Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MacMini için OS4  (Okunma Sayısı 74222 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2007, 12:33:34 ÖS »

Bakkada, Bill Gates'in Windows serisinin en basindan beri ne kadar cok Amiga patentini kullandigini biliyor musun (en basta Plug and Play ) Autoconfig olmak üzere)? Amiga'yla öyle bir isi olur ki...

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2007, 12:51:30 ÖS »

Zamanında olabilirdi... Ama artık Microsoft'un Linux'a ya da diğer işletim sistemlerine yapmadığını, Amiga'ya yapmasını düşünmek hayalcilik olur.

Microsoft artık bambaşka bir yerde... Amiga ise nerde emin bile değiliz

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2007, 14:45:40 ÖS »

Bakkada, Bill Gates'in Windows serisinin en basindan beri ne kadar cok Amiga patentini kullandigini biliyor musun (en basta Plug and Play ) Autoconfig olmak üzere)? Amiga'yla öyle bir isi olur ki...
Olmaz bosuna hayal kurmayin kendinizi kaptirmayin kandirmayin , microsoft is dunyasini eline almis durumda IBM AIX'i sildiler , MacOS'u sildiler,WARP OS'u sildiler Amiga OS ne ki?
Evet Windows'dan kat kat daha iyi ve kararli bir isletim sistemi ama sadece 200kisi icin,5senedir de cikti cikicak orda calisicak burda calisicak efsanelerine takili kalmis bir OS.Kisaca gonlumuzde Amiga OS(commodore'cu oldugum icin benim adima GEOS) yatar ama gercekte MS Rules!!!
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2007, 15:23:24 ÖS »

Ben alip gelistirmesini kastetmedim ki, alip öldürmesini kastetmistim

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 18, 2007, 15:55:50 ÖS »

Bakkada, microsoft'un MacOS'u öldürdüğü konusunda sana katılamayacağım. Mac OSX serisi, çok iyi gidiyor bence...

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2007, 16:42:46 ÖS »

os4 un yada 0s5 in tek kurtuluşu x386 mimarisinde çalışabilmesi dir

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 18, 2007, 16:50:54 ÖS »

yok..Cell'de çalışacak... En güzel en basit en acısız çözüm..

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Aralık 18, 2007, 20:57:10 ÖS »

Benim bu konuda yorum yapmam cok da dogru degil takdir edersiniz ki:) Ama sik sik duydugum, amiga os'un windows'tan cok daha stabil oldugu ile ilgili yorumlar ile ilgili kaynaklari merak etmeden edemiyorum su an os4 eger x86/x64'lere port edilse sansinin artacagina kismen katiliyorum. Fakat son 15 20 yil icinde herhangi bir zamanda uzerinde 5-10 yazilimcinin calistigi toplam 3-4 iterasyon cikarabilmis bir OS'un, NT3.1 kernelinden bugune uzerinde her an 2-3000 muhendis calisarak ve optimize ederek ilerleyerek onlarca kere update edilmis bir Windows NT kernelinden veya 17 yilda binlerce developer tarafindan gelistirilip, open source oldugu icin onbinlerce yazilimci tarafindan review edilen Linux kernelinden daha saglam/performansli olmasi mumkun olabilir mi diye de kafamda soru isaretleri olusuyor.

Yani gercekten meraktan soruyorum yanlis anlamayin. oturup birileri test etmis mi? ne biliyim mesela bu oslara 100'er tane tanimli process baslatmislar ve processlerin ilerleme hizini/sirasini mi olcmusler? o sonuclara bakip, evet Amiga os daha verimli scheduling yapiyor falan gibi veriler var mi kimsenin elinde acaba?
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 18, 2007, 21:29:25 ÖS »

Bakkada, microsoft'un MacOS'u öldürdüğü konusunda sana katılamayacağım. Mac OSX serisi, çok iyi gidiyor bence...
Bana grafik tasarim sirketleri disinda yaygin olarak MacOs kullanan sirket gosterebilir misiniz?yazilim dunyasi lisanslama uzerine kurulu ve gercek lisanslamayi sadece sirketler yapiyor , ev kullanicilari zaten microsoftun citir cerezleri sirketlerin yaninda.MacOS X kendi iyi gittigine inansaydi Apple makinelerde WindowsXP'ye izin vermezdi...
Belirtmek istedigim su : Su an linux,macos AmigaOs windowstan kararli,stabil ,arayuzu daha iyi isletim sistemleri olabilirler ki oyle sayilirlar ama 1.sadece ev kullanicilari icin(linux gene biraz biraz server tarafinda yaygin) 2.ne kadar gelisirlerse gelissinler MS'e yetismeleri cok zaman alir.

MS su an yeni nesil bilgisayarlar ve isletim sistemlerinin tasarimi pesinde x86mimarisi sıkısmaya gidiyor , isletim sistemleri cok buyuk yenilikler getirememekte.Yeni nesil bilgisayarlar insanla bilgisayar arasindaki iletisimi mumkun oldugu kadar sadelestirmeye arada aygit olmadan direkt mudaheleye izin vericek sekilde tasarlamaya calisiyor.Dokunmatik ekranlar,akilli yazilimlar,360 derece goruntu veren monitorler.Artik sadece ekrani acicaksiniz ve sanal gerceklik icinde bilgisayari siz yoneteceksiniz.
Bir diger konu ise insanin direkt bilgisayar olmasi.Soylentilere gore Microsoft simdiden insanin sinir sistemi uzerinden veri iletisiminin on patentini almis durumda ve beyin organinin HDD ile benzerligi uzerine calismalar devam ediyor.Bozuk para buyuklugunde sabit disklerin insan derisi altina yerlestirilebilmesi an meselesi.Katlanabilir kagit LCD'ler gittikce olgunlasiyor.Yani birgun lcd ekran yerine gozluk takip boynunuzdaki sabit diskten word dosyanizi acarak okuyabilicek konuma gelmeniz hayalden ote MS tarafindan yapilmaya calisan seyler.

Ozetle MS'in biraktigini AmigaOS yeni toparlamaya calisiyor.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Aralık 19, 2007, 11:16:04 ÖÖ »

Alıntı
MacOS X kendi iyi gittigine inansaydi Apple makinelerde WindowsXP'ye izin vermezdi...

Bu bir zorunluluk değil...Bir alternatif.. Bugün yasal yollardan bir makinada hem WindowsXP hem Mac OSX kullanabildiğin tek platform Mac'ler. Bu bir avantaj ve Apple bu avantajı kullanmaya çalışıyor. Bunun bir zorunluluk olduğunu hiç düşünmedim...Düşünmüyorumda...

Alıntı
Ama sik sik duydugum, amiga os'un windows'tan cok daha stabil oldugu ile ilgili yorumlar ile ilgili kaynaklari merak etmeden edemiyorum

Bu bir şehir efsanesi Aynen Mac OSX'de virüs olmaz efsanesi ya da MacOSX çakılmaz efsanesi gibi. Sınırlı sayıda kullanıcı, sınırlı sayıda yazılım olan bir sistem tabii ki stabil görünür. Abacus mesela, hesap makinalarına göre daha stabil olabilir. Enerji sarfiyatına bakarsanız belki hesap makinasını geçer - abarttım sanırım...

Neyse ne diyordum AmigaOS'da koşan ne kadar profesyonel seviyede yazılım, sistem var ki? bir irc programıyla, bir grafik programına bakarak çok stabil diyebilirsiniz. Ama bu yeterli değil. Aynen Mac OSX'le ilgili efsanelerde olduğu gibi. ne zaman MacOSX yaygınlaştı, daha çok kişi kullanmaya başladı, o sistemde virüslerde, çökmelerde sıklaştı. Bende seninle aynı düşünüyorum Nightlord. Amiga'yı kullananlarında stabiliteden dolayı değil, her zaman tekrar ettiğimiz gibi nostaljik sebeplerle kullandığını düşünüyorum. Yoksa kullanacak pek birşeyi yok zaten...ne yazık ki

juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 19, 2007, 20:00:35 ÖS »

Benim bu konuda yorum yapmam cok da dogru degil takdir edersiniz ki:) Ama sik sik duydugum, amiga os'un windows'tan cok daha stabil oldugu ile ilgili yorumlar ile ilgili kaynaklari merak etmeden edemiyorum su an os4 eger x86/x64'lere port edilse sansinin artacagina kismen katiliyorum. Fakat son 15 20 yil icinde herhangi bir zamanda uzerinde 5-10 yazilimcinin calistigi toplam 3-4 iterasyon cikarabilmis bir OS'un, NT3.1 kernelinden bugune uzerinde her an 2-3000 muhendis calisarak ve optimize ederek ilerleyerek onlarca kere update edilmis bir Windows NT kernelinden veya 17 yilda binlerce developer tarafindan gelistirilip, open source oldugu icin onbinlerce yazilimci tarafindan review edilen Linux kernelinden daha saglam/performansli olmasi mumkun olabilir mi diye de kafamda soru isaretleri olusuyor.

Yani gercekten meraktan soruyorum yanlis anlamayin. oturup birileri test etmis mi? ne biliyim mesela bu oslara 100'er tane tanimli process baslatmislar ve processlerin ilerleme hizini/sirasini mi olcmusler? o sonuclara bakip, evet Amiga os daha verimli scheduling yapiyor falan gibi veriler var mi kimsenin elinde acaba?

burada bahsedilen şey aslında LW3D'nin de üzerine değindiği gibi işletim sisteminin kendisinin kararlı ve sağlam olması. üzerinde çalışan bir uygulama olmadığından zaten kimse o konuda yorum yapıp ahkam kesemez. aksi takdirde o yorumu yapanın kendisi "kara mizah" olur.

Apple, MacOS'u bitirmedi. MacOS, NextStep (Apple ve Next sistemlerin birbirlerinden ne kadar yakın olduklarını buradaki birçok insanın bildiğini düşünüyorum) ve biraz unix (bsd mi yoksa linux mu bilmiyorum, araştırmadım ama nedense bana bsd daha olası geliyor.) aldı güzelce harmanladı ve ilk çıkan MacOS X ile şimdiki seriye kadar çok yol aldı ve çok güzel bir iş çıkarttığını düşünüyorum. Sonunda Apple'da Microsoft gibi doğru yolu buldu ama ondan daha cesur davrandı. Vista'da da MacOS X gibi UNIX'ten izleri görebiliyorsunuz. arayüzü bile Enlightenment için tasarlanmış gibi duruyor.
AmigaOS'un en baştan beri kullandığı monolithic kernel üzerinde preemptive multitasking Windows serisine NT 3.51 ve 95 serileri ile tam anlamıyla oturtulabildi ki bu sistemlerin ne kadar stabil oldukları hakkındaki efsaneleri(!) duymayan değil yaşamayanımız kalmamıştır. aranızda o meşhur mavi ekranları t-shirt yaptırmayı hiç düşünmeyeniniz var mı gerçekten?
Amiga Inc. nin batmasında ve lisansların bir kısmının oradan patentlerinin yarısının başka bir yerden çıkmasında sanmayın ki Microsoft'un parmağı yok. (bilmeyenler için bkz.: gateway ve microsoft ortaklığının denk geldiği zaman...)
Ayrıca bir işletim sisteminin başarısını sağlayan şey üzerinde çalıştığı mimarinin yaygınlığından ziyade üzerinde çalışan uygulamaların verimliliği ve desteklediği protokoller (günümüzde network ortamındaki yetenekleri) ile o uygulamaların desteklediği "şeyler" dir. bu konuda bana katılmayanınız sanırım yoktur. (katılmayan arkadaşlar için bkz.: Stanford University Networks (nam-ı diğer SUN), Silicon Graphics International (SGI intel'e geçti evet biliyorum ve evet IRIX'i de bitirmiş durumda onu da biliyorum ama adamların hala kendine özgü bir platform olmadığını hanginiz iddia edebilir?), CISCO (network cihazı deyip geçmeyin üzerlerinde ciddi ciddi işletim sistemleri koşuyor, hatta Juniper'in meşhur JunOS'u FreeBSD üzerine kurulu paketlerden oluşuyor.) vs.vs.) AmigaOS için hedef bir kitle (hobi amaçlı ev kullanıcıları dışında) seçilip, ancak o kitleye uygun yazılımlar geliştirildikten sonra AmigaOS'un ne kadar başarılı olup olamayacağını tartışmaya başlayabiliriz diye düşünüyorum.
Şu an için ne kadar başarılı olduğunu anlayabilmemiz için dünya üzerinde kaç kişiye hitap ederken kaç tane kullanıcısının olduğunu oranlarsak böyle bir sonuç elde edebiliriz sanki. Dünyada kaç tane Amiga kullanıcısı OS4 için yanıp tutuşup kaç tanesi alıp kullandı sizce?
Uzağa gitmeyelim bu siteden kaçımız buna para verip aldık? kaçımız ağzı açık kalıp izlemekle yetindik? kaçımız üzerine eğilmedik?
AmigaOS 4 şu an için bana sorarsanız birçok işe yaramaz x86 ve x64 platformunda çalışan işletim sisteminden (Plan9, Oberon, FreeVMS vb. (dikkat edin AROS, AmigaOS Xl ve Amithlon gibi prematüre işletim sistemlerini katmıyorum bile...) çok  daha verimli olabilir ama OL-MU-YOR... oldurmuyorlar da diyebiliriz. 3-5 kişilik bir ar-ge ile bir işletim sistemi yazmaya çalışırsanız sonucun ne olacağı aşikar.
Ben eminim yere göğe sığdırılamayan, memory management ı muhteşem, boot edişi şu kadar saniye, screenshot aldık aha bakın nasıl cicili bicili ama hemen elleşmek yok 6 yıl bekleyin sonra belki veririz diye lanse ettikleri o işletim sisteminin üzerinde ciddi bir oracle veritabanı çalıştırıldığında, bir mimar çizdiği binanın renderını yaparken veya bir jeoloji mühendisi yerkabuğundaki bir zımbırtı için 3d bir hesaplama yaparken ne kadar dayanabilir ki... mümkün değil dayanamaz. veya bununla kurulacak bir cluster ne kadar verimli olur? AmigaOS tabanlı SAN kurulabilir mi? AmigaOS tabanlı bir VoIP, IP Telephony yapılabilir mi? Sorulan soruların sonu buraya gelecek gibi geliyor bir yandan. Neyse durun fazla dağıtmadan konuyu toparlayayım.
"Lan dur daha dk. 1 gol 1... Amiga'dan çok şey bekliyorsun." demeyin bana... bu aletlerin "fezaya vızır vızır roket, mekik gönderdiğini, televizyonculuk ve müzik (atari kadar olmasa da) sektörlerinde çatır çatır kullanıldığını ne kadar çabuk unuttunuz? ve bu cihazların piyasada olduğu zamanki teknoloji ile bugünkü teknoloji arasında ne kadar büyük fark olduğunun farkında olan herkes benim biraz önce yazdığım AmigaOS tabanlı SAN, IP Telephony ve televizyonculuk sektörü, nasa gibi benzetmelerin aslında mantıklı olduğunu göreceksiniz.
Amiga'yı Amiga yapan bunlar değil miydi o zaman?
Amiga'dan bu saatten sonra anasının nikahını istemeyin, beklemeyin. Amiga güzel bir anı ve böyle küçük projelerle ufak ufak ayakta kalmaya devam etsin yeter. Belki birgün eski haline döner de demeyin, Amiga zaten var. teknolojisi beğenmediğiniz PC'lerde bile yaşıyor. (ses, i/o, görüntü ve merkezi işlemleri hesaplayan işlemcileri ayırmayı ve  preemptive multitasking'i diğerleri daha yanına yanaşamazken ilk evlerimize taşıyan Amiga idi. üstelik o zamanlarda Windows daha adam gibi "task switching" bile yapamıyordu...
Boşverin AmigaOS, bizim gönüllerimizin fatihi olarak kalsın

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 19, 2007, 20:02:01 ÖS »

LW3D baba bence böyle anlatmak lazım :p

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 19, 2007, 20:08:06 ÖS »

Bana grafik tasarim sirketleri disinda yaygin olarak MacOs kullanan sirket gosterebilir misiniz?yazilim dunyasi lisanslama uzerine kurulu ve gercek lisanslamayi sadece sirketler yapiyor , ev kullanicilari zaten microsoftun citir cerezleri sirketlerin yaninda.MacOS X kendi iyi gittigine inansaydi Apple makinelerde WindowsXP'ye izin vermezdi...
Belirtmek istedigim su : Su an linux,macos AmigaOs windowstan kararli,stabil ,arayuzu daha iyi isletim sistemleri olabilirler ki oyle sayilirlar ama 1.sadece ev kullanicilari icin(linux gene biraz biraz server tarafinda yaygin) 2.ne kadar gelisirlerse gelissinler MS'e yetismeleri cok zaman alir.

MS su an yeni nesil bilgisayarlar ve isletim sistemlerinin tasarimi pesinde x86mimarisi sıkısmaya gidiyor , isletim sistemleri cok buyuk yenilikler getirememekte.Yeni nesil bilgisayarlar insanla bilgisayar arasindaki iletisimi mumkun oldugu kadar sadelestirmeye arada aygit olmadan direkt mudaheleye izin vericek sekilde tasarlamaya calisiyor.Dokunmatik ekranlar,akilli yazilimlar,360 derece goruntu veren monitorler.Artik sadece ekrani acicaksiniz ve sanal gerceklik icinde bilgisayari siz yoneteceksiniz.
Bir diger konu ise insanin direkt bilgisayar olmasi.Soylentilere gore Microsoft simdiden insanin sinir sistemi uzerinden veri iletisiminin on patentini almis durumda ve beyin organinin HDD ile benzerligi uzerine calismalar devam ediyor.Bozuk para buyuklugunde sabit disklerin insan derisi altina yerlestirilebilmesi an meselesi.Katlanabilir kagit LCD'ler gittikce olgunlasiyor.Yani birgun lcd ekran yerine gozluk takip boynunuzdaki sabit diskten word dosyanizi acarak okuyabilicek konuma gelmeniz hayalden ote MS tarafindan yapilmaya calisan seyler.

Ozetle MS'in biraktigini AmigaOS yeni toparlamaya calisiyor.

takkadam güzel insanım, heykelini dikeyim senin
Amiga ile MS i karşılaştırmak çok yanlış. KOBİ ve ev kullanıcı pazarına dünya çapında ezici üstünlükle hakim bir şirketle toplasan 2000 tane kullanıcısı olmayan bir işletim sistemini karşılaştırıyorsun.

Cuore Sportivo
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Aralık 19, 2007, 21:07:00 ÖS »

Alıntı
"Lan dur daha dk. 1 gol 1... Amiga'dan çok şey bekliyorsun." demeyin bana... bu aletlerin "fezaya vızır vızır roket, mekik gönderdiğini, televizyonculuk ve müzik (atari kadar olmasa da) sektörlerinde çatır çatır kullanıldığını ne kadar çabuk unuttunuz? ve bu cihazların piyasada olduğu zamanki teknoloji ile bugünkü teknoloji arasında ne kadar büyük fark olduğunun farkında olan herkes benim biraz önce yazdığım AmigaOS tabanlı SAN, IP Telephony ve televizyonculuk sektörü, nasa gibi benzetmelerin aslında mantıklı olduğunu göreceksiniz.
Amiga'yı Amiga yapan bunlar değil miydi o zaman?

O zamanlar, beklentileri Amiga belirliyordu. Simdilerde beklentilere ulasmaya calisiyor Amiga ama bir türlü yazilim/donanim senkronizasyonu saglanamadigindan iki once iki cepheden birinde, sonra ikisinde de cuvallar hale geliyor.

Donanimi yapmak daha az sürüyor. Tasarlayip üretmek de... Ama, yazilimcilarin bir sekilde kücücük bir isletim sistemini bile yazmalarinin seneler sürdügünü düsünürsek, bu sefer de isletim sistemi bittiginde donanim nerden baksaniz 4-5 sene öncesinin (belki daha fazla) teknolojisine sahip oluyor. Bu donanimi genisletmek imkansiz hale geliyor. Sifir AGP karti bulabilirseniz bulun alti ay sonra, DDR-RAM'ler bitti bile, yakinda DDR-3'ten asagisi gene zor bulunacak...

Yani, sisteme genel olarak Amiga adini verirsek, bugünkü Amiga'yi "eskiten" ogeler, bence islemci ve isletim sistemi degil, anakartin diger teknoloji ve bilesenleri. Basta bellek, grafik karti olmak üzere...

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Aralık 19, 2007, 22:03:19 ÖS »

Bence AmigA 'yı AmigA yapan ögelerden bir taneside custom çipleridir.Yeni nesil diye dediğimiz fakat artık eski nesil sayılabilecek AmigaONE modelleri, custom çiplerinden yoksun doğmuş, bir çok AmigA severe itici gelen, hatta " Bu AmigA değil " demesine sebep olan bir bilgisayardır.

AmigA 'yı AmigA yapan tabiki kullanıcılarıdır ama kullanıcıları da AmigA 'ya bağlayan işletim sistemi,anakartları ve çipleri, yazılımları, geliştirilebilirliği gibi nedenlerdir.Çıktığı zaman piyasayı silip süpürmesinde bence bu nedenler yer almaktadır.Tamamen radikal olmasıdır.

Teknik olaylardan pek fazla anlamadığımı söylemeliyim.Ama bence AmigA yeniden doğacaksa (bence uzun vadede bile zor!!) radikal bir sistem yapmalı.PC ve MAC 'lerde olmayan ZoRRo gibi değişik ekran kartı slotları olan, değişik genişleme yuvaları olan belkide custom çip dizaynına uygun yeni tasarımlar gerçekleştirmeli ve bunların üretimini sağlamalı.OS4 ya da OS X için gerekli yazılımları sağlamak için bir çok yazılım firmalarla anlaşmalı diye düşünüyorum.

Bu konunun ana başlığıyla alakalı olarakta sormak istediğim bir soru var.Diyelimki AmigaOS 4 Mac'lere port edildi.Peki bu duruma Mac firmasının ve kullanıcılarının  tavrı ne olur? Destek mi olur, köstek mi?

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: