Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay'de güvenli ürün satmak
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay'de güvenli ürün satmak  (Okunma Sayısı 6782 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 10, 2018, 14:02:16 ÖS »

Merhaba. Elimdeki birkaç kıymetli ve çok nadir olduğunu düşündüğüm cihazı ebay üzerinden satmak istiyorum. Fiyatlar bizim pazara göre yüksek olacağı için orada belki bir şansım olur. Fakat daha önce hiç tecrübem olmadığı için kendimi ve cihazları güvene alacak şekilde nasıl satış yapmamı, ilan açmamı önerirsiniz ? kargo nasıl işliyor? para transferi nasıldır? bu konuda yardımcı olacak birileri varsa şimdiden teşekkür ederim.

teklif.net
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2018, 14:09:44 ÖS »

eBay'de alıcı 99% haklı, buradan gönderdiğiniz bir malı elime bu ulaştı diyerek başka bir örneğini göstererek bozuk olduğu gerekçesi ile refund edebiliyorlar.  Çok dikkatli olup sattığınız ürünlerin önce, kargo paketinde ve kargolanma anında seri no vs görünecek şekilde fotoğraflarınızı almanızı ve kargo takibi olmayan hiçbir yöntem ile göndermemenizi öneririm.

Ben şahsen Amibay vb. yerlerden bu tür şeyleri ön ödeme karşılığı satmayı tercih eidyorum.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2018, 14:18:03 ÖS »

eBay'de alıcı 99% haklı, buradan gönderdiğiniz bir malı elime bu ulaştı diyerek başka bir örneğini göstererek bozuk olduğu gerekçesi ile refund edebiliyorlar.  Çok dikkatli olup sattığınız ürünlerin önce, kargo paketinde ve kargolanma anında seri no vs görünecek şekilde fotoğraflarınızı almanızı ve kargo takibi olmayan hiçbir yöntem ile göndermemenizi öneririm.

Ben şahsen Amibay vb. yerlerden bu tür şeyleri ön ödeme karşılığı satmayı tercih eidyorum.

peki hocam alternatif retro pc satışı yapılabilecek yerler mevcut mudur?

teklif.net
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2018, 15:19:18 ÖS »

Çağatay hocam,Ebay için PTT kargodan once ürünü götürüp kargo için en uzak mesafe fiyatı aldıktan sonra, bu fiyatı +- olarak ürüne yansıtabilirsin.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2018, 15:43:22 ÖS »

Çağatay hocam,Ebay için PTT kargodan once ürünü götürüp kargo için en uzak mesafe fiyatı aldıktan sonra, bu fiyatı +- olarak ürüne yansıtabilirsin.

Peki Volkan hocam iade almayacağımı nasıl belirtebilirim. Cihaz birde çok ağır 20 Kg. Video falan çeksem eklesem. Karşı taraf çamura yatarsa sadece kargo bile beni bitirir

teklif.net
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2018, 15:48:17 ÖS »

Ebay de 'No returns accepted' gibi bir opsiyon vardı sanırım. Hala geçerli mi bakmak lazım.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2018, 15:51:00 ÖS »

Peki Volkan hocam iade almayacağımı nasıl belirtebilirim. Cihaz birde çok ağır 20 Kg. Video falan çeksem eklesem. Karşı taraf çamura yatarsa sadece kargo bile beni bitirir

Even if you specify "no returns accepted", under the eBay Money Back Guarantee the buyer can still return an item if it doesn't match the listing description.

Opsiyon hala geçerli fakat, buradan da anlaşılacağı üzere, -Listelenen ürün farklı- çıkarsa o zaman Ebay money back guarantee devreye giriyor. Ürün açıklamasında net olup, fotoğraf ve videolarla satış yaparsan sorun yok gibi.

rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2018, 16:58:00 ÖS »

teşekkürler volkan hocam. sağolasın

teklif.net
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2018, 17:21:27 ÖS »

Even if you specify "no returns accepted", under the eBay Money Back Guarantee the buyer can still return an item if it doesn't match the listing description.

Opsiyon hala geçerli fakat, buradan da anlaşılacağı üzere, -Listelenen ürün farklı- çıkarsa o zaman Ebay money back guarantee devreye giriyor. Ürün açıklamasında net olup, fotoğraf ve videolarla satış yaparsan sorun yok gibi.

Bunun abuse'u var; bana o ürün gelmedi bu geldi diye hıyar gösterip return talep edebiliyorlar.  Bana olmadı ama olan biliyorum

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2018, 23:36:19 ÖS »

herkez fikrini söylemiş, değerli fikirler.

ben de düşüncemi ve tecrübemi paylaşayım bu konuda;

1) Arkasından üzüleceğiniz HİÇBİR şeyi ebay'de satmaya niyet etmeyin. Sigortalı gitmesini istiyorsanız PTT'den "değer koyduruluan" türde kargo yaptırın. Onların barkodları pembe renkte ve VV ile başlıyor. çok az daha pahalı. bir defa bi sunset riders arcade kartı satmıştım. herif belli ki bozmuş kartı. ilanda no returns diye belirtmeme rağmen iade istedi (iade ücreti size giriyor bu arada eğer puanınız iyiyse ebay lütfedip return shipping'i belli bir miktara kadar karşılıyor bu arada. sonra **şak benle pazarlık yaptı tamam demek zorunda kaldım. yoksa iş uzayacaktı. şunu da unutmayın yasal olarak paypal üyeliğimiz olmadığından paypal/ebay her dair paranızın üzerine çökebilir, hesabınızı kapatabilir. sesinizi fazla çıkartamıyorsunuz yani...

2) Eğer çok nadir, mesela sadece Türkiye'ye has ve değeri çok yüksek olan bir malzeme dışında ağır ve büyük şeyler satmaya çalışmayın. Retro PC falan hele ne kadar nadir olursa olsun alıcılar mutlaka kendi ülkelerinde ve hatta ebay bile değil bölgesel craiglist'lerden bulabilir o ürünleri.

3) PTT "küçük paket"'le gönderilebilecek malzemeleri satın. yani limit 2 kg. Prosedür gereği küçük paketler uçakla gidiyor. daha hızlı. ebay'de alıcı malı 21 gün içinde eline geçmezse dispute'u basar. ebay'de her zaman satıcıyı ***kmeyi sevdiğinden dur tut dinlemez refund'a zorlar. sonra uğraş dur...

4) Fransa'ya, güney amerika'ya mümkünse mal satmayın. kargo sistemleri bir rezalet, takipli kargoların bile ulaştığı bilgisini güncellemiyorlar. ayrıca  gümrük prosedürleri çok uzun.

5) ebay'de yğksek karla bir şey satacaksanız pahada ağır yükte hafif olsun satacağınız şey. zaten %10 ebay, %3.5 paypal komisyonundan sonra elinize bir şey kalabilmesi için yüksek karla satmak dışındsa bir seçeneğiniz de yok.

6) PTT küçük paket max ağırlık (2Kg) max uzaklık (örn. US) kargo ücreti 140 TL. 1 Kg örn avrupa 80-90 TL tutuyor. dolayısıyla kargo ücretlerini böyle belirleyin. Pahalı bir şey satacaksanız fedex'i de kullanabilirsiniz (75-100 usd arası en büyük boy kutularının US'e gönderimi). 5 günde alıcıya ulaştırılar. ha tabii nasılsa fedex canım malım güvende diye düşünmeyin, herifler de paketin anasını belliyor. hatta ilk kargoda zarar gören paketim fedex ile gönderdiğim CPS3 de başıma gelmişti.

bunlar aklıma gelen bazı potansiyel pürüzlü durumlar

rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2018, 12:47:36 ÖS »

teşekkürler değerli katkılarınız için. kıymetli olduğunu düşündüğüm cihazımı ebay üzerinden satmaktan vazgeçtim. hem kargo hemde cihaza olabilecek riskler konusunda bilgilendirilmiş oldum. sanırım başka platformları falan denerim. tekrar teşekkürler.

teklif.net
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2018, 13:11:06 ÖS »

4) Fransa'ya, güney amerika'ya mümkünse mal satmayın. kargo sistemleri bir rezalet, takipli kargoların bile ulaştığı bilgisini güncellemiyorlar. ayrıca  gümrük prosedürleri çok uzun.

Kısa bir ekleme, Almanya'ya paket gönderirken çok, çok dikkat edin, zira Deutsche Post ve Hermes'in garip bir huyu var, evde bulamadıkları adresin postasını herhangi bir komşu ki bu aynı apartmanda bile olmayabiliyor veya esnafa teslim edip ad soyad imza alıp gidebiliyorlar.

Sonra da canları isterse kapıya kimin teslim aldığına dair not bırakıyorlar, istemezlerse o da bırakılmıyor.

Sonra ya nottaki ismi, ya da müşteri hizmetlerinden dövüş kavga aldığınız ismi mahallede tespit etmek, bulmak, ve evde olduğu zamanı denk getirip paketi almanız gerekiyor.

Alıcı genelde bu süreci bitirdiğinde bir de refund almış oluyor.

Tecrübe ile sabittir.  Şanslıydım sonucunda bana (kargosu bana girdi) ürün geri gelmiş oldu ama hiç gelmeye de bilirdi.  Sonradan öğrendim ki Almanya'da  DHL dışında güvenilir paket postası yok.

Bilginize.

rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2018, 15:17:13 ÖS »

çok teşekkür ediyorum

teklif.net
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: