Herkese selamlar.
Uzun zamandır kafamda planladığım bir kabini yapmak vardı. Konami firmasının çıkarttıyı W.W.W C.O.W Boys Of Moo Mesa oyunu için çıkarttığı orjinal kabin.
Bu kabin Sunset Riders, Simpsons ve TMNT gibi oyunlarda kullanılan kabinin aynısı. 4 kişilik standart kabin. Fakat ben 4 kişilik olanı çok kaba olduğu için 2 kişilik yapmayı düşünüyorum. Tabi bu kabinin 2 kişilik olanı bildiğim kadarı ile üretilmedi. Bu yüzden tasarım kısmında biraz uğraşacağım gibi duruyor. Kontrol paneli vs. ölçüleri değişecek çünkü.
Kabini yaparken:
.Orjinalde sunta kullanıldığı için ben de sunta kullanacağım. MDF çok ağır malzeme çünkü.
.Boya ile uğraşmama gerek kalmayacak. Kabin yapıldığı yıllarda Sunta Lam yani kendinden kaplamalı sunta olmadığı için ham sunta kullanılmış. Daha sonra da üstüne süslemeleri yapıştırılmış. Ben ise Siyah Mat Sunta LAM kullanarak boya işinden kurtulacağım

İnşallah tabi

. Zaten kabinin hemen hemen her yeri renkli süslemeli olacak.
. Kabinin orjinalinde kullanılan Side arts dediğimiz yan süslemeleri hiç hoşuma gitmedi. Garip şekilde boydan boya yapmak yerine nedense parça parça koymuşlar ve kesinlikle çok kötü duruyor. Side arts ve Kontrol paneli turuncu bir ton olmasına rağmen; Marquee kısmını da pembe kullanmışlar. Görüntü bana göre pek hoş değil. Ben de ne yaptım ?. Tasarım yaparken yan süslemeleri full boydan boya olarak tasarladım. Şimdilik Marquee kısmını ise pembe bıraktım. İlerleyen zamanlarda sizden gelen fikirler doğrultusunda da bişiler yapabiliriz

Buyrun kabinin orjinal görünsütü bu şekilde.

Bu arada belirteyim. Moo Mesa oyununu orjinal PCB sini bulursam eğer kabini yapmaya başlayacağım. Şimdilik kağıt üzerindeki işlemleri yapıyorum. Grafik tasarımları bitti. 3D tasarıma da başladım sayılır. Türkiyede yıllar önce bu oyunun orjinal PCB sini görmüştüm. Fakat son senelerde sadece bootleg olanlarına denk geliyorum. Elinde olan varsa lütfen benimle irtibata geçsin.
Bu aralar vectörel çizim olayına sardığım için sürekli olarak eski oyunların afiş logo vs. resimlerini yeniliyorum. Bu oyunda mağlum çok eski bir oyun olduğu için düzgün bir görsel bulmak imkansız tabi ki. Bulabildiğim en iyi görseli bularak üzerinden çizimleri tamamladım. Bu çizim olayı pek bana göre değilmiş büyük sabır lazım onu anladım

Aşağıdaki resimlerde orjinal görüntü ve sonrası gibi sonuçları da görebilirsiniz.
Logo orjinali,

Logo vektörel

Koyboylar Orjinali ve vektörel

Marquee

Side Arts