Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[PROJE]CoW Boys Of Moo Mesa Orjinal Kabin Yapımı. ( PCB Aranıyor )
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [PROJE]CoW Boys Of Moo Mesa Orjinal Kabin Yapımı. ( PCB Aranıyor )  (Okunma Sayısı 19557 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2017, 10:58:29 ÖÖ »

Bu arada jeton kapılarını nereden temin edeceksin? Araştırdın mı? Yoksa benim neo geo'da yaptığım gibi tahtadan kendin mi yapacaksın?

Jeton kapıları olayı tam bir muamma. Kullanılmış orjinallerii 150 dolardan satan görmedim ki o da bulabilirsen.
Eğer birebir orjinal ölçülerini bulabilirsem bişiler uydurmaya çalışırım ya da X-Arcade sitesinin sattığı kapılardan kullanırım diye düşünüyorum. Gerçi dolar yüzünden herşey çok pahalı artık.

Monitör bezel olayı var ki ona hiç girmiyorum bile Kahkaha . Artık senin yaptığın gibi yapacağım ben de abi yapacak bişi yok
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 29, 2017, 11:02:53 ÖÖ »

Ben jeton kapılarını tahtadan yapıp boyayla şekil vermiştim. 1 metre yakınına gelene kadar farkmiyorsun bile. Ancak senin CNC erişimin var. Oradan şekilli bir şey çıkartabilirsin.

Türkiye'den de bulunabilir ama çoğu hurdacıya gitmiştir bunların. Metal ve ağır ya, para eder hesabı.

Öte yandan bendeki NSS kabinde orijinali geldi bu over-under kapının. Dolayısıyla hassas ölçü istersen verebilirim eğer cnc'de çıkartacaksan...

Bezel tarafı maket kartonu abi, başka çaren yok orada. Güzel oluyor, farkedilmiyor

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 29, 2017, 11:13:37 ÖÖ »

Ben jeton kapılarını tahtadan yapıp boyayla şekil vermiştim. 1 metre yakınına gelene kadar farkmiyorsun bile. Ancak senin CNC erişimin var. Oradan şekilli bir şey çıkartabilirsin.

Türkiye'den de bulunabilir ama çoğu hurdacıya gitmiştir bunların. Metal ve ağır ya, para eder hesabı.

Öte yandan bendeki NSS kabinde orijinali geldi bu over-under kapının. Dolayısıyla hassas ölçü istersen verebilirim eğer cnc'de çıkartacaksan...

Bezel tarafı maket kartonu abi, başka çaren yok orada. Güzel oluyor, farkedilmiyor

HUHUUUU abi vallahi süper haber bu. Eğer hassas ölçü verebilirsen ben de ona göre çizebilirsem yapabilirim diye düşünüyorum. Girdileri çıktıları çok fazla ama bir şekilde halledilir. Gerçi çizim işlerinde çok pro sayılmam ama elimden geleni yaparım.

Zamanın müsait olunca verebilirsen muhteşem olur. Olur da başarırsam bir kaç tane de sana yaparım abi Kahkaha
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 29, 2017, 11:22:30 ÖÖ »

jeton kapılarının replicası cnc de adetli işletme durumun olursa bende 1 adet almak isterim
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 29, 2017, 11:30:49 ÖÖ »

Aslında çizim ile falan uğraşmadan bunu yapmanın başka bir yolu daha var. Daha önce yaptırmıştım şimdi aklıma geldi. Biliyorsunuzdur belki kum ile kalıp alınarak alüminyum parça dökümü yapılabiliniyor.  Yıllar önce ufak bir parça için sanayide bir yerde dökümcüye yaptırmıştım. O kısmı bir araştırmak lazım. Tabi Yavuz Usta parçayı vermeyi kabul ederse . Parçaya zarar gelmiyor sadece kuma batıp çıkacak o kadar Kahkaha
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 29, 2017, 11:44:30 ÖÖ »

alüminyum dayanıklı olur mu?
kalınlığı 1 mm falan anca çünkü orijinalin
o sacdan olduğu için daha sağlam
yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 29, 2017, 12:00:57 ÖS »

kapı var bende resim yollayım sana
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 29, 2017, 12:03:00 ÖS »

Aslında çizim ile falan uğraşmadan bunu yapmanın başka bir yolu daha var. Daha önce yaptırmıştım şimdi aklıma geldi. Biliyorsunuzdur belki kum ile kalıp alınarak alüminyum parça dökümü yapılabiliniyor.  Yıllar önce ufak bir parça için sanayide bir yerde dökümcüye yaptırmıştım. O kısmı bir araştırmak lazım. Tabi Yavuz Usta parçayı vermeyi kabul ederse . Parçaya zarar gelmiyor sadece kuma batıp çıkacak o kadar Kahkaha

O iş yaş işte

Sanayi sitesi + kalıpçı hamdullah abi = çizilmiş bir jeton kapısı  Kahkaha

Zaten kalıbı çıkacacak bir şey değil. Kütlesi yok, çok ince. Girinti çıkıntılar press. Yani gerçek anlamda kalınlığı yok. Yapılsa bile ucuza da çıkacağını sanmam.

Aslında bildiğin sac kapı. Önündeki girinti çıkıntılar çok basit. O ıngıl ıkış gibi gözzüken detaylar ise jeton mekanizması giriş/çıkış holü v.s. Onları zaten getirtmek zorunda kalacaksın. Ayrı satılıyorlar...

@yolcunet'e bir sor bakalım belki o bulabilir çıkma bişeyler...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 29, 2017, 12:03:31 ÖS »

kapı var bende resim yollayım sana

hah ben de tam seni andım

yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 29, 2017, 12:17:06 ÖS »

kalp kalbe karşıymış
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 29, 2017, 12:24:03 ÖS »

@yolcunet hocam elinde fazladan varsa ben de almak isterim
yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 29, 2017, 12:33:41 ÖS »

satmak için deil arkadaslar elimde fazla yok
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 29, 2017, 14:12:01 ÖS »

O iş yaş işte

Sanayi sitesi + kalıpçı hamdullah abi = çizilmiş bir jeton kapısı  Kahkaha

Zaten kalıbı çıkacacak bir şey değil. Kütlesi yok, çok ince. Girinti çıkıntılar press. Yani gerçek anlamda kalınlığı yok. Yapılsa bile ucuza da çıkacağını sanmam.

Aslında bildiğin sac kapı. Önündeki girinti çıkıntılar çok basit. O ıngıl ıkış gibi gözzüken detaylar ise jeton mekanizması giriş/çıkış holü v.s. Onları zaten getirtmek zorunda kalacaksın. Ayrı satılıyorlar...

@yolcunet'e bir sor bakalım belki o bulabilir çıkma bişeyler...

Sen haklısın abi evet sıkıntı o iş.

Abi sen her ihtimale karşı bana vaktin olduğunda detaylı ölçü ve resim bilgisi verirsen çok sevinirim.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ekim 25, 2019, 10:13:40 ÖÖ »

Hortlatalım. Ne oldu bu proje?

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
commodore007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 25, 2019, 19:54:32 ÖS »

Kandırıldık
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: