Sinir bozucu gelir tabii ki.. Günümüz gençliği biz yaşlılar hep sinir bozucu geliyor

Aynen bizim, bizden öncekilere geldiğimiz gi belki de

İşimiz gereki grafik/animasyon ya da video teknolojilerinden bahsederken, arada gençlere ilk Amiga bilgisayarında yapıldı, vs diyoruz...Misal Cinema4D aslında Amiga yazılımıydı... "Abi Amiga nedir?" diyen ve garip bakan insanlar görünce, ne kadar alakasız bir dönemde olduğumuzu fark ediyoruz... Geçenlerde bir kardeşimiz eğitime gelmişti. Masamda The Last Ninja kasetini görünce, abi bu nedir dedi...Oyun dedim...Zamanında Commodore 64'e bu kasetteki oyunu yüklüyorduk... İnanmadı..sonra paylaşmak için onlarca fotoğrafını çekti

Kısacası...Video da çok garipsenecek bir şey yok...Biz biraz farklıyız..Onlar normal olanlar...
Şaşırmaları falan değil de, şaşırma şekilleri rahatsız etti beni. Zorlama garip hareketler falan. LW3d güzel örnek bak

Bilgisayar grafikleri konusunda eğitim verdiğim bir grup öğrenciye Lw3d 3.5 'i gösterdim. Şaşırdılar falan ama "ay bu ne böyle be..." diye bakakalmadılar. "O zamanlar arabirim pek kullanıcı dostu değilmiş tabi" falan dediler. Biri hatta "Tek kare render kaç sene sürüyordu abi?" gibi bir espiri yaptı.
Bunlar resmen anlamamak için zorluyor. "Bakın bakın nasıl da anlamadım!" diye şov yapıyorlar adeta.