Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CD0 ve CF0 automount  (Okunma Sayısı 535 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaMania
Üye3
***
Mesaj Sayısı: 403



Üyelik Bilgileri
« : Haziran 08, 2018, 22:39:57 ÖS »

Merhabalar, CD-ROM ve PCMCIA Compact Flash diski açılışta direkt olarak sisteme göstermek için Startup-Sequence'nin neresine ne yazmalıyız?
Devs:DosDriver klasörü içinde iki cihazında driverleri mevcut ama sistem açıldıktan sonra manual olarak tıklamadıkça ne CD-ROM ne de CF0 sistemde görünmüyor. Sistem ClassicWB OS3.9
« Son Düzenleme: Haziran 08, 2018, 22:48:31 ÖS Gönderen: AmigaMania » Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1/ Gotek F.E./ 8GB CF-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ LinkSYS WPC11 Wireless Card 
Mathman
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.082


Amiga OS, Apple OS X, Windows system specialist


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2018, 22:47:10 ÖS »

Cd0 ve cf0 dosyalarının otomatik mount edebilmeleri için devs çekmecesi içinde dosdrivers çekmecesinde olmaları gerekiyor.
Logged

http://bizdopus.blogspot.com/

A4000 Desktop 68060 50 mhz (A3640 Hack), 66 Mb Ram (64 Mb Ram Hack), 3.9 Kickstart, Idefix 4 Way Controller, 6 Gb IDE Hdd, DVD Rom, 1.76 Mb Floppy, 880 Kb Gotek Floppy emulator, 1084 SP1 Monitor, PSX Hack Joypad
AmigaMania
Üye3
***
Mesaj Sayısı: 403



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2018, 22:48:04 ÖS »

Cd0 ve cf0 dosyalarının otomatik mount edebilmeleri için devs çekmecesi içinde dosdrivers çekmecesinde olmaları gerekiyor.
Merhaba @Mathman tam da oradalar ama ilginç bir şekilde üzerlerine tıklamadıkça mount etmiyor. Nerede hata var anlamış değilim.
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1/ Gotek F.E./ 8GB CF-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ LinkSYS WPC11 Wireless Card 
Alpyre
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.162



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2018, 22:49:12 ÖS »

Hiç bir şey yazmana gerek yok. Startup-Sequence'teki şu satır Devs/DosDrivers'daki tüm Mountlist'leri bağlar.

Kod:
C:Mount >NIL: DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

CD0 ve CF0 dosyalarının simgelerini (.info dosyaları) kontrol et. Bozuk olabilirler.
Logged

Alper
AmigaMania
Üye3
***
Mesaj Sayısı: 403



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2018, 22:59:21 ÖS »

Hiç bir şey yazmana gerek yok. Startup-Sequence'teki şu satır Devs/DosDrivers'daki tüm Mountlist'leri bağlar.

Kod:
C:Mount >NIL: DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

CD0 ve CF0 dosyalarının simgelerini (.info dosyaları) kontrol et. Bozuk olabilirler.
@Alpyre Dosyaları hazır kurulum ClassicWB OS 3.9 daki orjinalleri ile değiştirdim ilgili mount satırını buldum ve üzerinde BindDrivers diye bir ifade var ondan mı kaynaklanır acaba. Düzelme olmadı.
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1/ Gotek F.E./ 8GB CF-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ LinkSYS WPC11 Wireless Card 
Alpyre
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.162



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2018, 10:45:00 ÖÖ »

BindDrivers'ın konuyla ilgisi yok. Ona dokunma.

Workbench boot ettikten sonra shell açıp şunu yazar mısın:
Kod:
Mount Devs:DosDrivers/CD0

Bunu yazdığında CD0'ı bağlıyor mu bağlamıyor mu şu komutla bir görelim:
Kod:
Assign DEVICES

Çıkan listede CD0 olmalı, yoksa sorunu başka yerde arayacağım.
Logged

Alper
AmigaMania
Üye3
***
Mesaj Sayısı: 403



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2018, 01:09:51 ÖÖ »

@Alpyre ilk kodu yazar yazmaz CD0 mount etti
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1/ Gotek F.E./ 8GB CF-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ LinkSYS WPC11 Wireless Card 
Alpyre
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.162



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2018, 08:38:20 ÖÖ »

Gerçekten garip bir durum. O zaman şöyle bir yöntem uygulayacağız:

startup-sequence dosyanı aç ve...
Kod:
C:Mount >NIL: DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)
satırını devre dışı bırak. Aşağıdaki gibi önüne ; koyacaksın:
Kod:
;C:Mount >NIL: DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

Kaydet ve sistemi yeniden başlat.

WB gelince Shell aç (VNC shell varsa çalışmayacaktır o yüzden System çekmecesindeki düz Shell'i aç) ve aşağıdaki komutu gir:
Kod:
C:Mount DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

Çıkan hata mesajını bana bildir. Hata mesajı vermezse CD0 bağlanmış mı bak. Bakalım ne çıkıcak sorun, çok merak ettim doğrusu.
Logged

Alper
ibo1973
Üye4
***
Mesaj Sayısı: 1.613


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 10, 2018, 12:32:46 ÖS »

konuyla çok alakasız olabilir ancak gözden kaçırmamak adına ufak bir hatırlatma benim evdeki amigaya bağlı cdrom da cd takılı olmadığı zaman cdrom workbencde görünmüyor. yani herzaman görünmesi isteniyorsa içersinde herzaman bir cd takıl olmalıdır
Logged

AmigaMania
Üye3
***
Mesaj Sayısı: 403



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 11, 2018, 01:26:32 ÖÖ »

Gerçekten garip bir durum. O zaman şöyle bir yöntem uygulayacağız:

startup-sequence dosyanı aç ve...
Kod:
C:Mount >NIL: DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)
satırını devre dışı bırak. Aşağıdaki gibi önüne ; koyacaksın:
Kod:
;C:Mount >NIL: DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

Kaydet ve sistemi yeniden başlat.

WB gelince Shell aç (VNC shell varsa çalışmayacaktır o yüzden System çekmecesindeki düz Shell'i aç) ve aşağıdaki komutu gir:
Kod:
C:Mount DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

Çıkan hata mesajını bana bildir. Hata mesajı vermezse CD0 bağlanmış mı bak. Bakalım ne çıkıcak sorun, çok merak ettim doğrusu.
Harfiyyen yaptım çıkan hata şu şekilde:
ERROR : 'DVD-RAM' is not a valid keyword
        (file, 'DVD.List', line 2, column 1)
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1/ Gotek F.E./ 8GB CF-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ LinkSYS WPC11 Wireless Card 
AmigaMania
Üye3
***
Mesaj Sayısı: 403



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2018, 01:43:33 ÖÖ »

@Alpyre DVD-RAM sürücüsünü tekrar indirip aminetten kurdum sıfırdan buffer ayarlarını fstramdan kullanacak şekilde ayarladım. Şimdi Amiga sorunsuz boot edip hem DVD0'ı hem de CF0'ı sorunsuz mount ediyor. Hatta buffer sorunu nedeniyle Compact Flash kartta oluşan System Failure hataları da ortadan kalmış durumda şimdilik rastlamadım. CF ile DVd ya da Cd-rom kullanan arkadaşlara da bir kılavuz olabilir bu. İlgin ve yönlendirmelerin için teşekkürler
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1/ Gotek F.E./ 8GB CF-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ LinkSYS WPC11 Wireless Card 
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: