Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MacMini için OS4  (Okunma Sayısı 74207 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #60 : Ocak 09, 2008, 15:58:56 ÖS »

beyler, amigaos'u boşverin, mac os x leopara geçin, hi-tech bi amiga kullanıyor hissini yaşayın hemde pc'nizde... aynı config , birbirinin aynısı 2 makine, ikisinde de photoshop'la aynı işlemi aynı anda yaptırdık. mac os 3 saniyede yaptı, xp ise 2 dakika....... bu süreler gerçek, abartma değil... ha, unutmadan, mac os'da o esnada adobe cs3 full olarak çalışıyordu ( flash, illus, afterfx, contribute vs vs, imail, safari, msn, calendar filan )....
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #61 : Ocak 09, 2008, 16:04:37 ÖS »

Vigo,
4 küsür gb lık bir mac os x indirdim de uğraşmaya vakit olmadı.
Elimde 320 gb lık atıl harddisk var.
3 e bölsem
Linux/xp/mac osx 3 lüsünü partition olarak dağıtabilirmiyiz ?
Ntsf disk formatı ne kadar problem oluyor.
Ayrıca yükleme tekniğiyle ilgili senin yönlendirebileceğin bir site var mı ?

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
OnTEC
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Ocak 09, 2008, 17:46:32 ÖS »

mac os her ne kadar pc de çalışabilsede donanımsal olarak çok seçici uyumlu donanım yoksa birşey beklemeyin... evet 3 işletim sistemi bir arada kurulabiliyor bunu linux da mac de destekliyor bunu desteklemeyen tek işletim sistemi windows...
diğerleri bu açığı grub ve macin seçim programı ile hallediliyor.

mac e geçince şahsi fikrim linux amigaya daha yakın zaten ilk geçişim bu benzerlikten dolayı oldu, mac sistemi çok kapalı yani linux gibi herşeyini bızıklamanız oldukça zor. ha ben yapıyordum gerçi ama linuxda aynı şeyi yapmak çok daha kolay.

nfts artık mac için de linux için de sorun değil linuxçuların geliştirdiği fuse programı nfts3g olarak linuxda mevcut bu sayede ntfsy ye yazma hakları herkengi bir problem olmadan kullanılabiliyor ( windows sağlıklı olarak kapatılmış olma şartı ile yoksa ulaşılamıyor) aynı yapı mac e de port edildi macfuse diye açık kaynaklı bir proje var halen kullanımı üst seviye olmanızı gerektiriyor konsolda yapmanız gereken fazlaca iş var. zaten mac de unix kerneli kullandığından linuxdaki bir yazılımı mac e port etmek çok da zor değil .. birde paralı bir yazılımda mac için mevcut yine fuse sistemini kullanıyor..

playstation platformunda amiga os un playstation a artı bir getirisi olacağını sanmıyorum ha amiga için iyi olur da. 64 bit cell kullanıyor yanılmıyorsam ps3 amiga os 64 bit sistemlerde çalışabiliyormu ondan bilgim yok..
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #63 : Ocak 09, 2008, 18:15:49 ÖS »

şu anda OS4'ün çalışacağı alınabilecek bir donanım bildiğim kadarıyla yok. OS4'ün PS3'e bir katkısı olacağını aklımın ucundan bile geçirmedim, ki geçirmek çok rasyonel olmazdı.

Burada amaç, donanım alt yapısı oldukça sağlam, fiyat olarak Amiga tabanlı bir makina toplamaktan daha ucuza çıkabilecek, PowerPC ailesinden bir işlemci içerdiği için, AmigaOS'un geçişinin nispeten kolay olacağı yeni bir donanım tespit etmek. PS3 giderek daha çok satılıyor, giderek daha çok yaygınlaşıyor...bu forumda bile Amiga OS4'ü çalıştıracak donanımdan daha fazla PS3 sahibi vardır diye düşünüyorum. Gelecekte bu sayıda artacak ve OS4 çalıştıracak ve geleceği ne olacağı belli olmayan bir donanım yerine çoğu kişi PS3'ü tercih eder. PS3'ün bu tür OS'ların yüklenmesi için açıkta bir kapısı olunca, bence OS4 ve sonrasının yaşayabileceği ideal platformlardan biri oluyor. Bence en makul ve güzel hedef donanım platformu PS3.

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #64 : Ocak 09, 2008, 18:26:45 ÖS »

MacOS X 10.4 Tiger'i 2 tane PC üzerinde kurup denedim. Birebir herhangi bir INTEL islemcili Mac ile ayni donanimi iceren bir PC'niz yoksa, vazgecin. Driver sorunlari yasarsiniz. Forum forum dolasip probleminize cözüm aramaktan helak olursunuz. Ben en son mouse pointer'inin biraktigi iz ve gölgeleri yok etmenin yollarini ariyordum. Ayrica performans da yerlerde sürünüyor. Adobe InDesign'da basit bir dosya acip editleyemedikten sonra bu sevdadan vazgecmistim.

Söyle söyleyeyim, yatak odamdaki iMac G3 DV-400 dahi Athlon 3000'deki bir MacOSX'ten daha performansli calisiyor, hatta ucuyor.

Ama tekrar söylüyorum, birebir bir Intel islemcili Mac ile ayni bilesenlerden olusan bir PC yaparsaniz, bir sey diyemem.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #65 : Ocak 09, 2008, 18:40:43 ÖS »

PS3 üzerinde OS4 mükemmel olur.

Sony malesef Playstation sistemleri konusunda cok muhafazakar. Playstation 2, PSP, bunlar esasinda Amiga gibi efsaneler yaratmaya namzet makineler, ama Sony malesef -ürününü korumak amaciyla- cihazin pek kurcalanmasina razi degil. PS2 icin Linux kit'i cikardiginda bile sadece PS2 icin üretilen sabit disklerde calisacak sekilde cikarmisti. Anlasilan, cihazin "konsol" karakterinin kaybolmasini istemiyor.

Ama BillMcEwen'in dedigine göre Sony AmigaOS4 icin kendilerini aramis, ki buradan vardigim sonuca göre, Sony Amiga'yi aramamistir

G3-G4 üzerinde OS yazmalari 5-6 sene sürdü, 64-bit Cell üzerinde calismasi -her ne kadar eski islemciler ile uyumlu olsa da- o kadar kolay ve az zamanda mi gerceklesecek?

Korkarim ki, Playstation 5 cikinca, hatta ortada konsol kalmadigi zaman, tüm oyun vs. islemlerini evimizdeki 3D sanal eglence platformunda halletmeye basladigimiz zaman belki OS4'ün 64-bit cell portu biter

Isin sakasi, umarim yanilirim
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2008, 18:47:43 ÖS Gönderen: Güvenç Kaplan » Logged

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #66 : Ocak 09, 2008, 19:04:29 ÖS »

PS3 konusuna yaklaşırken, Sony'nin önceki yaklaşımlarından farklı olarak bu sefer OpenPlatform olarak, diğer işletim sistemlerinin kurulmasına izin verdiğini gözden kaçırmamak gerekir. Bugun XBOX360'a da, Wii'ye de, cep telefonunada Linux kurarsın belki. Ama Sony hacklerle vs. değil, direkt olarak OS kurun, bilgisayar olarak PS3'ü kullanın diyor. Aşağıdaki sayfaya bakmanı öneririm (eğer daha önce bakmamışsan).

http://www.playstation.com/ps3-openplatform/index.html

PS3 ya da Sony için OS4 cazip değil. OS4'ü satın alsa kimlere satacak? Zaten herhangi bir oyunun lisansından gelen payı, OS4'ü defalarca sollar. Sony'nin OS4'le ilgileneceğini sanmam...

Bir diğer konuda, hep aynı şeyi tekrar ediyorum ama bazı yazılan mesajlarda sanki yanlış bir anlaşılma var gibi görünüyor. Cell zaten OS4'ün üzerinde çalıştığı PowerPC işlemci ailesinden. Çekirdeği PowerPC. OS4 yada OS5'i Cell'e uyarlamak, diğer portların hepsinden çok daha kolay olacaktır. Eğer siz G4 hadi diyelim ki G5 işlemci bize yetiyor diyorsanız, zaten havluyu atmışsınız demektir. 64bit portu olmasın diyorsanız, havluyu çok geçmeden atarsınız. Kara göründü...

Sonuç...PowerPC işlemci ailesinin yeni üyesi Cell işlemcisidir. Eğer PowerPC tabanında devam edeceğiz diyorsanız, bir şekilde Cell'e geçmekte fayda vardır. Yok mevcut satılan MacMini'ler, sağda solda bulunacak hurdalardan çıkarılacak makinalarda Amiga OS4 çalıştırır, mutlu oluruz diyorsanız, oda sizin bileceğiniz iş

Ama bana gelmez

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #67 : Ocak 09, 2008, 19:23:31 ÖS »

Alıntı
Sonuç...PowerPC işlemci ailesinin yeni üyesi Cell işlemcisidir. Eğer PowerPC tabanında devam edeceğiz diyorsanız, bir şekilde Cell'e geçmekte fayda vardır. Yok mevcut satılan MacMini'ler, sağda solda bulunacak hurdalardan çıkarılacak makinalarda Amiga OS4 çalıştırır, mutlu oluruz diyorsanız, oda sizin bileceğiniz iş

Aynen demek istedigim bu benim. Ayni fikirdeyiz. Ancak, söyle bir gercek var: AmigaOS4'ü Cell islemciye gecirmek ne kadar sürecek? 32-bit isletim sistemlerini 64-bit islemciler üzerinde calisacak sekilde degistirmek ne kadar kolay? Ozellikle Hyperion gibi, eti budu bütcesi belli kücük isletmelerin... Burada coze'ye de bir pas atiyorum ve bizi bilgilendirmesini diliyorum.

Hemen nightlord'u da unutmayarak, Windows XP'nin x64 versiyonunun yasadigi sorunlari dile getirmesini isteyeyim. Alisilmis bir 32-bit isletim sistemini 64-bit mimarisine tasidiktan sonra, bu isletim sistemine driver bulmak pek kolay degildi.

OS4, PS3'te calissin. Calissin tabi, zil takip oynayabilirim bile sevincimden. Ama bu is o kadar kolay mi? PS3'ün popülerligi devam ederken bitirilebilir mi? Bunu pek sanmiyorum iste. Sony PS4'ü cikardigi anda, biz gene gittigidiyor'da, ebay'de PS3 aramaya baslariz.

Bir yerde, bir sekilde yeni ve güncel bir donanimla ayni anda cikacak bir OS yazmak lazim. Bunun zamanlamasini da bu isi planlayanlarin yapmasi lazim. G3, G4, G5, bunlara isletim sistemi yazmak, ölü cocuk dogurmak demektir.

O yüzden, bence, PS3'te calisacak bir OS4 yerine, PS4'de calisacak bir OS4 üzerine calissinlar. Hem isimleri de uyumlu

Ya da hep yazdigim gibi, x86'ya port etsinler.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #68 : Ocak 09, 2008, 19:40:03 ÖS »

Cell bir işlemci neslinin ismi... yani şu andaki örnekleri ilk nesil Cell işlemciler. PS4 çıktığında da Cell ailesinden bir işelmci kullanılacak (bildiğim). Yepyeni bir işlemci üretmeyecekler. Sony artık kendi işlemcisi üzerinden yoluna devam edecek. Bu nedenle bugun içinde gelecek içinde Cell işlemcisinin takip edilmesi bana makul geliyor..

Cell'e uyarlamaya gelince aşağıdaki kitap kafadaki birçok soruya cevap verecektir. Cell'in içindeki çekirdeklerden biri PPC ailesinden ve yazar çok küçük değişikliklerle eski kodların Cell'de çalışacağından bahsediyor (Yazar Apple'ı iyi bildiğinden, yazılım başlığı altında uyumluluk konusuna değiniyor)

http://www.mymac.com/fileupload/CellProcessor.pdf

Alıntı
Well the good news is that while the Cell Processor is a whole new architecture in re-gards to the SPE’s, the PPE is a good ol’ PowerPC with few changes. This means you can drop it into new designs, and it will still run old software with little modification.There’s little performance penalty (if any) for adopting the Cell Processor. That re-moves a major barrier to entry for the processor. But to be a success, it needs to also add something of value; some upside return. (Realize the benefits of all that extra hardware and processing power it has).

Tüm bu düşüncemde tek bir açık var. Sony harici OS'lar için açtığı bu kapıyıda lisanslıyor mu? Yani hyperion OS4 ya da OS5'i uyarladığında, Sony, Hyperion'ın aşamayacağı bir lisans ücreti isterse, Amiga OS'un PS3'e port edilmesi taraftarlarını üzülebilir. Ama bana şu anda en makul, güzel çözüm PS3 geliyor... Bence Hyperion Cell portu üzerinde de çalışıyordur...

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Ocak 09, 2008, 19:52:42 ÖS »

Hyperion'un durumu da ayri bir dava, adamlarin yemedigi tokat kalmadi Amiga ile olan durumlari aciga kavusmadan, PS3 isine kaynak ayirirlar mi? Diyelim su anda bile calisiyor olsun, AmigaOS4, Amiga Inc.'nin degil mi?

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #70 : Ocak 09, 2008, 20:07:20 ÖS »

arkadaslar, cell ppc ailesinden olmakla birlikte tamamen paralel programlamaya dayanan cok daha gelismis bir mimari. Bu sisteme bir OS port etmek tahmin ettiginiz kadar kolay olmayacaktir. Hyperion'a her ne kadar saygi duysamda, bu isin altindan kalkabileceklerini sanmiyorum. zaten kendileride biraz akillari varsa boylarinin olcusunu bilip hic boyle bir maceraya kalkismayacaklardir. Daha g4 macmini'lerde bile ne derece calisiyor onu bile bilmiyoruz.

onun disinda playstation 4'e port edilme konusunu tamamen fantazi olarak goruyorum. sony su anda finansal olarak kotu durumda, hemen her hafta japon medyasinda bir "sony batti mi batiyormu ?" haberi okumak mumkun. zaten cell fabrikalarini da toshiba'ya sattilar ve yavas yavas bu diyarlardan cekilme pozisyonundalar. o yuzden cell - playstation konusunda fazla hayalperest olmayin derim.

http://www.engadget.com/2007/10/18/sony-sells-cell-to-toshiba/
http://www.itwire.com/content/view/14930/598/

Retro Hincal Uluc
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #71 : Ocak 09, 2008, 20:18:12 ÖS »

coze ne yaptin sen, Sony batar mi yahu

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #72 : Ocak 09, 2008, 23:14:00 ÖS »

OS4'ün PS3'e bir katkısı olacağını aklımın ucundan bile geçirmedim, ki geçirmek çok rasyonel olmazdı.

Eski bir Amiga kullanıcısı olarak bir oyun konsolu almak niyetindesiniz fakat XBox ile PS3 arasında gidip geliyorsunuz, henüz kararsızsınız. Biri size PS3 üzerinde AmigaOS4 çalıştırılabildiğini söylese kararınız ne tarafa doğru kayardı? Ben bunu düşünerek OS4'ün PS3'e faydası olacağını söyledim. Birçok kişinin geçmişinde Amiga'nın şu veya bu şekilde bir yeri var. OS4'ün PS3 üzerinde çalışması PS3'ü diğer yakın alternatifler karşısında tercih sebebi yapabilir. PS3'ün OS4'e katkısı ise eminim çok daha fazla olur. Sabah evden çıkıp ilk iş bir PS3 almak istesem, cihazı bulmamın yarım saatten fazla süreceğini sanmıyorum.

Ama BillMcEwen'in dedigine göre Sony AmigaOS4 icin kendilerini aramis, ki buradan vardigim sonuca göre, Sony Amiga'yi aramamistir

R.J. Mical şu anda Sony için çalışıyor. Hatta yanlış bilmiyorsam PS3'ü oluşturan ekibin bir parçası. PS3 ve AmigaOS'u birbirlerinden o kadar da uzak görmüyorum. Bu konuyu bu kadar kolay kesip atmamakta fayda var.

G3-G4 üzerinde OS yazmalari 5-6 sene sürdü, 64-bit Cell üzerinde calismasi -her ne kadar eski islemciler ile uyumlu olsa da- o kadar kolay ve az zamanda mi gerceklesecek?

Frieden biraderler, az sayıda destekçileri ile AmigaOS'u baştan yarattılar denebilir. Bu işin bu kadar uzun sürmesi bu nedenle bana pek de anormal gelmiyor. Yine Frieden biraderler, OS4'ün bu aşamadan sonra yeni donanımlara ve "cell" işlemcilere uyarlanmasının çok daha kolay olacağını da söylediler. PS3'e port konusu amiga forumlarında uzun süredir tartışılıyor ve şu ana kadar hemen her boyutuyla ele alındı, oradan biliyorum. Kahkaha

PS3 ya da Sony için OS4 cazip değil. OS4'ü satın alsa kimlere satacak? Zaten herhangi bir oyunun lisansından gelen payı, OS4'ü defalarca sollar. Sony'nin OS4'le ilgileneceğini sanmam...

Sadece Türkiye'de bile sırf OS4 çalıştırabilme avantajı olduğu için PS3'ü "tercih edecek" binlerce kişi olduğunu düşünüyorum. "OS4 çalıştırıyor, diğer yandan canavar gibi oyunlar da oynarım, bu cihazı boşuna almış olmam" düşüncesi eminim çoğunuzun aklını gıdıklar.

Diyelim su anda bile calisiyor olsun, AmigaOS4, Amiga Inc.'nin degil mi?

Mahkeme AmigaOS4'ün Hyperion'a ait olduğuna karar verdi. Amiga Inc. OS4'ün kaynak kodlarına bile (yasal olarak) sahip değil. Kendi başlarına OS4 ile ilgili herhangi bir girişimde bulunamazlar. En azından şu an için durum bu.
Diğer taraftan, mahkeme süreci tamamlanıp Amiga Inc. tamamen devre dışı kalmadığı sürece OS4'ün PS3'e port edilmesine de izin vermez. Bu arada PS4 çıkar mı, orasını bilemem. Kahkaha
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2008, 23:21:16 ÖS Gönderen: Alp Yener » Logged
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #73 : Ocak 10, 2008, 01:01:24 ÖÖ »

Alıntı
R.J. Mical şu anda Sony için çalışıyor. Hatta yanlış bilmiyorsam PS3'ü oluşturan ekibin bir parçası. PS3 ve AmigaOS'u birbirlerinden o kadar da uzak görmüyorum. Bu konuyu bu kadar kolay kesip atmamakta fayda var.

Peki ben sustum

Alıntı
Frieden biraderler, az sayıda destekçileri ile AmigaOS'u baştan yarattılar denebilir. Bu işin bu kadar uzun sürmesi bu nedenle bana pek de anormal gelmiyor. Yine Frieden biraderler, OS4'ün bu aşamadan sonra yeni donanımlara ve "cell" işlemcilere uyarlanmasının çok daha kolay olacağını da söylediler. PS3'e port konusu amiga forumlarında uzun süredir tartışılıyor ve şu ana kadar hemen her boyutuyla ele alındı, oradan biliyorum. Kahkaha

Yaptiklari isi takdir etmemek mümkün degil. Zaten bu "outsource" edilen kücücük firmalar bu isi kurtulus savasi kahramanliginda yapmasalardi, ortada ne OS3.5,3.9, ne OS4 olurdu. Keske Amiga Inc. de Amiga'yi bu kadar sevseydi...

Alıntı
Sadece Türkiye'de bile sırf OS4 çalıştırabilme avantajı olduğu için PS3'ü "tercih edecek" binlerce kişi olduğunu düşünüyorum. "OS4 çalıştırıyor, diğer yandan canavar gibi oyunlar da oynarım, bu cihazı boşuna almış olmam" düşüncesi eminim çoğunuzun aklını gıdıklar.

Gidiklamaz mii

Alıntı
Mahkeme AmigaOS4'ün Hyperion'a ait olduğuna karar verdi. Amiga Inc. OS4'ün kaynak kodlarına bile (yasal olarak) sahip değil. Kendi başlarına OS4 ile ilgili herhangi bir girişimde bulunamazlar. En azından şu an için durum bu.
Diğer taraftan, mahkeme süreci tamamlanıp Amiga Inc. tamamen devre dışı kalmadığı sürece OS4'ün PS3'e port edilmesine de izin vermez. Bu arada PS4 çıkar mı, orasını bilemem. Kahkaha

Mahkemenin bir karar verdigini bilmiyordum. Ama herhalde Hyperion, kendi basina diledigi gibi at kosturup "Amiga OS" adli bir yazilimi cikaramaz, bir sekilde bugünlerde moda oldugu gibi "icazet" almasi gerekir

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #74 : Ocak 10, 2008, 11:14:57 ÖÖ »

Öncelikle Cell işlemcisi sıradan bir işlemci değil. Üzerinde koşacak yazılımların paralel processing mantığıyla yazılması gerekiyor. Kritikleri Capcom, Konami gibi oyun devlerinin bile PS3'ün gerçek gücünü kullanabilmesinin 2 yıl gibi bir zaman geçmesi gerektiği öngörülüyor. Kaldi ki Cell her ne kadar PPC baz alınarak geliştirilmiş de olsa bir G6 değil, farklı ve özel olarak PS3 için geliştirilmiş bir işlemci. Yani OS4 for PS3 -bence- çook uzak bir ihtimal.

Olursa Sony'e faydası olur mu? OS4 üzerinde çalışan mediacenter tarzı yazılımlarla TV görüntüsünü harddiske atmak ve DVD'ye kaydetmek; internet'e girmek; mesela o an seyrettiğiniz filmdeki sevdiğiniz bir sahneyi, filmi geri sararak keydedip youtube'a atıp, sonra dönüp geri kaldığınız yerden seyretmek; aynı şekilde oyunlardan ekran görüntüleri, video clipler çıkartmak ve bunları blog'unuza eklemek vs. vs. başarılı olarak gerçekleştirilebilirse hem konsol hem de oyun satışlarına katkısı olur. Ama Sony Linux varken bunu neden OS4 ile yapsın derseniz buna benim bir cevabım yok.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: