Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat] Capcom Ghosts'n Goblins  (Okunma Sayısı 27612 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2018, 09:10:49 ÖÖ »

Eline sağlık üstad
Aynı zamanda gözün aydın, sonunda bulmuşsun oyununu
Keyifle oynaman dileğiyle (bol sinirli) Kahkaha

Aynen sonunda buldum. Üzerine kabin bile inşa etmeyi düşündüm bi ara ama duruma bağlı, yeniden sinir küpü olup rafa da kaldırabilirim Kahkaha

Efsane oyun harika bir kart abi ellerine sağlık Kahkaha

Teşekkürler @AmigaEsref. Bir an yusuflamıştım kart bozuk çıkınca ama şimdi rahatladım

Abi eline sağlık. Vallahi çok sevindim senin adına. Sonunda kavuştun oyununa. Darısı benim moo mesanın başına Kahkaha

Eyvallah @Hursit. KLOV'da arada düşüyor Moo mesa ama 300-350 fiyat aralığında. uygun fiyatlı düşerse diye bir gözüm orada senin adına merak etme

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2018, 09:44:11 ÖÖ »

Gece gece biz pire uçurma modundayken, forumda foto-tamir aktivitesi olmuş. Eline sağlık abi, çoğu teknik terimi anlamasamda okumak çok keyifliydi. Bu arada benden başka soran yok ama sorayım: Elvira ne oldu abi? Kahkaha

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2018, 10:09:09 ÖÖ »

Üstad muradına erdin, hayırlı olsun...Gerçekten de benim çok sevdiğim oyundur artık sinirden internete girip bu oyunun diger bolumlerine nasıl gecmisler diye youtube daki  videolara bakıyordum bol sinirler
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2018, 10:27:55 ÖÖ »

Umarım Levent Pekcan bunu okur ve bu oyun hakkındaki sendromlarını bizimle paylaşır Bir çok yerde bu oyuna olan tutkusunu anlatır, detayları merak ediyorum...

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2018, 10:47:45 ÖÖ »

Umarım Levent Pekcan bunu okur ve bu oyun hakkındaki sendromlarını bizimle paylaşır Bir çok yerde bu oyuna olan tutkusunu anlatır, detayları merak ediyorum...

Ya bu oyunda gerçekten birşey var çözemedim. İnanılmaz zor ama grafiklerdenmidir, müziğindenmidir bilmiyorum benim de bilinçaltıma öyle bir işlemiş ki.

Üstad muradına erdin, hayırlı olsun...Gerçekten de benim çok sevdiğim oyundur artık sinirden internete girip bu oyunun diger bolumlerine nasıl gecmisler diye youtube daki  videolara bakıyordum bol sinirler

Belki dip switch ayarlarından en kolay ve devam etmeli ayarlarla bitirebilirim oyunu, kim bilir

Gece gece biz pire uçurma modundayken, forumda foto-tamir aktivitesi olmuş. Eline sağlık abi, çoğu teknik terimi anlamasamda okumak çok keyifliydi. Bu arada benden başka soran yok ama sorayım: Elvira ne oldu abi? Kahkaha

Elvira zindanda hala

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2018, 11:34:39 ÖÖ »

Ghost'n Goblins'in etkilemediği adam yoktur herhalde. Çocukken müziklerinden ürker, zombiden kaçardım.

leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 16, 2018, 14:24:35 ÖS »

Selamlar, oyun zaten çok güzel, oynanabilirliği yüksek, müzikler efsane falan filan. Ancak benim için özel yanı bu oyunun ilk satın aldığım, daha doğrusu "çektirdiğim" oyun olması. Bakırköy'de OSAM'da 500 Lira karşılığında kasete çektirmiştim, kafa ayarı derdi olmasın diye de kendi teybimi götürmüştüm. Sene herhalde 1987. Her gidi günler.
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 16, 2018, 15:16:25 ÖS »

Hocam dedektif edasıyla çok mükemmel bir tamirat, harika bir anlatım, keyifle izledim ve okudum, teşekkürler elinize sağlık.

Bu arada sağlam kartı almanızdansa böyle olması bizler için inanın daha iyi olmuş (ve kartın eski haline dönmesi açısından)

Kabine girdikten sonraki halini merakla bekleyeceğim, kolay gelsin.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 16, 2018, 15:24:14 ÖS »

Selamlar, oyun zaten çok güzel, oynanabilirliği yüksek, müzikler efsane falan filan. Ancak benim için özel yanı bu oyunun ilk satın aldığım, daha doğrusu "çektirdiğim" oyun olması. Bakırköy'de OSAM'da 500 Lira karşılığında kasete çektirmiştim, kafa ayarı derdi olmasın diye de kendi teybimi götürmüştüm. Sene herhalde 1987. Her gidi günler.

Bu mini açıklama için teşekkürler

Bu arada "stalker" oldum. Benim için Youtube ve Facebook'da 1 numaralı "celebrity" siz oldunuz Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
gyneco
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 16, 2018, 16:01:38 ÖS »

Bekliyordum uzun zamandır bir tamirat.
Ellerinize sağlık.
Çok keyifli okumak.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 16, 2018, 20:52:13 ÖS »

Sonraki durağımız CPU. Herşeyin başlaması gereken yer. Bu kartta kullanılan CPU daha önce uğraşmadığım (ve elimde yedeği olmayan) Motorola 6809 işlemcisi. İnternetten pin dizilimini buluyorum hemen ve ilk bakılacak olan pin CLOCK sinyalinin işlemciye girdiği yer.
Tebrikler üstat, eline sağlık, hayırlı olsun

Üstat, belki biliyorsundur. Uzun süredir merak ediyorum, bu adamlar niye ısrarla bir sürü boardında 6809 kullanmış? 6502 varken pahalı bir işlemci değil mi bu? Hem de daha önce z80 kullanıyorlarmış, sonradan 6809'a geçmişler. Ki 6502'nin hızlı bir adresleme modunun 6809'da olmadığını da okumuştum. Hem fiyat hem performans olarak 6502 daha uygun değil mi?

Use the brute force, Luke
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Şubat 16, 2018, 21:34:20 ÖS »

Sonraki durağımız CPU. Herşeyin başlaması gereken yer. Bu kartta kullanılan CPU daha önce uğraşmadığım (ve elimde yedeği olmayan) Motorola 6809 işlemcisi. İnternetten pin dizilimini buluyorum hemen ve ilk bakılacak olan pin CLOCK sinyalinin işlemciye girdiği yer.
Tebrikler üstat, eline sağlık, hayırlı olsun

Üstat, belki biliyorsundur. Uzun süredir merak ediyorum, bu adamlar niye ısrarla bir sürü boardında 6809 kullanmış? 6502 varken pahalı bir işlemci değil mi bu? Hem de daha önce z80 kullanıyorlarmış, sonradan 6809'a geçmişler. Ki 6502'nin hızlı bir adresleme modunun 6809'da olmadığını da okumuştum. Hem fiyat hem performans olarak 6502 daha uygun değil mi?

Neden 6809 kullandıklarını bilmiyorum. Ama 6809 o zamanlar arcade sistemlerinde popüler olarak kullanılan bir işlemci. Öylesine seçmiş olabilirler ya da oyunu geliştirdikleri bilgisayarlardan kaynaklı da olabilir.

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Şubat 16, 2018, 21:37:50 ÖS »

Ghost'n Goblins'in ilginç bir oyun 1 level bile geçememe rahmen eskiden ateri salonunda aklımda yer etmiştir benimde. Nedenini bende bilmiyorum. Ama geçen tekrar oynayıp ilk defa 2 levela geçincw baya zevle oynadım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Şubat 16, 2018, 23:46:35 ÖS »

Cocuklugumda Çok oynadım C64 umde ancak hiç bitiremedim....
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 17, 2018, 02:11:54 ÖÖ »

Konuyu bulundurmak istemem ama  Capcom Ghosts'n Goblins PS2 versiyonunu  PS2 emülatöründe bu oyunu oynayabilirsiniz
https://goo.gl/images/8zCe8R
https://youtu.be/hjivZxXJ_A8
https://m.emuparadise.me/Sony_Playstation_2_ISOs/Maximo_-_Ghosts_to_Glory_(USA)/150662
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2018, 02:16:49 ÖÖ Gönderen: mesa » Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: