Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetUcundan Azıcık Siyasi Münazara
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ucundan Azıcık Siyasi Münazara  (Okunma Sayısı 28413 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Haziran 19, 2018, 10:01:37 ÖÖ »

Münazara tadında ilerleyen bu başlığı keyifle okudum doğrusu (gerçi ülkemizin her alandaki çivisi çıkmışlığı nedeniyle nasıl keyif alınabilirse). Bence 'ps4 sonunda kırıldı' bağlamından kopan bu başlığı yöneticiler uygun bir başlıkla taşırlarsa güzel olacak.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Haziran 19, 2018, 10:49:40 ÖÖ »

Arkadaşlar bu ülkede nasa vardı da biz mi çalışmak istemedik, yada bu ülkede transistör fabrikası varda biz mi çalışmak istemedik, yadası bitmez. iş sahası kısıtlı gelir kısıtlı üretim yok, tüketim toplumu olduk. bakalım hayırlısı. benim hep tavsiyem oyun oynayın ama aynı zamanda yazmayı da öğrenin sizde bir oyun yapın, program yazın. program yazmak keyiflidir. şimdilik 100 tl bile bir oyuna vermek insanın canını yakıyor, gelir kısıtlı olunca maalesef.

this is amiga speaking.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Haziran 19, 2018, 10:59:34 ÖÖ »

Lise mezunu beyin cerrahı var, nasa'ya gerek yok hocam. Boşverin konsolu monsolu bisiklete binin, ne stress kalıyor ne birşey :]

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Haziran 19, 2018, 11:01:27 ÖÖ »

Bence 'ps4 sonunda kırıldı' bağlamından kopan bu başlığı yöneticiler uygun bir başlıkla taşırlarsa güzel olacak.

Yöneticiler bu başlığı korkarım birazdan kitler ve çöpe taşır...

Alper
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Haziran 19, 2018, 11:06:38 ÖÖ »

Münazara tadında ilerleyen bu başlığı keyifle okudum doğrusu (gerçi ülkemizin her alandaki çivisi çıkmışlığı nedeniyle nasıl keyif alınabilirse). Bence 'ps4 sonunda kırıldı' bağlamından kopan bu başlığı yöneticiler uygun bir başlıkla taşırlarsa güzel olacak.

Aslında her ne kadar konu değişmiş gibi görünse de aynı konudayız

Mesela ben günlerce uğraşıcam alper gibi, grafik tasarım yapacam web sitesi için. ben daha parasını alamadan bir bakacağım sayfayı kopyalayan kopyalamış. Hatta bundan para da kazanmış.

Şimdi bu olay ile benim aldığım maaşa birinin el koyması arasında fark yok bence. Birisi kesinti yapsa maaşımızdan kıyameti koparırız. Bu benim hakkımdı deriz.

Ama oyun alırken de aynı hassasiyet şart.

Klasik bir hesap vardır.

Gençken - Para yok vakit var güç var
Yaşlanınca - Para var vakit yok güç yok.

Bu hayatın dengesi böyle olmak zorunda. Düşünün maaşınız bugünün şartlarıyla 75.000 TL olsun. Bu oyunlar niye bu kadar pahalı der mi bu kişi? Emin olun demez. Ben şahsen küçük su her yerde 0,50 kuruşsa, 0,75 veya 1 hatta lüks yerlerde 2,5 lira da görsem yadırgamıyorum. 5 lira 10 lira görmedikçe. Ama iş göremez halde olsam yarı asgari alsam ona da yazar çizerim.

Aynı tartışma mercedes için hiç olmuyor. Ülkemizde daha ucuz olmasını bırakın yurtdışının 2 katı fiyatı araçlar. 4te 1i olması lazım diyor muyuz? ya da olmuyor diye çalıyor muyuz.

Konumuzun özü şu. Kopya kullananan kullanır. Kimsenin umrunda değil. Benim tartıştığım nokta şu;

Kopya kullanmayı meşrulaştırmak ve kendimizce haklı olduğumuzu gösteren sebepler sunmak doğru değil diyorum. Tek söylediğim budur.

Yukarıda aldığım ps4 oyunlarını attım. en pahalısı 75 TL GTA V.

Oyunu yıllarca bile oynayabilirsiniz. Bence 75 TL böyle bir oyun için hiç bir şey.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Haziran 19, 2018, 11:14:08 ÖÖ »

bence herkes fikrini söylerken sunu göz arda etmemeli ;herkesin düşüncesi kendine göre haklı veya doğru olabilir ya da tek doğru olmayabilir herzaman . Hayat görüşü bile bu konuştuğumuz  konuyu etkileyebilir . Başkasının hakkına girmemek diye düşünenenlerden girer birisi konuya  diğeri de der ki suan ne adaletli ki zaten suan güçlü devletler güçsüzleri sömürüyor yapılan şey hırsızlıga girmez diyebilir . O yuzden ucu açık bu konular kolay kolay anlaşmayla sonuçlanmıyor maalesef
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2018, 11:23:33 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Haziran 19, 2018, 11:26:44 ÖÖ »

Lise mezunu beyin cerrahı var, nasa'ya gerek yok hocam. Boşverin konsolu monsolu bisiklete binin, ne stress kalıyor ne birşey :]

İstanbul daysanız eğer bir ara beraber bisiklete binelim.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Haziran 19, 2018, 11:29:16 ÖÖ »

Bisiklet toplantısı yapmak lazım aslında bir ara, geri kalan ihtiyarların kalbi kaldırırmı bilemem heheh :]

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Haziran 19, 2018, 11:35:22 ÖÖ »

Bisikletimin bakımını ben de yaptırdım. Aslında toplu sürüş yapabiliriz. Çok bisikletçi var forumda.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Haziran 19, 2018, 11:39:51 ÖÖ »

Caddebostan Dragos arası  fena olmaz
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Haziran 19, 2018, 11:43:24 ÖÖ »

açık ara dünyadan ayrışmak iyi değil. bir transistör bile üretemiyoruz diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.
türk marka elektronik ürünlerde hep toplama diye biliyorum, Vestel çipleri panelleri kendisi üretiyor ise hiç duymadım. bir süre sonra  adamlar iyice aşmış olacak.

this is amiga speaking.
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Haziran 19, 2018, 13:07:38 ÖS »

Caddebostan Dragos arası  fena olmaz

Tam benim güzergah işte. Bostancıdayım

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Haziran 19, 2018, 14:33:46 ÖS »

off dolar off yine dolacak yakında. Umarım tedbir alınmıştır, yoksa faiz arttırımı vs biraz yavaşlatacaktı. cebimizdeki paralar maaşlarımız birikimlerimiz yine çalınıyor bilmem farkında mısınız...

this is amiga speaking.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Haziran 19, 2018, 14:43:09 ÖS »

varsa bi organizayon geliyim bisikletimle binelim hep beraber bi spor yapalım ter atalım gezelim.

Bu konuda ne kadar konuşulsa bi sonuca bağlanmaz ancak yazanların çoğuda çoğu konuda haklılar diyip  uzatmıyım daha.
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Haziran 19, 2018, 14:58:53 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar,

Bisiklet sürüş konusunda ben de varım.

"Kadıköy - Suadiye" veya "Eminönü-Emirgan" arası hafta sonları kullanıyorum. CUMARTESİ  veya PAZAR günü seçimden saat 14:00 sonrası uygun bir saatte Kadıköy de buluşup bunların birine çıkabiliriz.

Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: