Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore 1084S-D2 bozuldu gibi ...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 1084S-D2 bozuldu gibi ...  (Okunma Sayısı 414 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 07, 2025, 09:00:37 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar elimde uzun zamandır kullanmadığım Commodore 1084S-D2 monitör var , geçen hafta dolabımı düzelttikten sonra c64 de MYTH oynayayım dedim ve 1084 ü fişini prize taktım ancak ekrana görüntü gelmedi.
Son haliyle bulgular şu şekildedir.
1-1084 açılıyor , öndeki power ışığı yanmıyor
2-cihaz açıldığında ekranda statik elektriklenme mevcut
3-cihazın içinde normal dışı anormal bir ses ya da yanık kokusu gibi bir şeyler gelmiyor.
4-cihazda başka bir oyun konsolu bağladığımda sadece oyun sesleri geliyor , malum görüntü yok.

Sizce sorun ne olabilir , evde havya ile ufak 1-2 müdahale ile çözülür gibi mi yoksa bir ustaya mı götürmek gerekir.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2025, 09:22:56 ÖÖ »

1084 monitörler çok iyi anladığım bir şey değil ben olsam biraz elektronik bilgim var açar bakardım basit bir şey ise yapardım değilse kenara kaldırırdım zayıf ihtimal ile başkasına götürürdüm ancak elektronik bilginiz yoksa hiç analamıyor iseniz bir usta bulabiliyor iseniz baktırmanızda fayda var basit bir şeyde çıkabilir zorlu bir şeyde basit bir tansistör arızası yada diyot arızası olabilir ancak eht trafosu gibi zorlu birşeyde olabilir
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2025, 17:15:54 ÖS »

Arkadaki 3 tane trimpot temas etmeyen bi konumda kalmış mı diye döndürerek test edilebilir, çoook sene evvel bende vardı döndürünce bazı yerde görüntü geliyordu bazı yerde gidiyordu, bir de şimdi internetten resmine baktım arkada ne işe yaradığını bilmediğim 2 tane RGB LCA diye düğme var belki bir ümit kurcalarsan görüntü gelir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: