...er zaman söylüyorum DÖVİZ ile iş yapanlar hariç bunu yatırım aracı olarak kullananlar bu vatanın evladı değildir.
Doğma büyüme Ankaralıyımdır. Bu ülkenin kurulmasında öncülük etmiş kişilerin kurduğu bu devletin verdiği imkanlarla okudum, büyüdüm, çalışıyorum.
Otomotiv sektöründeyim. Bu sektörde, yedek parça olmazsa iş yapamazsınız. Parça yurtdışından döviz ile gelir. Ülkemizde üretilenlerde var tabi. Ama hammadde yine dövizle gelir. Ben ithal etmiyorum, ama ithal eden dövizle getirip, karını koyup tl ile bana satıyor. Kendi sektörümden kısaca bir şey paylaştım sadece.
Bir çok sektörde, çoğunlukla tüketen bir toplum olduğumuz için maalesef dışardan dövizle alım yapmadan para kazanılmıyor. Haliyle, dövizle iş yapmakta bir nevi yatırım işidir. Zira döviz yoksa dışardan mal alamazsın. Kaldı ki sadece dövizle oynayan biri olsa bile, ona bu şekilde hitab etmekte doğru olmaz. Bu insanlar ülkede döviz olduğu günden beri var.
Siyasi olarak bir şey yazmıyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen. Siyaset konuşulacak ortam ve kişilerin yeri ayrıdır. @izmirmaster, ama abi bu cümlen çok yanlış. İyi düşünüp, bir tart lütfen.