Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 aldım sonunda  (Okunma Sayısı 21581 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetkuc
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 10, 2017, 00:42:13 ÖÖ »

Merhabalar,

Crowded arkadaşımızın sayesinde ben de sonunda bir C64'e kavuştum. Eski konulara yazmak istemedim. Birkaç sorum olacak

Birkaç ay sonra Ultimate 1541-II gibi bir cihaz da alabilirim. O zamana kadar SD2IEC veya IRQ4Hack kartuş üretimi yapan var mı?

Ayrıca aynı zamanda bir 1541-II disk sahibi de oldum. Bunun için xu1541 veya zoomfloppy adaptörü üretebilen arkadaşlar var mı? Yoksa Ebay/Yurtdışında mi satın almam gerekiyor.

Son olarak, Oyun çeken bir yer bulabilir miyim?

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2017, 01:52:45 ÖÖ »

IRQHack64 için i_r_on ile iletişime geçebilirsin kesin bir kenara birkaç tane sıkıştırmıştır.

Diğerleri için paypal aktif iken e-bay'dan almak kolaydı. e-bay'dan temin edebilirsin senin için mümkün ise.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
mehmetkuc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2017, 07:49:35 ÖÖ »

Paypal var bende.

Eski konulardan okuduğuma göre Özay bey veya i_r_on belki yardımcı olabilir. Elektronik projeler 2015 yılında tavan yapmış ve herkes ihtiyacını tamamlayınca sanırım bu aralar kimse uğraşmıyor.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2017, 08:35:24 ÖÖ »

@mehmetkuc : iç piyasaya yeterince sürdüğümüz için artık üretim durdu. irqhack64 için konuşuyorum, yeterince talep olursa bir batch daha planlarız. ancak üstüne hiç bir şey koymadan salt üretim yapmak da bana çok mantıklı gelmiyor. yazılım tarafında yahut donanım tarafında bir takım iyileştirmeler yapıp öyle üretmek sanki daha mantıklı.

öm ile bir arkadaş daha sormuş, bakayım evde size uydurabileceğim kartuş var mı.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2017, 08:46:59 ÖÖ »

Merhabalar,

Crowded arkadaşımızın sayesinde ben de sonunda bir C64'e kavuştum. Eski konulara yazmak istemedim. Birkaç sorum olacak

Birkaç ay sonra Ultimate 1541-II gibi bir cihaz da alabilirim. O zamana kadar SD2IEC veya IRQ4Hack kartuş üretimi yapan var mı?

Ayrıca aynı zamanda bir 1541-II disk sahibi de oldum. Bunun için xu1541 veya zoomfloppy adaptörü üretebilen arkadaşlar var mı? Yoksa Ebay/Yurtdışında mi satın almam gerekiyor.

Son olarak, Oyun çeken bir yer bulabilir miyim?

zoomfloppy için paypal'e de gerek yok. Ben aldım tavsiye ederim.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2017, 09:32:15 ÖÖ »

Bence sd2iec alacaksan başka bir şeye gerek yok. Diskete ya da disketten kopyalama işlerini sd2iec'yle rahatlıkla yapabilirsin.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2017, 09:40:58 ÖÖ »

hocama katılıyorum oldukça kullanışlı tavsiye ederim

Bence sd2iec alacaksan başka bir şeye gerek yok. Diskete ya da disketten kopyalama işlerini sd2iec'yle rahatlıkla yapabilirsin.

mehmetkuc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2017, 10:42:21 ÖÖ »

bakayım evde size uydurabileceğim kartuş var mı.
Çok sağolun. Irqhack64 ile de diskete kayıt yapabilir miyim?

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2017, 11:10:53 ÖÖ »

Irqhack64 ile de diskete kayıt yapabilir miyim?

Hakkaten, @i_r_on? "Yükle ama çalıştırma" modu yok kartuşta!

Eğer bir şekilde çalıştırmadan yüklenirse, 154 bloktan daha az yer kaplayan dosyalar

SAVE"OYUN ADI",8

ile diskete kaydedilebilir.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2017, 11:13:56 ÖÖ »

Bu arada, sonraki Ankara Commodore buluşmasında "Diskete Kasete Oyun Çekilir" köşesi kursak ya.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2017, 11:38:12 ÖÖ »

@mehmetkuc : tam olarak anlamadım aslında soruyu ama sd2iec gibi d64 dosya desteği yok. Sanırım sorduğunuz bu.

@ilkerficicilar : don't touch only watch Eklenebilir dediğin özellik. Custom kernal ile fastloader desteği olmayan primitif d64 desteği de sağlanabilir. Esp8266 versiyonu için bunu elzem görüyorum ama eski versiyon için bilemiyorum. Ben hala 7 kernal mod'un ıncığı cıncığı ile uğraşıyorum kısıtlı zamanımda. İnat ettim.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2017, 12:28:03 ÖS »

Selam elimde 3 adet irqhack64 var 2 tanesini kendim kullanıyorum 1 tanesini bi arkadaş için almıştım oda almadı eğer i_r_on ayarlayamazsa 1 tane fazlalığı satabilirim ama dediğim gibi i_r_on ayarlayamazsa
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2017, 13:22:51 ÖS »

yeri burasımıdır tartışılır ama lafı açıldı irqhack64'te usb üzerinden (minicom hyper-terminal kermit gibi seri port haberleşme programlarıyla da olur tabii) pc'den c64 diskete ve kasete kayıt yapabilme; tam tersi, c64 tarafından pc tarafına yedek alabilme olsun isterdim. hatta daha da iyisi pc'yi doğrudan bir disket sürücü gibi ya da kaset gibi kullanabilme özelliği olurdu. sd-kart c64'ün o zamanki programlarca kullanabildiği bir ortam olmadığı için.

Use the brute force, Luke
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2017, 13:37:14 ÖS »

Diskete kopyalama için ben bir çalışma yapmıştım ama sonra yarım kaldı bıraktım. Api olayına bir daha geri döneceğim. Api çıktığında eli assembler tutan herkes uğraşabilir.

Belki çok da fantazi peşinde koşmadan tasarıma bir adet bellek portu ekleyip c64 -> arduino haberleşmesini sağlıklı hale getirip hızlandırabilir ve böylece api'yi de hayata geçirebilirim. Api'yi en son IRQ hattını dinlemede yaşadığım sorunlar yüzünden beklemeye almıştım. (Pek tabii eski kartuşlarda çalışmayacak bu yöntem.)

twitter | blog
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2017, 13:42:21 ÖS »

@mehmetkuc : tam olarak anlamadım aslında soruyu ama sd2iec gibi d64 dosya desteği yok. Sanırım sorduğunuz bu.

@ilkerficicilar : don't touch only watch Eklenebilir dediğin özellik. Custom kernal ile fastloader desteği olmayan primitif d64 desteği de sağlanabilir. Esp8266 versiyonu için bunu elzem görüyorum ama eski versiyon için bilemiyorum. Ben hala 7 kernal mod'un ıncığı cıncığı ile uğraşıyorum kısıtlı zamanımda. İnat ettim.

Lastninja nın t64 kaset versiyonunu oynayabilirmiyiz?
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: