Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetArkadaslar bilgisayar harici hdd'yi görmüyor yardiminiza ihtiyacim var
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arkadaslar bilgisayar harici hdd'yi görmüyor yardiminiza ihtiyacim var  (Okunma Sayısı 10134 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nightwolf
Üye
***
Mesaj Sayısı: 166



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2018, 23:21:01 ÖS »

Cdemir ayrica bu bilgi icinde tesekkur ederim. oncelikle virus taramasindan bi gecireyim insallah dediginiz gibi virustur.
Logged

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
Levent (Lvnt)
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.294



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2018, 23:42:41 ÖS »

Partition sorunu değil, bu bizim burada çok yaygın bir virüs mü neyse ondan işte. O virüs, dosyaları 'A' gibi ama biraz daha değişik harfte windowsta görünmeyen bir klasöre taşıyor. Diskin kök klasöründe desktop.ini dosyası ve anlamsız ve uzun isimli bir dosya oluyor. Bu anlamsız isimli dosya aslında çalıştırılsbilir bir windows dosyası (exe, msi vb, ama uzantısı olmayabiliyor.

Bu anlattıklarım sorunlu diski linux vb bir sisteme takınca kabak gibi ortaya çıkıyor. Bende desktop.ini ve o anlamsız isimli dosyayı siliyorum, o adı 'A' gibi olan klasörün adını herhangi başka birşey yapıyorum. Buraya kadar söylediklerim linux ya da bsd altında yapılabiliyor. Bunları yapınca Windowsta da işler düzeliyor, kaybolan dosyalar o klasör içinde ortaya çıkıyor. Windowsta da yapılabilir mi? Bilmiyorum, zaten windowsta görmüyor ve virüsün bulaşma şansı var, ben olsam o diski windowsa takmam.

Diskin kök klasöründe Desktop.ini'den başka silinecek öyle bildik bir dosya varmı diye aklıma takıldı ama hatırlayabildiğim bunlar. Belki bir iki birşey daha siliyordum.
« Son Düzenleme: Mart 20, 2018, 23:45:43 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
phoenix
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 1.612



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 21, 2018, 00:43:34 ÖÖ »

Total Commander programı ile büyük ihtimal gizli klasörler dahil görebilir ve kopyalayarak kurtarabilirsiniz. Sorununuz virüs gibi gözüküyor ki şahsen okulda çok karşılaştığımız bir durum. Öncelikle autorun virüsü ve türevleri bunun gibi sorunlara yol açıyorlar. Ama yine yanılma payımı da hesaba katarak fiziksel bir sıkıntı yoktur temennisinde bulunmak istiyorum. Kolay gelsin.
Logged
NoStres
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 633


One Love, One Heart, One Destiny


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 21, 2018, 01:11:57 ÖÖ »

@nightwolf Selam,

HDD içerisinde fazla dosya varsa hızlı okuyamayabilir, hızlı okuma/yazma özelliği olan USB2.0+ özelliğini devre dışı bırak o zaman çalışabilir.

Ekte resimde uygulamalı olarak gösterdim; "Enhanced Host Controller"'ları devre dışı bırakırsan, hızlandırma olmadan okuyup yazacaktır.

Kolay gelsin.


*  (198.89 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 1251 kez.)
Logged

wizofwor
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 4.727


Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 21, 2018, 14:10:31 ÖS »

Bu tip virüsler okul/kırtasiye gibi USB disklerin ve tecrübesiz kullanıcıların aynı anda bol miktarda bulunduğu yerlerde çok oluyor. Ben de Levent'in Linux çözümünün bir banzerini MAC'te yapıyorum. Dosyaları OSX masaüstüne atıp diski sıfırladıktan sonra geri kopyalıyorum. Bu işlemden sonra Windows'da da görünür oluyorlar. 

Benim ağzım çok yandığı için 4 farklı USB Harddiskte aynı verileri yedekliyorum bulut hariç.

Yedek için kullandığın diskleri sürekli bağlı tutmuyorsundur umarım. Biliyorsundur Cryptolocker tarzı virüsler ulaşılabilir durumdaysa yedekleri de bozuyor.
Logged

witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 21, 2018, 15:02:32 ÖS »

@emarti

Bu 4 kopya birebir aynı mı, yoksa yüksek değer biçtiğin dosyaları mı 4'lü yedekliyorsun? Katalog veya senkronizasyon yazılımı kullanıyor musun? Bu çoklu yedekleme işi bazen verinin kaybından daha yıpratıcı oluyor. Ne de olsa kişisel fotoğraf, kod, veri dosyası vb değilse bir yerlerden temin edilebiliyor.
Logged
Levent (Lvnt)
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.294



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 21, 2018, 18:00:47 ÖS »

@witchdoctor: aynı sorun bende de var. "File and directory comparison tool" diye aratıp mesele üzerinde biraz vakit harcamıştım. en kullanışlı bulduğum rsync. hashdeep'de var ama artık güncellenmiyor. Unix'in find, md5, diff utilityleri ile shell script cambazlıkları da var, hatta denedim de ama klasöre dosya ekleme çıkarma durumunda md5 listesini güncellemek lazım ki esas zaman alan şey o zaten. Rsync'ı o yüzden yapmışlar anlaşılan.
Logged

Use the brute force, Luke
WildLord
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 703



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 21, 2018, 21:07:58 ÖS »

Windows Klasör seçeneklerinden gizli ve korunan dosyalar göster aktif edildiğinde, sürücünün rootunda virüsün dosyaları taşıdığı gizli klasör görünür. Virüs hafızada aktif olsa bile anlık olarak görünür, sonra virüs klasör seçeneklerini resetlediği için tekrar gizlenecektir. Yine Windows kurulu virüs olmadığından emin olunan bir pc'de, gizli ve korunan dosyaların gösterimi açıksa yine dosyalar görünecektir.

Ama sanırım asıl sorun sürücüye erişimle alakalı, başka bir pc'den de erişilemiyormuş.

"pc de yonetten bakmaya calissamda o sayfa acilmiyor hddyi pc den cikarinca da cikan pencerede bicimlendir yazisi cikiyor lutfen yardim edin."

Sürücüye fiziksel olarak erişilemediğinden, Windows Disk yönetim arabirimine girilemiyor sürücü listesi gelmiyor gibi algıladım yukardaki ifadeyi. Disk hardw/softw bozuk olduğunda Windows sürücüyü tam olarak mount edemediğinde yukardaki durum oluşur.

Bilgisayar'da sürücü listesinde harici diske bir harf atanıp atanmamasına, içerisine girildiğinde hata verip vermemesine göre problem daha anlaşılır olacaktır.
Logged
nightwolf
Üye
***
Mesaj Sayısı: 166



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 21, 2018, 22:56:57 ÖS »

WildLord hdd pc ye takinca harf var ama yaninda enerji bari gibi bir bar cikmiyor.tv den icerigini gorsemde 2 farkli pcde de goremedim icerigini dedigim gibi hdd yi bilgisayarima taktiktan sonra hddye verdigi harfe  tikliyorum imlec daire seklinde donmeye devam ediyor hddyi pcden cekincede diski bicimlendir diye bir ibare cikiyor.
Logged

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
malik
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 643



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 22, 2018, 08:43:25 ÖÖ »

2005 ten beri sadece kendi videolamızı ve fotoğraflarımızı belge ve notları Yıl ve Ay 'a göre klasörliyerek bi süre sonra scratchproof DVD lere yedekliyorum.
Şu an 60 civarı DVD oldu. Normal DVD lerde var.
Bazen videolar çok yer kaplıyor onlarıda aynı en boy ve kalite olacak şekilde MP4 h264 veya h265 olacak şekile çeviriyorum. Boyut bayağı fark ediyor.
En eski DVD bile şu an ilk günkü gibi.

Bence bizler için en iyi ve ucuz yedekleme yöntemi DVD.
Program, filim, müzik, oyun yedekleme gereksiz. Bazıları hariç olabilir tabiki.

Ama Retro işlerle ilgili şeyleride DVD ye yedekliyorum Bazı şeyler tekrar elde edilmeyebilir çünkü.

Şu an yedekliyecek bir şeyim yok sayılır. HDD'im yansa üzülmem.
« Son Düzenleme: Mart 22, 2018, 08:55:36 ÖÖ Gönderen: malik » Logged
appiah4
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.651



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 22, 2018, 10:49:22 ÖÖ »

DVD de sonsuz ömürlü değil, disket çürümesi diye bir olay var:

https://en.wikipedia.org/wiki/Disc_rot

İlk jenerasyon CD-R'larımın hiçbirisi hayatta değil, DVD+/-R'larda bu sorunu sıkça gördüm, orjinal fabrika baskısı DVD'lerde bile bunu yaşadığım diskler oldu.  Güncel yazılabilir optik medya koruma katmanları vs açısından çok daha iyi ama bu bir kimyasal reaksiyon ve hiçbir malzeme sonsuza dek dayanmıyor, en iyi optik disk bile 10 yıl sonra okunmaz hale gelebilir, bu tamamen saklama koşulları ve şans ile ilgili.

Diğer yandan optik okuyucuların giderek azalarak varlığını yitiriyor olması da bir problem, 2018 yılında 4.7GB boyutu ile DVD+/-R'ları kullanmak 1998 yılında 1.44" floppy'e backup almak gibi birşey.  BD-R'a yatırım yapmak da aynı yıllarda zip drive, tape drive vs almaya benziyor bence.

Flash bellek bence en temizi şu anda.  Kapasitesi logaritmik olarak artıyor ve backuplanması çok kolay, medya güncellemek istediğinizde 2 yılda bir 10 katı büyüklükte flash bellek alıp 10 tanesini bir taneye otomatik kopyalayabilirsiniz basit bir Python progrmaı ile..
« Son Düzenleme: Mart 22, 2018, 10:53:17 ÖÖ Gönderen: appiah4 » Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
integer
Üye
****
Mesaj Sayısı: 496



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 22, 2018, 10:56:24 ÖÖ »

Entegrelerde  100 yıllık ömürlerden bahsediliyor. Bu mantıkla düşünürsek bundan 100 yıl sonra çoğu bilgi tarihin karanlık sayfalarına gömülecek.
Artık kitap yazma defter tutma olayı azaldığı için pek çok bilgi yok olacak.
Flash bellekte olsa diskette olsa cd de olsa ömürleri çok az.
İnternet var ama çoğu site ölüp gidiyor.
Bazı bilgiler güncel sistemlere yedekleniyor ama yedeklenmeyenler ne olacak?
 
Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: