Şimdi geldi sıra kasayı boyamaya

Kasayı sprey boya ile boyayacağız. Ancak sprey boya için önleminizi alın. Ben zamanında paraya kıyıp kendime bu maskeyi almıştım (Yaptığım en iyi yatırımlardan biridir

)

Benzer bir maske olmayabilir en azından ağız ve burnunuzu koruyacak bir kullan at maske veya ıslak bez bile olabilir ama bir şekilde ciğerlerinizi koruyun!!!
Gelelim günün sorusuna: Ne renk?

Ben konsollarda ve tamiratlarda orijinaliteyi koruma taraftarıyımdır. Elbette renkler ve zevkler tartışılmaz ama ben kasayı orijinal renginde boyayacağım.
Arkadaşlar meşhur Commodore 64 "sütlü kahve" rengini açıklıyorum şimdi

RAL 1019

Kasa parçalarımızı üzerine bir kağıt serdiğimiz masamıza yatırıyoruz ve boyamaya başlıyoruz.
Şimdi burada yapılan bir acemi hatasına değinmek istiyorum. Genelde bu işi ilk defa yapanlar sprey boya ile yüzeyi kapatmak için çok yakından ve çok fazla sıkarlar.
Yanlış...
O şekilde yaparsanız;
1) Yüzeyin dokusunu kaybedersiniz
2) Boya kenarlardan akar ve damlacık damlacık olur.
3) Boya yüzeyi çok kalın olur, çirkin durur, zor kurur vs
Bu yüzden önerim;
1) 25-30 cm uzaktan
2) Kararlı ve tek geçişler şeklinde (aynen bir printer kafası gibi) soldan sağa
3) Satırbaşı yaptığınızda

elinizi basma memesinden çekerek, az önce geçtiğiniz satırı az daha kapsayacak şekilde (%20-30) yeniden soldan sağa.
Bu şekilde yüzeyi elbette ilk geçişte kapatamazsınız ancak endişelenmeyin...

... daha 4 kat daha boya yapacaksınız o zaman kapanır ve aynı zamanda yüzeyin doğal dokusunu da kaybetmezsiniz

Bu şekilde katlar arasında 10 dk bekleyip yeniden aynı şekilde ince bir kat daha atın. Ben toplam 5 ince kat boya attım ve C64 kasasının pürüzlü dokusu hala görünebiliyor ve hissedilebiliyordu...

Sabredin, kasaların ön yüzeyleri iyice kurusun. Meraklanıp sakın dokunmayın!!! İz bırakırsınız. Sabır...
1-2 saat sonra kasaya artık rahatlıkla dokunabilirsiniz ancak dikkat boya hala yumuşaktır. Nazik davranın. Şimdi kasaları ters çevirin...

... ve iç yüzeyine de çok değil 1-2 kat, özellikle kartuş soket giriş yerlerine odaklanarak boyama yapın. Buralar dışardan gözükecek yüzeylerdir.

Kasayı kurumaya bırakın. 2-3 saat sonra üzerinde çalışabilir hale gelir ancak yine de tavsiyem işi ertesi güne bırakabiliyorsanız bırakın. Boyanın tamamen sertleşmesi 24 saati bulur.
Kasamız boyandı