Hmm bunları kurmam gerektiğini hatırladım şimdi

DOS ve Win 3.1 için en iyi MIDI player'lar hangileri sizce?
Benim de uzun zamandır aklıma benzer bir soru gelip duruyor, hazır sırası gelmişken @appiah4'ün sorusuna ekleme şeklinde sorayım: dos'ta çalışan bir mod player vardı, 286'da çalıştırıyorduk yani 16-bit bir program. Tam ekran 4 kanal renkli spektrum analizör (frekans analizör) gösterebiliyordu. Yanında da snap'ın 'the power' geliyordu sanırım, onu dinliyordum. 286'da ses kartı yoktu, pc speakerden dinliyordum
Nc ve tc: uzun zamandır windows altında total commander yerine double commander kullanıyorum. Daha çok açık kaynak kodlu olduğu için. Kötü tarafı 98'de çalışmıyor ve eski bilgisayarlar altında total commander gibi süper hızlı değil, hantal kalıyor. Editörünü, viewerini ve ilk kurulum font seçimini de beğenmiyorum

:
https://sourceforge.net/projects/doublecmd/Linux altında midnight commander, olmazsa olmaz. Editörü ve vieweri harika. Mc windows cmd.exe altında da kullanılabiliyor:
https://sourceforge.net/projects/mcwin32/Not defteri olarak metapad (lite olan) ve son zamanlarda akelpad. Akelpad ile kursörün yanıp sönmesi durdurulabiliyor ve kursör blok (kutu karakter) haline getirilebiliyor

. Linux altında xwindow altında copy&paste işi için editör gerekiyor, onun için leafpad kullanıyorum. Leafpad'ın bir sorunu language environment'e bakıyor ve default kayıt modunu bende iso-9660-1 yapıyor. Bende kodlara biraz müdahale ettim. Default save modu artık utf-8, o şekilde kullanıyorum. İsteyen olursa bu halini (source) paylaşabilirim.
Müzik çalar windows altında aimp, sorunsuz her numarayı yapıyor ama sesi nedense beni tatmin etmiyor. Vlc'nin mp3 çalarkenki sesi daha iyi sanki. 2. seçenek open cubic player. Linux altında aqualung gayet iyi, sesi de iyi. 98 ve dos altında müzik çalar kurmuyorum sayılır, belki modplug player.
Benim cevaplar biraz güncel programlar hakkında oldu sanki

bu programların bazıları eski bilgisayarlarda sözkonusu programlar yerine kullanılabilecek kadar hızlı, bazen daha iyi, bazen açık kodlu.