Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Donanım[Proje] xum1541 - Arduino Pro Micro ile PC'ye 1541 floppy bağlamak
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Proje] xum1541 - Arduino Pro Micro ile PC'ye 1541 floppy bağlamak  (Okunma Sayısı 17603 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.487


Belirsiz süreliğine yokum. Saygılar


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Şubat 07, 2019, 21:55:55 ÖS »


Bu arada o söz konusu 10-15 sn'lik dilim içinde firmware atacağım galiba alete değil mi?


Evet. Doğru firmware dosyasını atarsan süre sorun olmuyor. Benim gibi yanlış dosyayı atarsan arduino brick oluyor

Sen yine 1 defa etmişsin brick. Ben ne olur ne olmaz diye 3 tane almıştım 2 tanesini brick ettim. Yazını okumuştum ama ben de aynı hataya düşüp yanlış şeyi download etmiştim neremle okuduysam

Ama suç bende! Ne demişler?

Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me:)
Logged
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.154



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Şubat 07, 2019, 22:26:03 ÖS »

Sonra brick olanları düzelttin mi? Düzeltmediysen bi geldğinde yanında getir de düzeltelim, başka projede kullanırsın...
Logged

Oğuzhan
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.487


Belirsiz süreliğine yokum. Saygılar


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Şubat 07, 2019, 23:21:12 ÖS »

Sonra brick olanları düzelttin mi? Düzeltmediysen bi geldğinde yanında getir de düzeltelim, başka projede kullanırsın...

Düzelttim. USBasp aldım geçtim seni yormamak için o dönem
Logged
Agony
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.236


Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Şubat 08, 2019, 11:03:57 ÖÖ »

Heheyett yaptım be. Oleyy Kahkaha Sırada diğer adımlar var.

Yalnız libusb0.dll dosyasını komutu girdikten sonra istedi. Yani dll eksik diye uyarı verdi. İnternetten indirip attım gerçi. Win10 ile yaptım bu arada.



* IMG_0787.JPG (830.33 KB, 2016x1512 - Görüntüleme: 607 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2019, 11:05:31 ÖÖ Gönderen: Agony » Logged

yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.154



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #94 : Şubat 09, 2019, 12:25:50 ÖS »

Evet, güncelleme bekliyoruz. Sonuç?

hani sen devamlı sıkıştırıyordun ya "Elvira ne oldu" diye

Bu akşam bi oyun yüklediğini görmek isterim bak. Stres yapayım biraz Kahkaha Kahkaha Kahkaha
Logged

Agony
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.236


Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Şubat 09, 2019, 15:02:56 ÖS »

Haha. İntikam alıyorsun yani abi. Kahkaha Elvira’yı şimdi sessizce takip ediyorum. Mesaj atmıyorum diye umursamıyorum sanma

1541 içinde konnektörleri lehimleme işi kaldı. Biraz yoğunum. Fırsat bulursam onu da yapıp akşama denemek istiyorum. Sonuçları paylaşırım.
Logged

Agony
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.236


Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #96 : Şubat 09, 2019, 19:13:23 ÖS »

Lehim mehim her şey tamam. Ama bir yerlerde yanlışlık var. CBM Transfer 1541-II'i görmüyor. Arduino da kırmızı lamba da sürekli yanıyor.
Logged

yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.154



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Şubat 10, 2019, 13:49:02 ÖS »

Arduino lambasının ne durumda olması gerektiğini bilmiyorum/hatırlamıyorum ancak PC'de device manager'da "sorunsuz" görmen lazım. Daha önce paylaştığın fotoda üzerinde bir ünlem işareti vardı. Hala o işaret varsa device zaten windows nezdinde çalışmıyor demektir. Bu bir...

İki, benim düzenekte önce PC'yi açıp sonra xum'u USB'den takınca ancak CBM transfer device'ı görebiliyordu. Bir de bu şekilde dene.

Üç, CBM transfer yazılımını nereden indirdin? Gşthub'da xum'un firmware'ini indirdiğin yerdeki eski bir sürüm. Detayını hatırlamıyorum, yazıya tekrar bak istersen...
Logged

Agony
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.236


Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #98 : Şubat 10, 2019, 14:04:46 ÖS »

Abi, aygıtlarda düzgün gözüküyor. Ünlem işareti yok.

Önce pc açıp sonra xumu bağladım dirvera. Hatta CBM Transfer programında diğer sürücüleri seçince (9,10,11) o kırmızı lamba yanıp sönüyor.

Programı taa ilk sayfalarda attığın şu linkten indirdim:
http://www.6502.org/users/sjgray/software/cbmxfer/cbmxfer.html

Bu arada, bağlantıları direk lehimlemedim. Konnektör kısmını lehimledim, diğer uçları bacaklara taktım. Şu fotodaki gibi. Defalarca kontrol ettim, şemadaki gibi yaptım bağlantıları.



* IMG_0810.JPG (41.57 KB, 640x480 - Görüntüleme: 526 kez.)
Logged

yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.154



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Şubat 10, 2019, 15:42:45 ÖS »

O parmağını çekeydin de biz de kontrol edeydik

peki 1541 çalışıyor mu? bu denemelerini yaptıktan sonra normal c64'de bağlayınca sorunsuz okuma yapabiliyormusun?
Logged

yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.154



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Şubat 10, 2019, 15:44:08 ÖS »

multimetre ile kontrol et bir de soketin her pininden arduino'nun lehim noktasına kadar. belki o patch kabloların biri içten kopuktur (olabiliyor)
Logged

Kaan Akkurt
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.743



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #101 : Şubat 10, 2019, 15:52:09 ÖS »

Ben bu filmi gormustum

Benim 1541 de de olmamisti. Surucu devamli calisiyordu. daha da ellemedim. oylece kaldi.
Logged

Amiga 1200/3.1/ACA 1233n/8gbCF/Gotek
Amiga 600HD/3.1/Furia/4gbCF/Gotek
2 x Amiga 500 1.3/1mb/Gotek/C=A1010
C64C/1541/SD2IEC/FIII+
C64-RbPi3-RetroPieMOD
Atari 65XE/Sio2PC
ZX Spectrum 48k&48k+&+3_DivMMC_DivIDE
Apple MacBook 2007
Apple Powermac G4 400mhz 2Gb
Playstation 2 OPL
PSP
Agony
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.236


Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Şubat 10, 2019, 15:54:23 ÖS »

O parmağını çekeydin de biz de kontrol edeydik

peki 1541 çalışıyor mu? bu denemelerini yaptıktan sonra normal c64'de bağlayınca sorunsuz okuma yapabiliyormusun?


Parmaksız foto



Ondan da şüphelenip direk C64'ten Test Drive 2 yükledim. Gayet sorunsuz okuyor alet. (Bu arada kablo için @Oğuzhan'a teşekkürler.)

multimetre ile kontrol et bir de soketin her pininden arduino'nun lehim noktasına kadar. belki o patch kabloların biri içten kopuktur (olabiliyor)


Evdeki multimetre nerde acep. Bi bulursam bakayım ona da.

Ben bu filmi gormustum

Benim 1541 de de olmamisti. Surucu devamli calisiyordu. daha da ellemedim. oylece kaldi.



Kahkaha Kahkaha

Bu arada, orijinal proje linkinden 32bit sistem kullanın demiş. 64bit Win10 ile deniyorum. Cidden bu da bir sorun olabilir mi? @yavuzg, abi sen hangi sistemi kullandın?


* IMG_0813.JPG (37.57 KB, 640x480 - Görüntüleme: 439 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2019, 15:56:04 ÖS Gönderen: Agony » Logged

Agony
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.236


Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Şubat 10, 2019, 15:56:56 ÖS »

Bu arada Arduino üzerinde birden fazla GND var. Herhangibirine taksak oluyor mu?
Logged

Simon (Özay Turay)
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 6.279


Commodore Forever


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #104 : Şubat 10, 2019, 16:26:35 ÖS »

Driver sorunu olabilir. Benim XU1541 başlığına da bir bak istersen.
Logged

http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PSP Slim, Nintendo DS Lite
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: