Bu vesileyle Alper Sönmez'e de hoşgeldin diyelim...
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: