Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProje1084 S Tamir Yardım ( tamir oldu ) Temizlenecek
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1084 S Tamir Yardım ( tamir oldu ) Temizlenecek  (Okunma Sayısı 57658 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Nisan 02, 2018, 23:41:03 ÖS »

oooo ciyuv sesinden belli flyback kaput eşref boşuna elleşme
Kahkaha tamam abi tamirci çözermi dersin, yoksa içini komple bir crt tv ile mi değiştireyim abi ne dersin napalım hastamıza

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Nisan 02, 2018, 23:43:54 ÖS »

tamirci çözemez. yedek parçası yoktur elinde. flyback trafo almalısın. bir kaç mesaj önce bir link gönderilmişti. internetten bulunuyor gerçi...

onun dışında o çürümüş gibi gözüken kısım dışında ana kart gayet iyi durumda. o çürümüş gibi gözüken hatlar da yüzeysel korozyon olabilir. yine de o kısımdaki hatları tek tek multimetre ile ölçüp kopuklu varmı bak. sonuçta 5-10 tane hat var, 10 dk nı almaz kontrol etmen...

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Nisan 02, 2018, 23:58:00 ÖS »

tamirci çözemez. yedek parçası yoktur elinde. flyback trafo almalısın. bir kaç mesaj önce bir link gönderilmişti. internetten bulunuyor gerçi...

onun dışında o çürümüş gibi gözüken kısım dışında ana kart gayet iyi durumda. o çürümüş gibi gözüken hatlar da yüzeysel korozyon olabilir. yine de o kısımdaki hatları tek tek multimetre ile ölçüp kopuklu varmı bak. sonuçta 5-10 tane hat var, 10 dk nı almaz kontrol etmen...
Abi öncelikle değerli vaktinden zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim. Flyback Trafosunu bu ay sipariş geçeyim ben en iyisi. Evde tadilata girsin monitörü kaldırayım. Yeni evde aşağıya bir çalışma odası yapacağım. Yeni cihazlar almam gerekecek. Sanırım biraz zamanımı alacak. O zaman tekrar bu işe soyunmayı deneyeceğim. Şimdilik 2 ay gibi pause basıyorum. Bu arada arkadaşlar eğer bir kaç sayfa önce paylaşılan flyback trafosu doğru ise alacağım. Bu konuda alternatif önerisi ya da üzerindeki trafo bu türkiye de de var diyen olursa onada bakacağım. Herkese çok teşekkürler.

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Nisan 03, 2018, 00:06:16 ÖÖ »

1084'lerin bir çok modeli var biliyorsunuz. kasası birebir benzese de Philips olan (1084S-P1) ile Daewoo olanın (1084S-D1) bile devre şemaları ve flyback trafoları farklı dikkat edin yenisini alırken...

P Philips, D Daewoo. Bendeki model 1084s-p, çalışan Daewoo model de var elimde. Görüntü kalitesi bakımından sizce en iyi görüntüyü hangi model veriyor.

Ben çok inceledim, bir fark göremedim. Belki Daewoo olan çooook az biraz daha net gibi geldi ama tamamen göz yanılması veya kondansatör vs yaş/kondüsyon durumundan da kaynaklanıyor olabilir.

Diğer fark ise, Philips olanın kasası fabrika üretimden boya o yüzden hala süt gibi beyaz. Daewoo olan sapsarı

Aslında composite/s-video olarak hiçbiri 1702'in eline su dökemez. Yanyana koyduğumda "gerçek" fark o zaman belli oluyor.

1084S'lerin gerçek gücü RGB'de sanırım ki 1702'de de o yok...

Commodore 64 kullanımında 1702 derim başka bi şey demem

1701 aldım geçenlerde, uygun bir zamanda söküp esaslı iç/diş bir temizlik yapacağım. Cihazın çalıştığını biliyorum ama yaşından dolayı üzerinde değerini yitirmiş kondanstörler olabileceğinden endişe ediyorum. Sökmüşken kondanstörleri de yenileyeceğim. Görüntü kalitesini söylemişsiniz ayrıca Commodore Ekmek kasa ile gerçekten harika bir görünüm oluşturuyorlar.
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Nisan 03, 2018, 00:09:47 ÖÖ »

Abi öncelikle değerli vaktinden zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim. Flyback Trafosunu bu ay sipariş geçeyim ben en iyisi. Evde tadilata girsin monitörü kaldırayım. Yeni evde aşağıya bir çalışma odası yapacağım. Yeni cihazlar almam gerekecek. Sanırım biraz zamanımı alacak. O zaman tekrar bu işe soyunmayı deneyeceğim. Şimdilik 2 ay gibi pause basıyorum. Bu arada arkadaşlar eğer bir kaç sayfa önce paylaşılan flyback trafosu doğru ise alacağım. Bu konuda alternatif önerisi ya da üzerindeki trafo bu türkiye de de var diyen olursa onada bakacağım. Herkese çok teşekkürler.

Daha önce de aramıştım bugün de bir kaç firmaya tekrar sordum Eşref, bazı Flyback trafoları (bazı end.makinelerde yüksek voltaj amaçla) hala ithal ediyorlar ama bizim modeli getirmiyorlarmış.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Nisan 03, 2018, 00:14:44 ÖÖ »

@WildLord çok teşekkürler abi o zaman vakit kaybetmiyeyim. Maaş yattığı gibi.
http://www.donberg.ie/descript/h/hr_7533.htm 'dan siparişi geçeyim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Nisan 03, 2018, 00:17:53 ÖÖ »

@WildLord çok teşekkürler abi o zaman vakit kaybetmiyeyim. Maaş yattığı gibi.
http://www.donberg.ie/descript/h/hr_7533.htm 'dan siparişi geçeyim.

Eşref acele etme...

O flyback Philipsler için sanırım. Senin elindeki model Daewoo gibi geldi bana. D1 mi seninkisi?

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Nisan 03, 2018, 00:25:51 ÖÖ »

Abi yarın gidince bakayım. Çok utanıyorum bunu yazarken ama nerden bakacağım abi ona anakartta mı yazar ki? Neyse sri numarasından felan bakarım haber ederim. Ama dediğin gibi philipsler boyalı Daewoo lar plastikse bu sarardığına göre Daewoo olma olasılığı var. Bu arada nedense philipse bir türlü ısınamıyorum marka olarak neyse alakasız oldu. Yazarım abi yarın.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Nisan 03, 2018, 00:29:11 ÖÖ »

Eşref ben senin yerine baktım;

Seninki bu:

http://www.donberg.ie/catalogue/line_output_transformers/hr_46045.html

Servis kitapçığının 43'ünce sayfasında yazıyor. T202 parça kodu. Modeli ise: DCF-1580

https://gona.mactar.hu/Commodore/monitor/schematics/Commodore_1084S-D1_PAL_Service_Manual.pdf

Yanlız şansına bu pahalı olan. 69 euro

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Nisan 03, 2018, 00:35:01 ÖÖ »

Abi çok teşekkür ederim. Şanslı adamımdır Valla commodore olmasa bulaşmam da abi bir commodore daha kazanmak için girişilir. Umarım ekranı bozmam tamir ederken. Siparişi maaaş yatınca geçeceğim bakalım kargo dahil kaça gelecek bir 450 tl si var gibi

Kitapçığıda indirdim abi. Onuda çıktı alırım. Girişmeden önce.
Teşekkürler

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Nisan 03, 2018, 00:42:50 ÖÖ »

Abi çok teşekkür ederim. Şanslı adamımdır Valla commodore olmasa bulaşmam da abi bir commodore daha kazanmak için girişilir. Umarım ekranı bozmam tamir ederken. Siparişi maaaş yatınca geçeceğim bakalım kargo dahil kaça gelecek bir 450 tl si var gibi

Teşekkürler

Flyback trafo ile birlikte genelde HOT denilen (Horizontal Output Transistor) transistör de gider. Her ikisinin de değiştirilmesi lazım. Bozuk HOT yeni flyback'i de götürebilir.

flyback'in lehimlerinde çatlak da olabilir, veya hatlarında kopukluk çürüme. önce onu kontrol et 450 kağıt bayılmadan önce...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Nisan 03, 2018, 00:45:33 ÖÖ »

Bir de tabii Commodore bu, belli olmaz ne malzeme kullandığı. Servis kitapçığında yazıyor olabilir ama trafoyu fiziksel olarak iyice bi incele. sağında solunda marka model yazıyormu mı bak. emin ol... tipine bi bak internetteki fotoğraflardan...

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Nisan 03, 2018, 01:45:21 ÖÖ »

Teşekkürler

Flyback trafo ile birlikte genelde HOT denilen (Horizontal Output Transistor) transistör de gider. Her ikisinin de değiştirilmesi lazım. Bozuk HOT yeni flyback'i de götürebilir.

flyback'in lehimlerinde çatlak da olabilir, veya hatlarında kopukluk çürüme. önce onu kontrol et 450 kağıt bayılmadan önce...
Horizontal Output Transistor tamam abi onuda sipariş geçmekte fayda olur.

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Nisan 03, 2018, 01:45:48 ÖÖ »

Tamam abi. Aslında gürültülü bir dönemime geldi. Hata yapmaktan çekiniyorum. Olmadı pause yapıp sonra girişebilirim. Çünkü tadilat ajans işleri, kendi freelace işler allak pullak oldum. Haziranda bizim tasarım işleri hafifler tadilatta biter.
Şimdi retro cihazlarımı isteiğim gibi aldım çok şükür. Bir stereo teybim kaldı onuda letgodan buldum para biriktiriyorum. Biraz kallavi ondan sonra sırasıyla alacak listemde resimde olanlar var. Dremel 4000'den eminin diğerlerinide önerilere açığım. Tecrübesi olan bu ürün daha iyi diyen varsa onu sipariş edebilirim. Benim indeksim fiyat oluyor yüksekse iyidir mantığında hareket ediyorum. Beni maliyetten kurtarırsınız

* yardim.jpg (171.66 KB, 2000x664 - Görüntüleme: 1565 kez.)

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Nisan 03, 2018, 10:15:47 ÖÖ »

@AmigaEşref: Dün 15tl'ye el tipi ışıklı büyüteç gördüm. Bios'a takılan pillerden kullanıyor. Pahalı diye almadım ama iyiydi, entegre üzerindeki yazıları çok kolay okutuyor. Birde avometrenin kondanstör ve endüktör ölçeninden almam gerekiyormuş, yanlış yapmışız

@Yavuzg: 1084'ün tüpü hariç herşeyi yenileyebiliyoruz o zaman
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2018, 10:34:05 ÖÖ Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: