Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Donanım[Proje] xum1541 - Arduino Pro Micro ile PC'ye 1541 floppy bağlamak
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Proje] xum1541 - Arduino Pro Micro ile PC'ye 1541 floppy bağlamak  (Okunma Sayısı 16937 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaan Akkurt
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.723



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Ekim 15, 2018, 14:35:32 ÖS »

Bende Çinden 2 tane promicro bekliyorum gelsinler bakacağım bu işe
Logged

Amiga 1200/3.1/ACA 1233n/8gbCF/Gotek
Amiga 600HD/3.1/Furia/4gbCF/Gotek
2 x Amiga 500 1.3/1mb/Gotek/C=A1010
C64C/1541/SD2IEC/FIII+
C64-RbPi3-RetroPieMOD
Atari 65XE/Sio2PC
ZX Spectrum 48k&48k+&+3_DivMMC_DivIDE
Apple MacBook 2007
Apple Powermac G4 400mhz 2Gb
Playstation 2 OPL
PSP
Oğuzhan
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.487


Belirsiz süreliğine yokum. Saygılar


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Ekim 15, 2018, 14:36:12 ÖS »

Arkadaşlar merhaba.
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama, Avrdude'u nasıl çalıştıracağız? Önce compile etmek mi gerekiyor? Nasıl yapacağız?
Şimdiden çok teşekkürler.

1.sayfada yazıyor. Genel olarak avrdude kullanımını kastediyorsunuz yoksa bu projeye özel mi?
Logged
sertacarslan
Üye
**
Mesaj Sayısı: 22



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Ekim 15, 2018, 16:29:29 ÖS »

Arkadaşlar merhaba.
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama, Avrdude'u nasıl çalıştıracağız? Önce compile etmek mi gerekiyor? Nasıl yapacağız?
Şimdiden çok teşekkürler.

1.sayfada yazıyor. Genel olarak avrdude kullanımını kastediyorsunuz yoksa bu projeye özel mi?

Avrdude çalışmıyor. libusb0.dll dosyası eksikti, dosyayı bulup hem system, hem system32, hem de syswow64 klasörlerine kopyaladım, yine de çalışmıyor. "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı (0xc000007b)..." hatası veriyor. Windows10 64 bit kullanıyorum.
Ne yaptıysam çalıştıramadım.
Logged

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
ercanersoy
Üye
****
Mesaj Sayısı: 435


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #63 : Ekim 15, 2018, 16:59:54 ÖS »

Önce forumda ayrı bir konu açarsanız daha iyi yardımcı oluruz.
Logged

sertacarslan
Üye
**
Mesaj Sayısı: 22



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Ekim 15, 2018, 21:17:55 ÖS »

Önce forumda ayrı bir konu açarsanız daha iyi yardımcı oluruz.

Teşekkür ederim Ercan bey, gerek kalmadı. Problem bilgisayarımdaki policy'lerden biriymiş. Sürücüleri vs. kurdum, şu an bilgisayar xum1541 floppy adapter (PROMICRO) aygıtını görüyor, sadece lehim işlerim kaldı.

Kabloyu kutuya sabitlemek için kullandığınız rakorları nereden temin edebilirim?
Logged

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
Kaan Akkurt
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.723



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #65 : Ekim 27, 2018, 17:06:40 ÖS »

Ben yazılarnları uyguladım xum firwareyi yükledim. Fakat bilgisayara bağlayınca 1541 sürücüsü yanıt vermiyor ve sürekli çalışıyor.
windows 10 64 bit kullanıyorum. Bundan olabilirmi?
Logged

Amiga 1200/3.1/ACA 1233n/8gbCF/Gotek
Amiga 600HD/3.1/Furia/4gbCF/Gotek
2 x Amiga 500 1.3/1mb/Gotek/C=A1010
C64C/1541/SD2IEC/FIII+
C64-RbPi3-RetroPieMOD
Atari 65XE/Sio2PC
ZX Spectrum 48k&48k+&+3_DivMMC_DivIDE
Apple MacBook 2007
Apple Powermac G4 400mhz 2Gb
Playstation 2 OPL
PSP
misket
Üye
***
Mesaj Sayısı: 223



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Ekim 27, 2018, 21:30:15 ÖS »

Ben de windows 10 64 bit kullandim, o değildir sorun.
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2018, 01:23:33 ÖÖ Gönderen: misket » Logged
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.102



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Ekim 28, 2018, 01:16:56 ÖÖ »

Ben yazılarnları uyguladım xum firwareyi yükledim. Fakat bilgisayara bağlayınca 1541 sürücüsü yanıt vermiyor ve sürekli çalışıyor.
windows 10 64 bit kullanıyorum. Bundan olabilirmi?

Eğer devreyi/bağlantıları doğru yaptıysanız, PC-1541 arasındaki fiziksel bağlantıyı yaptıktan sonra önce PC'yi açın. İşletim sistemi çalışsın (Arduino/driver devreye girsin) sonra 1541'i açın (power on).

Aksi taktirde PC 1541'i görmüyor.

Logged

Kaan Akkurt
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.723



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #68 : Ekim 28, 2018, 01:33:13 ÖÖ »

tamam Bu şekilde de deneyeyim.
Bu arada yaptığım kablo şu şekilde.


* IMG_20181028_001317759-768x1024.jpg (156.33 KB, 768x1024 - Görüntüleme: 553 kez.)

* IMG_20181028_001333846-768x1024.jpg (185.31 KB, 768x1024 - Görüntüleme: 560 kez.)

* IMG_20181028_002202266-768x1024.jpg (160.57 KB, 768x1024 - Görüntüleme: 558 kez.)
Logged

Amiga 1200/3.1/ACA 1233n/8gbCF/Gotek
Amiga 600HD/3.1/Furia/4gbCF/Gotek
2 x Amiga 500 1.3/1mb/Gotek/C=A1010
C64C/1541/SD2IEC/FIII+
C64-RbPi3-RetroPieMOD
Atari 65XE/Sio2PC
ZX Spectrum 48k&48k+&+3_DivMMC_DivIDE
Apple MacBook 2007
Apple Powermac G4 400mhz 2Gb
Playstation 2 OPL
PSP
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.102



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #69 : Ekim 28, 2018, 01:42:30 ÖÖ »

abi kırmızı ile sarı kablo nereye gidiyor göremiyorum fotodan. diğerleri doğru gibi.

bir de seri portun GND hattı (2) boşta mı? Onu da ortak GND hattına bağlamalısın (yani USB GND = Arduino GND = 1541 GND) yoksa elektrik bir yerden yolunu bulur, bulduğu yol ise seni pek memnun etmeyebilir
Logged

Kaan Akkurt
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.723



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #70 : Ekim 28, 2018, 01:45:13 ÖÖ »

Kırmızı kablo arduino da 9 numaraya, sarı kablo da 8
gnd bağlı idi aynı şekilde baştan beri çalışmadı. Ben de söktüm. Şimdi onu yeniden bağlayacağım.
Logged

Amiga 1200/3.1/ACA 1233n/8gbCF/Gotek
Amiga 600HD/3.1/Furia/4gbCF/Gotek
2 x Amiga 500 1.3/1mb/Gotek/C=A1010
C64C/1541/SD2IEC/FIII+
C64-RbPi3-RetroPieMOD
Atari 65XE/Sio2PC
ZX Spectrum 48k&48k+&+3_DivMMC_DivIDE
Apple MacBook 2007
Apple Powermac G4 400mhz 2Gb
Playstation 2 OPL
PSP
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.102



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Ekim 28, 2018, 01:47:35 ÖÖ »

Kırmızı kablo arduino da 9 numaraya, sarı kablo da 8
gnd bağlı idi aynı şekilde baştan beri çalışmadı. Ben de söktüm. Şimdi onu yeniden bağlayacağım.


arduino kısmını gördüm, seri soketin hangi pinlerine bağladın göremedim
Logged

yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.102



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Ekim 28, 2018, 01:51:42 ÖÖ »

Pardon ilk fotoda soketin alt tarafı da gözüküyor. Bağlantıların doğru ancak Seri soketin 2 nolu pini hiç lehim yapılmamış gözüküyor. GND orası. orayı arduino gnd ile lehimlemen lazım
Logged

Kaan Akkurt
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.723



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #73 : Ekim 28, 2018, 01:55:07 ÖÖ »

Kırmızı kablo arduino da 9 numaraya, sarı kablo da 8
gnd bağlı idi aynı şekilde baştan beri çalışmadı. Ben de söktüm. Şimdi onu yeniden bağlayacağım.



arduino kısmını gördüm, seri soketin hangi pinlerine bağladın göremedim


gnd ucu da bağladım sürücü sürekli çalışıyor pc görmüyor. Firmware yi bir daha yükledim işe yaramadı, arduino bağlı iken disk sürücü sürekli çalışıyor.


fotoğraftaki gibi bakıldığında

seri port 1 (kırmızı) arduino 9
seri port 2 (krokodil) arduino gnd
seri port 3 (sarı) arduino 8
seri port 4 (siyah) arduino 14
seri port 5 (gri) arduino 16
seri port 6 (beyaz) arduino 10


* Pano01.jpg (184.02 KB, 1366x768 - Görüntüleme: 484 kez.)

* IMG_20181028_004941624-768x1024.jpg (149.94 KB, 768x1024 - Görüntüleme: 672 kez.)
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2018, 02:51:49 ÖÖ Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

Amiga 1200/3.1/ACA 1233n/8gbCF/Gotek
Amiga 600HD/3.1/Furia/4gbCF/Gotek
2 x Amiga 500 1.3/1mb/Gotek/C=A1010
C64C/1541/SD2IEC/FIII+
C64-RbPi3-RetroPieMOD
Atari 65XE/Sio2PC
ZX Spectrum 48k&48k+&+3_DivMMC_DivIDE
Apple MacBook 2007
Apple Powermac G4 400mhz 2Gb
Playstation 2 OPL
PSP
Kaan Akkurt
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.723



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #74 : Ekim 28, 2018, 01:58:41 ÖÖ »

Pardon ilk fotoda soketin alt tarafı da gözüküyor. Bağlantıların doğru ancak Seri soketin 2 nolu pini hiç lehim yapılmamış gözüküyor. GND orası. orayı arduino gnd ile lehimlemen lazım

Sabahtan beri bununla uğraşıyorum. Bir ara bıktım ve bıraktım.
bu din konnektörleri aliexpress ten aldım. Çok kötü çıktı. Lehim tutmuyor, kablonun içine gireceği deliği açmamışlar, havyayı çok ısıtınca, pin plastiği eritiyor, tam işkence yani.. Yapana kadar akla karayı seçtim. Ama bir şekilde oldu. Bu sefer de çalışmadı iyice delirdim
Logged

Amiga 1200/3.1/ACA 1233n/8gbCF/Gotek
Amiga 600HD/3.1/Furia/4gbCF/Gotek
2 x Amiga 500 1.3/1mb/Gotek/C=A1010
C64C/1541/SD2IEC/FIII+
C64-RbPi3-RetroPieMOD
Atari 65XE/Sio2PC
ZX Spectrum 48k&48k+&+3_DivMMC_DivIDE
Apple MacBook 2007
Apple Powermac G4 400mhz 2Gb
Playstation 2 OPL
PSP
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: