Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Donanım[Restorasyon] Commodore 64 Ekmek Kasa (Breadbin)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Restorasyon] Commodore 64 Ekmek Kasa (Breadbin)  (Okunma Sayısı 52580 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Nisan 11, 2018, 10:08:24 ÖÖ »

Cillop gibi olmuş üstad.
Yaptığın işler için; övgü cümleleri yetersiz kalıyor.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Nisan 11, 2018, 10:31:51 ÖÖ »

Doğru Şaşmaz'da. Gerçi OSTİM'den de girsen sokak araya araya İvedik veya Şaşmaz sanayilerde bulabiliyorsun kendini ne hikmetse. Ya da ben mi yol özürlüyüm nedir

Elvira'ya daha sıra gelmedi, elimde daha başka işler var şu an  Masum

Amiga rengi nedir bilmiyorum. Gerçi o daha zor. Kasa dokusuzsa (yani parlak düz ise) rengi tuttursan bile orijinaline yakın boyamak gerçekten zor olur. Ustalık ister... Elinin hızını çok az bile değiştirsen ton farkı olur.

Bu kasa pütürlü dokulu olduğu için kolaydı aslında.

Yok abi sana has bir şey değil. Herkeste olan bir şey. Ben bile içindeyim, karıştırıyorum bazen. Sokak numaralrını değiştiriyorlar, iyice çorba oluyor

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Nisan 11, 2018, 10:42:31 ÖÖ »

Kendi Commodore'um tamir edilmiş gibi sevindim Kahkaha Eline sağlık. Hem sprey boya renginin kodu, hemde epoxy ile tamiratla ilgili çok güzel detaylı bilgiler edindim. Eminim bir çok yerde işime yarayacak.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Nisan 11, 2018, 10:45:03 ÖÖ »

Eline sağlık üstad, her zaman ki gibi
anlatlamaya gerek yok görüyorsunuz; mükemmel Kahkaha
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Nisan 11, 2018, 14:47:48 ÖS »

Üstad bu sefer kıskandırdı

Rahmetli abimden kalma bir alışkanlık olsa gerek bizim evde açılan elektronik eşya bir daha toplanmıyor. Gerçi abim meraktan yapardı bu işi, benimkisi herhalde biraz tembellikten.

Bizde sadece tırnak sorunu olan C64'ler bile kenarda ağlarken böylesi bir tamirat gözlerimi yaşarttı ve kıskandırdı açıkçası.

Tabii tamiratı yapılan retronun c64 olması ayrı bir sevindirdi.

Bu arada 7KernalMod projemi bitirirsem apartman eprom uyarlamasından kurtulman için ilk prototiplerden birini paylaşabilirim. (Şu an test&debug aşamasında) Ben de C64C board'larla ilerleyemediğim için eski 2764 eprom'a bodge wire yapmak durumunda kaldım prototip pcb'mi.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Nisan 11, 2018, 15:33:11 ÖS »

Bu arada 7KernalMod projemi bitirirsem apartman eprom uyarlamasından kurtulman için ilk prototiplerden birini paylaşabilirim. (Şu an test&debug aşamasında) Ben de C64C board'larla ilerleyemediğim için eski 2764 eprom'a bodge wire yapmak durumunda kaldım prototip pcb'mi.

Projeni yeni okudum. Bir şekilde gözümden kaçmış... Güzel proje.

Valla varsa fazla prototip neden olmasın isterim tabii

misket
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Nisan 11, 2018, 22:21:18 ÖS »

Ellerinize sağlık hocam, resmen yedek parça olacakken hayata döndürmüşsünüz. Tebrik ederim gerçekten.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Nisan 11, 2018, 23:25:16 ÖS »

Yavuz gene bizi kendimizden geçirdin, ellerine-emeğine sağlık.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Nisan 14, 2018, 00:35:38 ÖÖ »

mükemmel bir ders niteliğinde restorasyon yapmışsınız yavuz bey. Verdiğiniz eşsiz bilgiler için teşekkürler.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Nisan 15, 2018, 21:23:32 ÖS »

Yavuzg @;Arkadaşlar meşhur Commodore 64 "sütlü kahve" rengini açıklıyorum şimdi ..
RAL 1019......

Ustad  bu okbaby kabinin renk koduna , nette çok baktim fakat bulamadim , tam beyaz degi,l hafiften sütkaymagı renginde  parlak senin bi bilgin varmi...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Nisan 15, 2018, 23:04:35 ÖS »

"Mikemmel" klişesi karşılığını buldu!

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Nisan 15, 2018, 23:08:42 ÖS »

Yavuzg @;Arkadaşlar meşhur Commodore 64 "sütlü kahve" rengini açıklıyorum şimdi&nbsp;..
RAL 1019......

Ustad&nbsp; bu okbaby kabinin renk koduna , nette çok baktim fakat bulamadim , tam beyaz degi,l hafiften sütkaymagı renginde&nbsp; parlak senin bi bilgin varmi...

Orijinalini bilmiyorum.

Ama ben NES konsol boyadığım RAL 7035 rengini geçen yaz @frostemo'nun OK Baby'sini restore ederken kullanmıştım. Fena durmadı...

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Nisan 16, 2018, 00:23:02 ÖÖ »

Sağol üstad , eline sağlık teşekkür ederim.Elimizin altında dursun belki deneyebilirim Akrilik sprey boya değil mi ...
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Nisan 16, 2018, 00:30:32 ÖÖ »

Ben bu forumu duzgun bir yer sanmistim ama , burasida facebook gibi “bir sey soylede sana cakiyim, rezil edeyim “ yeri gibi duruyor. Cidden ilk mesajimda sogudum, baska mesaj yazmam buraya herhalde Ney?
« Son Düzenleme: Nisan 16, 2018, 10:00:51 ÖÖ Gönderen: humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Nisan 16, 2018, 00:40:20 ÖÖ »

Bjen bu forumu dizgun bir yer sanmistim ama , burasida facebook gobi “bir sey soylede sana cakiyim, rezil edeyim “ yeri gibi duruyor. Cidden ilk mesajimda sogudum, baska mesaj yazmam buraya herhalde Ney?
Pardon?
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: