Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dallas Petrol  (Okunma Sayısı 19927 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 29, 2018, 17:17:45 ÖS »

pazar günü commodore 64 ile commando oyunu oynayım derken disket içindeki dallas petrol oyunu ilgimi çekti çalışıtırıyım dedim şıkır şıkır türkçe sesli konuşan bir oyun çıktı pc vs alışkınım ama commodore 64 te ilk defa karşılaşıyorum

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2018, 19:48:10 ÖS »

pazar günü commodore 64 ile commando oyunu oynayım derken disket içindeki dallas petrol oyunu ilgimi çekti çalışıtırıyım dedim şıkır şıkır türkçe sesli konuşan bir oyun çıktı pc vs alışkınım ama commodore 64 te ilk defa karşılaşıyorum

Hakikaten çok pis haldeki bu c64 ile oyun oynamaya niyetlendiğin konusunda samimi misin?

Benim ortamım da temiz sayılmaz ama ne bileyim tozdur bir şeydir. O c64, adaptörü, monitörün altındaki naylon falan acınası halde.

Sadece ekran görüntülerini paylaşmış olsaydın konu enteresan, ancak ekipmanın bu haliyle bu konunun yorum yapılacak hali kalmamış.

Şahsi fikrimdir.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2018, 20:26:11 ÖS »

c64 de önemli bir sorun göremiyorum. Bazı insanlar jelatinleri cihazlardan ayırmakta zorlanır. Bunu da anlayışla karşılıyorum ki konu bu değil.

Yıllar önce dallas oyununu sinclair'de oynadığımı hatırlıyorum. Ancak kesinlikle türkçe değildi. Birileri el atıp türkçeleştirmiş olmalı.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2018, 20:32:39 ÖS »

bugün gelen bir set o kadar toz kir olur ben sadece iç kısmın varsa toz vs temizliğini yapıyorum kozmetik temizlik sonraki aşamalarda hazır kurmuşken oyun oynayım dedim hazır bende olan cihaz değil tv altındaki fabrika jelatini konusunda aşırı haklısın hemen değiştiriyorum

Hakikaten çok pis haldeki bu c64 ile oyun oynamaya niyetlendiğin konusunda samimi misin?

Benim ortamım da temiz sayılmaz ama ne bileyim tozdur bir şeydir. O c64, adaptörü, monitörün altındaki naylon falan acınası halde.

Sadece ekran görüntülerini paylaşmış olsaydın konu enteresan, ancak ekipmanın bu haliyle bu konunun yorum yapılacak hali kalmamış.

Şahsi fikrimdir.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2018, 20:57:13 ÖS »

aynen bendede o sıkıntı var hocam kutu ve üzerindeki mutlaka durucak
ama biraz kötü olmuş sökülme zamanı gelmiş

hocam dallas petrol oyunu büyük ihtimalle dediğiniz gibi olabilir
lakin seslerin türkçe çıkması hoşuma gitti birazde espiri katmışlar oyunun içine değişik bir oyun olmuş

c64 de önemli bir sorun göremiyorum. Bazı insanlar jelatinleri cihazlardan ayırmakta zorlanır. Bunu da anlayışla karşılıyorum ki konu bu değil.

Yıllar önce dallas oyununu sinclair'de oynadığımı hatırlıyorum. Ancak kesinlikle türkçe değildi. Birileri el atıp türkçeleştirmiş olmalı.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2018, 20:59:26 ÖS »

hocam tavsiyen için teşekkürler sonraki hali bu şekilde
4 yıllık poşeti söktürmek sana nasip oldu

monitörün altındaki naylon falan acınası halde.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2018, 21:11:46 ÖS »

.d64 veya .prg olarak isteriz Kahkaha

Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2018, 21:17:05 ÖS »

Evet hani oyun ?
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2018, 21:23:02 ÖS »

oyunu nasıl disketten aktarırım diye düşünüyorum pc arası aktarmak için kablo yok özay hocamdan aldığım SD2IEC içine aktarabilirmiyim acaba ustalarımdan tavsiye bekliyorum

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2018, 21:38:37 ÖS »

oyunu nasıl disketten aktarırım diye düşünüyorum pc arası aktarmak için kablo yok özay hocamdan aldığım SD2IEC içine aktarabilirmiyim acaba ustalarımdan tavsiye bekliyorum

SD2IEC e boş bir d64 yerleştirin
disketteki tek dosya veya diskin tamamını kopyalamak için komutlar aşağıdaki adreste

Copy files (COPY)
OPEN 1,8,15,"C0:NewFile=OldFile": CLOSE 1
Copy disk (COPY)
OPEN 1,8,15,"C0=C1": CLOSE 1
Copy the whole disk on a double drive from drive 1 to drive 0.

https://www.c64-wiki.com/wiki/Commodore_1541
https://youtu.be/khyATbkEYDI
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2018, 21:48:14 ÖS Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2018, 23:44:49 ÖS »

NE yaptıysam dosya veya disk olarak kopyalamadım

komutlar aktif olmuyor

maveric ve slow kopyalama programlarıda yapamıyor
slow hiç çalışmıyor
maverici kopyalar gibi yapıyor ama sonuç yok

sd2iec dosya programı veya diğer programları ile disket veya hafıza kartındaki oyunları açıyorum ama kopyalama iptal

donanım tanımları

1541 8
sd2iec 9

jumperler aşağıdaki gibi

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2018, 06:53:01 ÖÖ »

Final3 multiice gibi kartuşlardan varmı? onlarla deneyebilirmisiniz

ateskd
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2018, 11:38:46 ÖÖ »

Çocukluğumda kuzenlerimle beraber oynardık. Ne kadar interneti arasamda bulamamıştım. Heyecanla bekliyorum.
Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2018, 12:25:01 ÖS »

DraCopy'nin diskcopy fonksiyonu ile bos bir d64 imajina kopyalamayi deneseniz.Bir ihtimal ise yarayabilir.
kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2018, 14:40:27 ÖS »

prg yada d64 yapsanız paylaşsanız güzel olur türkçe oyun zor bu oyunu çok soran oluyor arsivimize almis oluruz. .bende de emulyo hugnesin international soccer in türkçe versiyonu var a Milli takım olanı  kaset lere yükleyip cogaltmakta ve çok insanla  bulusturmaktayim.bende beceremedim bir türlü malesef d64 yada prg formatına dönüştürme işlemini multi ice 3 ile de yapmaya çalıştım oldu gibi oluyor ama hata verdi yoksa burada herkes ile paylaşmak istemiştim 
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: