İkinci el sitelerinde bir ara gördükçe 5.25 sürücü alıyordum... Dün gece sahip olduğumu düşündüğüm 3.sürücüyü aramakla geçti...Gecenin ilerleyen saatlerinde Panasonic marka 5.25 sürücüyü buldum. Hızlıca test etmek istedim. Çünkü Oğuzhan sağolsun, sistemini x68000 disketi yazmak için düzenlemiş, yardımcı olmak için benden .xdf dosyalarını istiyor, taciz mesajları atıyordu... Kendisine zahmet olmasın, belki kendim hallederim diyerek, Panasonic'i denedim... Yine IO hatası aldım...İnternetten jumperlara baktım, düzelttim (aklımca)...olmadı.. Disket sürücü çalışmıyor, yarın WindowsXP'de
OmniFlop'u denerim Oğuzhan'da 1-2 tane yazsa işimiz görülür...diye düşünürken, son bir deneme yapayım dedim... Hayret çalıştı...Arkasından 10 kadar disket daha kaydettim, x68000'de denedim...Sorunsuz çalıştılar... Peki bu nasıl oldu? Kanımca jumperlar yılların tozu, pası içerisinde jumper işlevlerini yerine getirmiyordu...Çıkarıp, yeniden takınca temizlendiler ve işlev gördüler... Yoksa ilk taktığımla, son seferi arasında jumper düzeni açısından bir farkta yoktu...
Uzun lafın kısası...Günün birinde x68000 disketine ihtiyacı olan olursa, yardımcı oluruz

herkese ilgisi için teşekkürler...