Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYeni CGTR buluşması nerede olsun / olacak ?
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni CGTR buluşması nerede olsun / olacak ?  (Okunma Sayısı 34352 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Şubat 13, 2018, 00:43:46 ÖÖ »

İnşaAllah yakın zamanda Kadıköy belediyesinin ya da Ümrani'yede ki mekânın sahiplerinin de onayı alınarak bu iki yerden birinde karar alınabilir..

Bu seferki buluşmayı yeni yerinde sabırsızlıkla bekliyorum. : )
Açıkçası 7DX'lerde olduğu gibi soğuk havalarda bir başka gidiyor buluşmalar.  Kahkaha Kış çıkmadan olabilse.  Ney Yanılıyor muyum

phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Şubat 13, 2018, 08:50:43 ÖÖ »

Aklıma takıldı ve gidip baktım Makerhane yerinde ne var acep diyerek, gidince birden sevindim, mekan yerli yerinde. İçerisi neredeyse aynı gibi ancak oradaki arkadaş Robotistan olarak devam ettiklerini, etkinlik vb faaliyetlerin, alan tahsisin artık olmadığını belirtti. Ucu açık bir durum mekanda yakın zamanda olumlu bir gelişme olmaz. İdea Kadıköy ve Freedom'un görüştüğü Ataşehir mekanları, forumdan faaliyetlerin, amaç ve sürecini anlatan bir sunum istemekteler. Buradan tekrardan hatırlatmış oldum böylelikle. Olmadı bizim eve gelin diyeceğim

Ek: Görüştüğümüz mekanlar yoğunluk oranlarına göre sıraya koyup, ileri bir tarih veriyorlar. İdea Kadıköy online başvuru alıyor.
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2018, 09:30:20 ÖÖ Gönderen: phoenix » Logged
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Şubat 13, 2018, 09:03:56 ÖÖ »

Gökhanın (LV3D) elindeki videolar işe yaramaz mı sunum için acaba?

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Şubat 13, 2018, 10:07:06 ÖÖ »

Sn. Arkadaşlar

Konu hakkında @Phoenix kısaca bahsetmiş. Kendisi ile irtibatta olduk. Ataşehir belediyesinin NOVADA AVM içinde sergi salonunu (foto daki yer) bizim için ayarlama konusunda bizzat yerinde görüştüm. Bize yer sponsoru olurmusunuz dedim. İlgili kişinin bilgileri ben de mevcut. Direkt olarak söz vermediler tabi ki. Çünkü bu yerler zaten önceden rezerve ve dolu. Ancak benim anlattıklarım ilgilerini çekmiş olmalı ki bu faliyet için bir ayarlama yapmaya çalışacaklarını söylediler. Bu konuya yardımcı olmaya çalışabileceklerini ancak bizleri tanımaları gerektiğini söylediler. Bende dilim döndüğünce, forum sitemizi  ve ilgili youtube videoları göstererek bahsettim. Sadece 8-10 masa ve elektrik ihtiyacımı olduğunu belirttim. Yeme içme konusunda AVM olduğu için fastfood kısmında faydalanabiliyoruz. Ayrıca kendileri de çay ve kahve de sağlayabileceklerini dahi söylediler. Bu mekan bir sergi salonu, oldukça geniş, yerler granit kaplı ve ışıklandırma spot ışık şeklinde oldukça temiz ve ferah. Resimleri de bende mevcut. Nerede ise 1 saat bu konuyu birebir konuştuk. Bizden kendimizi tanıtan neler yaptığımızı ve konseptinin nasıl olduğunu v.s.... detaylı bilgileri içeren bir dosya hazırlamamızı istediler. Onlarda hazırlanan bu dosya ile üst makamları ikna için kullanacaklarını belirttiler. Ayrıca bu konuda yapılacak toplantıda halk ile etkileşim olabilir mi diye sordular. Bunu da hatırlatmak isterim.

Havaların soğuk olduğu bu dönemde @Phoenix ile bizzat tel. ile de görüşerek konuyu paylaştım. Ancak konunun forum yöneticilerimizle birlikte ele alınıp , istenen bilgileri içeren dosyalar hazırlanıp resmi bir görüşme ile karşılarına çıkmak gerekir. Tabiki burası garanti demek doğru değil. Konuşmak ve ikna etmek lazım. Konu ile @LW3D ile de yazıştık. Konudan haberi var. Gerektiğinde irtibatta olacağımızı belirtmişti. Bu aşamadan sonra ben yöneticilerimizin konuyu ele almalarını bekliyorum. Tabi ki her zaman yanlarındayız. Bu konu hepimizin konusu.

Ümit ederim kısa zamanda bir netice alır ve herkesin istediği bir buluşma gerçekleştiririz.

* IMG_3565.jpg (142.13 KB, 800x600 - Görüntüleme: 1290 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2018, 10:40:50 ÖÖ Gönderen: freedom » Logged

freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Şubat 13, 2018, 10:09:49 ÖÖ »

Gökhanın (LV3D) elindeki videolar işe yaramaz mı sunum için acaba?

Teşekkürler, Kesinlile faydalı olacaktır. Bunlar bir CD içinde hazırlanacak dosyaya eklenebilir.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Şubat 13, 2018, 12:21:58 ÖS »

Sn. Arkadaşlar

Konu hakkında @Phoenix kısaca bahsetmiş. Kendisi ile irtibatta olduk. Ataşehir belediyesinin NOVADA AVM içinde sergi salonunu (foto daki yer) bizim için ayarlama konusunda bizzat yerinde görüştüm. Bize yer sponsoru olurmusunuz dedim. İlgili kişinin bilgileri ben de mevcut. Direkt olarak söz vermediler tabi ki. Çünkü bu yerler zaten önceden rezerve ve dolu. Ancak benim anlattıklarım ilgilerini çekmiş olmalı ki bu faliyet için bir ayarlama yapmaya çalışacaklarını söylediler. Bu konuya yardımcı olmaya çalışabileceklerini ancak bizleri tanımaları gerektiğini söylediler. Bende dilim döndüğünce, forum sitemizi  ve ilgili youtube videoları göstererek bahsettim. Sadece 8-10 masa ve elektrik ihtiyacımı olduğunu belirttim. Yeme içme konusunda AVM olduğu için fastfood kısmında faydalanabiliyoruz. Ayrıca kendileri de çay ve kahve de sağlayabileceklerini dahi söylediler. Bu mekan bir sergi salonu, oldukça geniş, yerler granit kaplı ve ışıklandırma spot ışık şeklinde oldukça temiz ve ferah. Resimleri de bende mevcut. Nerede ise 1 saat bu konuyu birebir konuştuk. Bizden kendimizi tanıtan neler yaptığımızı ve konseptinin nasıl olduğunu v.s.... detaylı bilgileri içeren bir dosya hazırlamamızı istediler. Onlarda hazırlanan bu dosya ile üst makamları ikna için kullanacaklarını belirttiler. Ayrıca bu konuda yapılacak toplantıda halk ile etkileşim olabilir mi diye sordular. Bunu da hatırlatmak isterim.

Havaların soğuk olduğu bu dönemde @Phoenix ile bizzat tel. ile de görüşerek konuyu paylaştım. Ancak konunun forum yöneticilerimizle birlikte ele alınıp , istenen bilgileri içeren dosyalar hazırlanıp resmi bir görüşme ile karşılarına çıkmak gerekir. Tabiki burası garanti demek doğru değil. Konuşmak ve ikna etmek lazım. Konu ile @LW3D ile de yazıştık. Konudan haberi var. Gerektiğinde irtibatta olacağımızı belirtmişti. Bu aşamadan sonra ben yöneticilerimizin konuyu ele almalarını bekliyorum. Tabi ki her zaman yanlarındayız. Bu konu hepimizin konusu.

Ümit ederim kısa zamanda bir netice alır ve herkesin istediği bir buluşma gerçekleştiririz.

Bence tüm zamanların en farklı buluşması olur . Ankara grubu bunun ustune çıkamaz bir daha bence sahane olur

C64 ve A500 gerisi teferruat
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Şubat 13, 2018, 12:46:35 ÖS »

@Freedom

Birincisi emeğine sağlık.

2ncisi esasen havalı mekana değil, iş gören mekana ihtiyacımız var.

8-10 masa demişsin yetmez.. Minimumda 30 kişi oluyoruz ve gelen otuzun ortalama yarısından fazlası cihazla geliyor.
Ve 1 kişi bir masaya sığmıyor.

Tamirat grubunu ayrı tutuyorum.. Onlarda yaklaşık 4-5 masa kaplıyorlar..

Masadan kastım da 70x140 cm denilebilecek ortalama bir masa.
(Amiga 500 ün genişliği 60 cm zaten )

Bu sebeptendir ki bize bol masa bol elektrik lazım.

Mekanın nerede olduğu önemli değil.. Yeterki herkes ulaşabilsin.

A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|Mobo|A
freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Şubat 13, 2018, 13:09:44 ÖS »

@Freedom

Birincisi emeğine sağlık.

2ncisi esasen havalı mekana değil, iş gören mekana ihtiyacımız var.

8-10 masa demişsin yetmez.. Minimumda 30 kişi oluyoruz ve gelen otuzun ortalama yarısından fazlası cihazla geliyor.
Ve 1 kişi bir masaya sığmıyor.

Tamirat grubunu ayrı tutuyorum.. Onlarda yaklaşık 4-5 masa kaplıyorlar..

Masadan kastım da 70x140 cm denilebilecek ortalama bir masa.
(Amiga 500 ün genişliği 60 cm zaten )

Bu sebeptendir ki bize bol masa bol elektrik lazım.

Mekanın nerede olduğu önemli değil.. Yeterki herkes ulaşabilsin.

Sn. Gökçe Bozkurt

Yaklaşımlarınızı ve eleştirsel bakış açınıza saygı duyuyorum. Ancak düşüncelerinize katılmıyorum. 

Benim zaten havalı bir mekan ayarlama gibi bir girişimim yok. 8-10 masa konusu da gerekli görülürse 30 masa olarak ta konuşulur. Ataşehir istanbul'un göbeği zaten. Ulaşım konusunda siz nereden geleceksiniz ki,  buraya ulaşamayacaksınız. Burssa dan gelecek arkadaşımız bile yeterki olsunda , neresi olursa olsun diyebilirken...Her türlü ulaşım aracı buraya da geliyor. Burası istanbulun varoşları değil ki.

Burada amaç yapıcı olarak bu ihtiyacımızı nasıl elde edebiliriz üzerine olmalıdır. Eğer konuya "havalı mekan" , "8-10 masa yetmez" , "elektrik çok lazım" ... pardon ama kaç liralık elektrik yakmayı planlıyorsunuz bu etkinlikte.

CGTR nin yapılan diğer etkinliklerine bakıldığında PUB veya Cafe tarzı yerlerde de yapıldığını görüyorum. Evet bu bile yeterli belki de ... Amaç ufakta olsa paylaşmak çünkü.

Ancak tabi ki siz yönetici grubunda olarak mutlaka uygun olanı bilirsiniz. Bu da bizler için yeterli olacaktır.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Şubat 13, 2018, 13:40:48 ÖS »

@freedom

Bence oldukça güzel bir seçenek. Masa, sandalye, çoklu prizler ve bir de projeksiyon cihazı olsa tadından yenmez. Ulaşım bir şekilde halledilir, haftanın her günü gitmiyoruz ki sonuçta.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Şubat 13, 2018, 13:41:03 ÖS »

Eleştrimedim ki alınmışsınız ... Sorry...

Ulaşımdan kastım çatalcadan otobüsle gelen arkadaşımız da var, bursadan gelen arkadaşımız da var.. Fazla vasıta değiştrmeden merkezi bir yer olmasını kastettim.

Havalı mekandan kastım, yerlerin granit vs  olması belki bilgi olarak veriliyor ama hiç önemli diil.. Betonda olsa olur..

Elektrikten kastım çekeceğimiz 3 kw elektrik değil, 20 masaya 20 uzuatma gerekliliğinden bahsediyorum..

Yönetim olarakta, dostlarımızın bu konuya emek vermesini, ilgilenmesini, her zaman destekleriz. Şüpheniz olmasın..

Mailimde ters birşey göremesem de, yazı ortamında böyle yanlış anlaşmalar olabiliyor.
O yüzden benim gibi bir adamın emeğinize dil uzatacak biri olmadığımı, yüz yüze benimle tanışan herkes bilir.

Saygılar sevgiler.

A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|Mobo|A
freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Şubat 13, 2018, 13:55:27 ÖS »

Teşekkür ederim. Konuya alındığım için yazmadım cevabı. Sadece açıklamak istedim. Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olun diye.

Uzatma kablosuna gelince. Hepimiz gelirken kablolarımızla geliriz yeterki sorun bu olsun..

Ama siz alındınız galiba....

Teşekkürler.. Size kolay gelsin.
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2018, 13:58:37 ÖS Gönderen: freedom » Logged

freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Şubat 13, 2018, 14:41:18 ÖS »

@freedom

Bence oldukça güzel bir seçenek. Masa, sandalye, çoklu prizler ve bir de projeksiyon cihazı olsa tadından yenmez. Ulaşım bir şekilde halledilir, haftanın her günü gitmiyoruz ki sonuçta.

Çok teşekkürler, ben de sizin gibi düşünüyorum. Aslında burası olsun çabası içinde değilim. Bu benimki sadece forumun ihtiyaçları için faydalı olmak anlamındadır. İllada olacak diye bir durumda değilim. Bu bir fırsat diye düşündüm sadece.

Biz ana konumuzu halletmeden detaylarla uğraşmaya başladık.

Mekan ayarlanması konusunda bizden istedikleri dosya hazırlığında tüm taleplerimizi yazarız. Olur biter. İkincisi nereden gelirsek gelelim. Toplu taşıma, taksi minibüs metro her yerde var. Gönülden ulaşmak istediğimizde önümüzde dağlar durur mu? Benim durmaz.

Gönlümüze göre olmasını dilerim.

@Gökçe Bozkurt, kimsenin şahsına "O yüzden benim gibi bir adamın emeğinize dil uzatacak biri olmadığımı, yüz yüze benimle tanışan herkes bilir." böyle bir ithamım olmamıştır. Olamaz. Lütfen cevaplarınızda konuyu farklılaştırmayalım. Bunlar bize yakışmaz.

Ben cevaplarımı verdim. Konuyu uzatmayacağım.

Herkese saygılarımla.

kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Şubat 13, 2018, 14:51:33 ÖS »

Kahramanmaraş ta olsun bende katılırım bütün arkadaşlara konser de veririm gitar ve ses sistemim ile))))
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Şubat 13, 2018, 15:03:03 ÖS »

Bu konuda sağolsun, phoenix ve freedom çok ilgilendiler ve beni de haberdar ettiler. Herşey bende düğümlendi kaldım. Forum huzurunda kendilerinden özür dilerim :(Foruma da 2-3 günde bir girebiliyorum. Biraz işler birikmiş...

Öncelikle forumda ki yönetici/yönetici olmayan kavramına geleyim... Diğer forumlardaki gibi yöneticilerin, diğerlerinden bir farkı yok. Hatta bazı diğerleri, yöneticilerden daha önemli ve değerli... Sözleri yöneticiler için bir emir gibi.. Bu nedenle lütfen yönetici konusunu forum düzeniyle ve amele işleriyle uğraşan ekip olarak düşünün - sağolsunlar, zaman ayırıyor, daha iyi bir ortam için çaba sarf ediyorlar..

Mekan konusunda yönetici, yeri bulandır Topun sahibi Freedom ya da Phoenix...

Yer ile ilgili sanırım fazla alternatifimiz yok şu anda Eğer varsa duymak faydalı olur... Freedom, istenilen dosya konusunda bir fikriniz var mı? Sonuçta kurumsal bir yapı değiliz ve içeriğimiz aslında ortada... Bir yazı, dilekçeyle amacımızı ve daha önce yapılanları mı sergilememiz bekleniyor sizce?

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Şubat 13, 2018, 15:07:17 ÖS »

CGTR yi ziyaret etmeleri ne kadar olgun ve düzeyli bir kitle ile muhattap olduklarını görmeleri açısından yetmesi gerekir kanımca

C64 ve A500 gerisi teferruat
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: