Münazara tadında ilerleyen bu başlığı keyifle okudum doğrusu (gerçi ülkemizin her alandaki çivisi çıkmışlığı nedeniyle nasıl keyif alınabilirse). Bence 'ps4 sonunda kırıldı' bağlamından kopan bu başlığı yöneticiler uygun bir başlıkla taşırlarsa güzel olacak.
Aslında her ne kadar konu değişmiş gibi görünse de aynı konudayız

Mesela ben günlerce uğraşıcam alper gibi, grafik tasarım yapacam web sitesi için. ben daha parasını alamadan bir bakacağım sayfayı kopyalayan kopyalamış. Hatta bundan para da kazanmış.
Şimdi bu olay ile benim aldığım maaşa birinin el koyması arasında fark yok bence. Birisi kesinti yapsa maaşımızdan kıyameti koparırız. Bu benim hakkımdı deriz.
Ama oyun alırken de aynı hassasiyet şart.
Klasik bir hesap vardır.
Gençken - Para yok vakit var güç var
Yaşlanınca - Para var vakit yok güç yok.
Bu hayatın dengesi böyle olmak zorunda. Düşünün maaşınız bugünün şartlarıyla 75.000 TL olsun. Bu oyunlar niye bu kadar pahalı der mi bu kişi? Emin olun demez. Ben şahsen küçük su her yerde 0,50 kuruşsa, 0,75 veya 1 hatta lüks yerlerde 2,5 lira da görsem yadırgamıyorum. 5 lira 10 lira görmedikçe. Ama iş göremez halde olsam yarı asgari alsam ona da yazar çizerim.
Aynı tartışma mercedes için hiç olmuyor. Ülkemizde daha ucuz olmasını bırakın yurtdışının 2 katı fiyatı araçlar. 4te 1i olması lazım diyor muyuz? ya da olmuyor diye çalıyor muyuz.
Konumuzun özü şu. Kopya kullananan kullanır. Kimsenin umrunda değil. Benim tartıştığım nokta şu;
Kopya kullanmayı meşrulaştırmak ve kendimizce haklı olduğumuzu gösteren sebepler sunmak doğru değil diyorum. Tek söylediğim budur.
Yukarıda aldığım ps4 oyunlarını attım. en pahalısı 75 TL GTA V.
Oyunu yıllarca bile oynayabilirsiniz. Bence 75 TL böyle bir oyun için hiç bir şey.