Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: sabah haber uçmuş  (Okunma Sayısı 3526 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 16, 2018, 17:41:34 ÖS »

https://www.sabah.com.tr/galeri/teknoloji/applein-isirilmis-logosunun-sirri

Ben mi yanlış biliyorum yoksa bu arkadaşlar tam anlamıyla uçmuş mu? Normalde tam bir elmaydı ve apple ][  yazarken a harfi elmadan bir pay aldı diye kalmıştı aklımda. gökkuşağı da apple ]['nin grafik kabiliyetleri içindi diye hatırlıyorum.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2018, 23:00:07 ÖS »

Merak edip ben de biraz baktım da,

Aşağıdaki grafik tarihçesini biraz özetliyor. İlk Newton'ı, sözlerini ve kafasına düşen elmayı resmeden bir logosu varmış.

Daha sonra bu ısırılmış elma logo'su Rob Janoff'a tasarlatılıyor. Renk şeritlerini ve yaprağa yakın şeridin yeşil olmasını da Steve Jobs istiyor. (Dediğin gibi Apple II'nin renkli çıktısı sebep olabilir)

Sabah'ta yazan "Alan Turing'in intihar ederken zehirli elma yemesi" ile bağlantı konusu ise logonun tasarımcısı Rob Janoff'a göre bir şehir efsanesi. Kendisi ısırılmış olmasını logoya ölçek vermek amaçlı olarak tarif ediyor. Logo küçültüldüğünde kiraz da sanılabilirdi diyor.

ps: İyi,  Sabah gazetesi Alan Turing'in eşcinsel olmasını da logodaki renk cümbüşüne bağlamamış

* Apple.jpg (41.1 KB, 650x550 - Görüntüleme: 2608 kez.)

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2018, 15:14:06 ÖS »

Sabah'ın hangi haberi doğru ki?

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2018, 15:22:58 ÖS »

Renkleri illuminatiye bağlayan okumuştum.. Bu açıdan bakınca C64, Sinclair ve o dönemin renkli bilgisayar olduğunu ortaya çıkarmak için renkler kullanan tüm cihazları illuminati bağlantılı olmalı ki, akıllı adam işi değil...

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2018, 19:12:37 ÖS »

bir kac gun once sabah yazmadan once yani, face de gezindigimde videosunu seyrettim, uc bes diger markalardada uyduruk seyler anlatiyorlardi, haberin nerden geldigi belli, arastirmadan habercilik iste, kalite belli. dusunmeyen sosyal medya toplulugu icin ideal...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: