Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriTanışma ForumuSayin Mevlut Dinc aramiza katildi.
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sayin Mevlut Dinc aramiza katildi.  (Okunma Sayısı 27265 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Şubat 18, 2018, 15:06:10 ÖS »

Hoşgeldiniz foruma...
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Şubat 18, 2018, 23:58:41 ÖS »

Hoşgeldiniz Mevlüt bey. Yakın zamanda aşağıdaki röportajdan fabrikada işçilikten oyun programlamaya başlama hikayenizi okumuştum. (Pek tabii adınızı çok daha önce duymuştum)

https://www.retrogamer.net/profiles/developer/mev-dinc/

Hubbard'dan kulaklarımızın aşina olduğu Gerry the germ oyununun size ait olduğunu okuyunca şaşırmıştım hatta

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Mev Dinc
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Şubat 19, 2018, 00:40:32 ÖÖ »

Aslında şu anda bir Rob Hubbard retro projesi var, Kickstar başarı ile sonuçlandı. Daha dün projenin parcası olarak çıkacak kitap için röportaj yaptım. Gerry The Germ C64 müszikleri Rob'un da favori çalışmaları arasında, ilk oyunumun müzüklerini Rob'un yapması bayağı bir ayrıcalık.

İlginizi çekebilir, aşağıda Commodore Format dergisi ile yaptığım bir röportajım var; C64 ve C64GS ile ilgili bölümler var.

https://commodoreformat.wordpress.com/the-mevlut-dinc-interview/
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Şubat 19, 2018, 08:26:18 ÖÖ »

Hoşgeldiniz...
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Şubat 19, 2018, 08:56:11 ÖÖ »

90'larda Amiga üzerinde First Samurai oynarken de hayranınızdım. Halen de öyle. Umarım bir buluşmada yan yana gelip tanışırız. Aramızda olduğunuz için gurur duydum forum sakini olarak. Görüşmek dileğiyle.

slunlucky
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Şubat 19, 2018, 09:13:54 ÖÖ »

Hoşgeldiniz Mevlüt Bey, ne mutluluk bizim için...

evet...
Mev Dinc
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Şubat 19, 2018, 10:28:24 ÖÖ »

90'larda Amiga üzerinde First Samurai oynarken de hayranınızdım. Halen de öyle. Umarım bir buluşmada yan yana gelip tanışırız. Aramızda olduğunuz için gurur duydum forum sakini olarak. Görüşmek dileğiyle.

Aslında büyük bir buluşma organize edebilirsek ben de acayip keyif alırım sizlerle yüz yüze tanışıp eski günlerle ilgili sohbet etmekten.

Tekrar teşekkürler herkese, sevgiler.
arasalkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Şubat 19, 2018, 10:37:32 ÖÖ »

hoşgeldiniz
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Şubat 19, 2018, 12:13:27 ÖS »

Bir hoşgeldiniz de benden gelsin üstad.

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Şubat 19, 2018, 18:14:15 ÖS »

Hoş geldiniz Mevlüt bey.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Şubat 19, 2018, 23:55:29 ÖS »

Aslında büyük bir buluşma organize edebilirsek ben de acayip keyif alırım sizlerle yüz yüze tanışıp eski günlerle ilgili sohbet etmekten.

Tekrar teşekkürler herkese, sevgiler.
Bu işte güzel bir haber. O zaman buluşma hazırlıklarımıza daha bir ciddi hazırlanalım.

Warhelmet
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Şubat 20, 2018, 19:23:53 ÖS »

Mevlüt bey hoş geldiniz, Sizinle ilgili biraz komik bir anım var yüz yüze görüşebilsek daha keyifli ve hararetle anlatırdım ama yeri gelmiş forum ile paylaşayım dedim

90lı seneler Amiga 500'de çeşitli utility programları ile oyunlar ve başlarındaki demoları editler tekrar programlar ile compile eder çalıştırır ve başarı ile yükler, kayıt eder hale gelmiştim. Tabii yatığım olay çok basit esasında hex editör ile bulup değiştirip kayıt etmekten ibaret. O gazla gözüm First Samurai oyununa takıldı, yazıları falan aratıyorum içinde bulamıyorum, buluyorum yapamıyorum falan, filan derken...

Bir gün First Samurai credits kısmında Mevlüt Dinc dikkatimi çekti O zaman dünyadan haber bir genç olarak sizi ve sizin yaptıklarından habersiz, vay adama bak yaa nasılda cracklemiş kendi ismini yazmış, hulen dur o yazdıysa bende yazarım diyerek hiç abartısız 2-3 ay uğraştığımı hatırlıyorum Kahkaha

Bir Allahın kulu da demiyor ki arkadaşım bu senin sandığı gibi biri değil diyerek, sonra tabi seneler sonra çok sonra öğrendiğimde nasıl kendime güldüğümü anlatamam

Bu da böyle bir anımdır ahaha

1973 Üsküdar doğumlu. Amstrad, ZX Spectrum, C-64, Amiga kullanmış sonra PC'ye geçmiş şanslı kesimden.
http://www.gamer-market.com
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Şubat 20, 2018, 22:35:10 ÖS »

Mevlüt bey hoş geldiniz, Sizinle ilgili biraz komik bir anım var yüz yüze görüşebilsek daha keyifli ve hararetle anlatırdım ama yeri gelmiş forum ile paylaşayım dedim

90lı seneler Amiga 500'de çeşitli utility programları ile oyunlar ve başlarındaki demoları editler tekrar programlar ile compile eder çalıştırır ve başarı ile yükler, kayıt eder hale gelmiştim. Tabii yatığım olay çok basit esasında hex editör ile bulup değiştirip kayıt etmekten ibaret. O gazla gözüm First Samurai oyununa takıldı, yazıları falan aratıyorum içinde bulamıyorum, buluyorum yapamıyorum falan, filan derken...

Bir gün First Samurai credits kısmında Mevlüt Dinc dikkatimi çekti O zaman dünyadan haber bir genç olarak sizi ve sizin yaptıklarından habersiz, vay adama bak yaa nasılda cracklemiş kendi ismini yazmış, hulen dur o yazdıysa bende yazarım diyerek hiç abartısız 2-3 ay uğraştığımı hatırlıyorum Kahkaha

Bir Allahın kulu da demiyor ki arkadaşım bu senin sandığı gibi biri değil diyerek, sonra tabi seneler sonra çok sonra öğrendiğimde nasıl kendime güldüğümü anlatamam

Bu da böyle bir anımdır ahaha

Güzel bir anı olmuş..   
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: