Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProje[OYUN] Kod adı : Marmaris
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [OYUN] Kod adı : Marmaris  (Okunma Sayısı 11308 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 26, 2018, 23:30:25 ÖS »

Tatile çıkmadan önce IRQHack64'ün V2 firmware'i üstünde çalışmaya başlamıştım. Tatile çıkarken c64'ü de yanımda getirdim ama duvara monte tv'ye bağlama çok da makul gelmedi. Boş geçen zamanı değerlendirmek için sadece kartuşla çalışacak bir oyun projesine girmeye karar verdim. Beni teknik/zaman olarak en az zorlayacak türün adventure olacağına uyanmak çok da zor olmadı

Kartuşun ESP8266 versiyonu için web araması uygulaması yapmıştım. O zamandan elimde pc tarafı için bir FLI imaj çevirici ve codebase64'den çarptığım bir FLI gösterici vardı.

https://youtu.be/lHB8chfId3Q

İlk etapta ekranı grafik ve text olarak ikiye bölmek gerekiyordu. Burada tatildeyken bir ara onu da hallettim. Sırada kartuşun api'sinin de geliştirilmesi ile beraber yapılacak pek çok task var. Amacım bölümler arası ses / video hatta sesli video stream ederek kartuşun imkanlarını mümkün mertebe kullanmak.

Kodlama kısmında muhtemelen sorun yaşamam ancak projenin multimedya ayağında yardıma ihtiyacım olabilir.

Gelişmeler oldukça buradan bildireceğim.

Ps: adventure oyunu için en önemlisi hikaye, tatilde olduğum için ilk aklıma gelen hikayenin otelde geçmesi Buradayken olabildiğince çok fotoğraf çekmeye çalışacağım.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2018, 00:21:58 ÖÖ »

Nejat hocam elinize sağlık çok güzel bir proje olacak gibi gözüküyor.

Yaptığın devre ile bize ilk defa c64 te video izletmiştin

Commodore 64 de içerisinde video görüntüleri olan bir oyun şu âna kadar

yapılmış değil diye biliyorum.

Çok sevindim kolay gelsin

Fero
Üye

-=Amstrad=-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2018, 01:17:34 ÖÖ »

Pixel art sprite ihtiyacı olursa bende el atmak isterim.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2018, 07:42:46 ÖÖ »

Farklı ve eminim çok güzel bir proje olacak.
Kolay gelsin

Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2018, 09:44:59 ÖÖ »

Nejat üstad , fikir, ilham konusunda aşağıdaki siteye bakmanı dilerim.
Kendi geliştirdikleri bir AGS (adventure game system) programı mevcut.
Amatör kişiler Point and click macera oyunları geliştiriyorlar. hobi şeklinde.
Bazı eski Commodore-Pc oyunlarının remakelerini yapıyorlar. Tecrübelerini paylaşıyorlar.
aralarda çok zeki-eğlenceli oyun örnekleri çıkıyor.

http://www.adventuregamestudio.co.uk/

direkt materyal yada program kullanmasan bile, (teknik ihtiyaçlar uyuşuyormu bilmiyorum)&nbsp; yapılan işler güzel ve ilham verebilir.

Bu arada siteyi bende incelerken AGS programı ile yapılmış güzel bir örnek buldum. "PATCHWORK"

yükleyin ve oynayın . Eski amiga oyunları havasını bulacaksınız, oyunlar freeware and shareware

https://legacy.agsarchives.com/download/GameID/1141/
« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2018, 12:21:16 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2018, 09:59:27 ÖÖ »

Oyunu merakla bekliyorum, her ne kadar oynayamasam da.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2018, 20:44:49 ÖS »

İyi çalışmalar dilerim. Merakla sonuçlanmasını bekliyorum.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2018, 21:17:59 ÖS »

Otelde geçmesi diyince aklıma meşhur Larry 1 sorusu "abi şarap nasıl alınıyor" geldi :]

Bende tüplü preamp ve SM58 var, hiç seslendirme yapmadım ama denemek isterim işine yararsa :]

Not.: Ses ve video stream dedin diye söyledim bunları C64 ile nasıl çalıştıracaksın onu anlamadım :]

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2018, 00:58:14 ÖÖ »

Pixel art sprite ihtiyacı olursa bende el atmak isterim.

Oyunda kullanmayı düşündüğüm resimler gerçek resimler olacak. Keşke her birini tek tek çizme imkanı olsaydı orası ayrı
Gerçek resimlerle sprite'lar ne derece örtüşür bilemedim. FLI gösterilen yerlerde sprite göstermek için kullanılabilir FLI alanından feragat etmek gerekiyor ama mümkün gördüğüm kadarıyla. Gidişata göre değerlendirilebilir.
Resimler pc'de bir dönüştürücü ile dönüştürülecekleri için conversion anlamında çok da istenen seviyede olamayabiliyor. Bunları rötuşlama anlamında yardımcı olabilirsen sevinirim.

@Humphrey : Adventure yapma fikri ilk aklıma geldiğinde point & click tarzını düşünmüştüm. Lucasarts'ın zak mckracken'de kullandığı scumm benzeri bir engine yaparım demiştim. Ancak biraz işin içine girince bunun hiç de basit bir iş olmadığı sonucuna varmıştım. Engine yazılmadan sadece bir oyuna özel kod ile o kadar uğraştırmayacaktır ancak yine de sağlam bir task. Bu AGS'yi de o zaman yüklemiştim. Desteklediği platformlar için güzel bir araç ancak bunu c64'e adapte etmek epey zor olacaktır.

Bu arada "PATCHWORK" oyununu açıp baktım, ilk oyunumu yaparken biraz bencillik yapmış olacağım ama bu uzun diyaloglarla ilerleyen kısımlar bana ne rpg tarzı oyunlarda ne de bu şekilde adventure'larda iyi gelmiyor
Bir resim ve bir metinle oyuncunun ortamı kafasında canlandırmasını tercih edeceğim ben &nbsp;

Otelde geçmesi diyince aklıma meşhur Larry 1 sorusu "abi şarap nasıl alınıyor" geldi :]

Aslında çekmeyi düşündüğüm fotoğrafları çekme imkanım malesef olmadı. Bakalım konu sıcak iken yine otel temalı olabilir ama başka bir şey olma ihtimali de arttı.

Bende tüplü preamp ve SM58 var, hiç seslendirme yapmadım ama denemek isterim işine yararsa :]

Her türlü yardıma açığım.

Not.: Ses ve video stream dedin diye söyledim bunları C64 ile nasıl çalıştıracaksın onu anlamadım :]

Kartuşla yaptığım implementasyonlar var geçmişten, oyun kartuşa özel olacak.

Video oynatması aşağıdaki şekilde,

Digimax aparatı ile wav çalma durumu şu şekilde. Ancak digimax'ı opsiyonel tutacağım muhtemelen. Digimax olmadığı durumda ses kalitesi aşağıdaki videoda olduğu gibi.

Bu da sid çipi üstünden wav çalma. Bu örneklerde zamanlama tamamen kartuş tarafından belirlendiği için frekans tam olarak tutmuyor, digimax versiyonunda bu sorunu zamanlama işini c64'e bırakarak ve buffering yaparak büyük ölçüde halletmiştim.

Wav çalma konusunda yapmam gerekenlerden biri c64 tarafında ekranı kapatmadan bu işi yapabilme. İyi bir raster zamanlaması ile hem ekran kullanımı hem de müzik / ses çaldırmak mümkün.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2018, 02:22:05 ÖÖ »

dostum buradan hala söylemiyorum ama patlat şu gizli projeyi de artık herkes duysun heyecanla bekliyorum onu da 1-) DoctorCPC olacak yalnız bunu ısrarla söylüyorum

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2018, 02:42:34 ÖÖ »

dostum buradan hala söylemiyorum ama patlat şu gizli projeyi de artık herkes duysun heyecanla bekliyorum onu da 1-) DoctorCPC olacak yalnız bunu ısrarla söylüyorum

Hocam bunun gizlisi mi var

Face'te gelen pcb'yi paylaştım. Gelen pcb'yi önce bir deneyeyim. Bakalım çalışıyor mu. Elektronikçilerden bir iki eksik malzemeyi tamamlamam lazım önce.

twitter | blog
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2018, 13:26:41 ÖS »

@Humphrey : Adventure yapma fikri ilk aklıma geldiğinde point & click tarzını düşünmüştüm. Lucasarts'ın zak mckracken'de kullandığı scumm benzeri bir engine yaparım demiştim. Ancak biraz işin içine girince bunun hiç de basit bir iş olmadığı sonucuna varmıştım. Engine yazılmadan sadece bir oyuna özel kod ile o kadar uğraştırmayacaktır ancak yine de sağlam bir task. Bu AGS'yi de o zaman yüklemiştim. Desteklediği platformlar için güzel bir araç ancak bunu c64'e adapte etmek epey zor olacaktır.

Bu arada "PATCHWORK" oyununu açıp baktım, ilk oyunumu yaparken biraz bencillik yapmış olacağım ama bu uzun diyaloglarla ilerleyen kısımlar bana ne rpg tarzı oyunlarda ne de bu şekilde adventure'larda iyi gelmiyor
Bir resim ve bir metinle oyuncunun ortamı kafasında canlandırmasını tercih edeceğim ben

Dediğin gibi AGS Pc tabanlı bir sistem. ama kafandaki C64 oyunu için (C64'te nesnel tabanlı) tamda ihtiyacın olan donanım. Fakat C64'e oturmaz, bilemiyorum. Belki Paralel evrende  Kahkaha

Oyunda Uzun diyaloglardan bende sıkıntılıyım. Bu konuda rusların yapmış olduğu "Zeno Clash" en kötü örnek. Uzun diyalogların içinde boğulup 20. dakikada oynamayı bıraktım.

Üstad pixel yerine resim bazlı oyun meşakkatli, (belkide pixelden daha kolay olur bilinmez, çek , isimlendir , scriptle)
Pc'de Sierranın Gabriel Knight 2 (The beast within) güzel bir örnek, bakmanı tavsiye ederim.

Burdan paylaşımlarını takip ediyorum üstad. Tam destekteyim.
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2018, 16:55:44 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2018, 14:45:29 ÖS »

Oyunun tam çözümü yayınlandı mı ?  Kahkaha

@i_r_on oyunu crt olarak da yayımlama imkanın olacak mıdır ?
Hani emulatörle oynardım ben de..

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2018, 02:00:56 ÖÖ »

Kartuşun emülasyonunu ben hariç yapan çıkmayacağı için (ki ben de epey zorlanırım) gerçek makine + irqhack64 olmadan oynanamayacak oyun

twitter | blog
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2018, 07:39:15 ÖÖ »

Bilgilendirne icin teşekkürler. İleride sanaldan gerçek retroya geçiş yaparsam; o zaman oynarım. 

Kartuşun emülasyonunu ben hariç yapan çıkmayacağı için (ki ben de epey zorlanırım) gerçek makine + irqhack64 olmadan oynanamayacak oyun
T5

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: