bir de joysticklerin yolları çok uzun daha kısa olması için bir şey yapabilir miyim? örn: sağa çekiyorum switch den ses geliyor yani komutu alıyor ama nerden baksan bir o kadar daha yol gidiyor joystick. bilmiyorum anlatabildim mi? altında actuator denen bir plastik parça var. Biraz araştırdım sanwa nın falan ayrıca satılıyor ama buna olur mu veya bunu değişmek sorunumu düzeltirmi bilemiyorum.
Zamanında bizim oynadıklarımızda yolları böyle uzun değildi. Öyle bir şey lazım bana
Joystickler ile ilgili bu durum canımı sıkıyor. Gözümü kararttım gerekirse josytickleri komple değiştirebilirim. Daha kısa yollu,sert ve mümkünse çıt çıt etmeyen joystick istiyorum. Çıt çıt olayı switch değişmi ile mümkün sanırım ama uzun yollu olması ve yumuşaklığı gerçekten canımı sıkıyor. Fikir verecek arkadaşlar var mıdır?
Fikir sormuştunuz daha önce ben de "Suzo Happ" joystick ve buton tavsiye etmiştim ancak aliexpress'den aldığınız ürünler tabiri caizse bunların "çakmaları" maalesef...
Neyse, olan olmuş. Yapılacak pek bir şey yok joystiği değiştirmek dışında. Gerçi zaten "çıt çıt" olayına tepkiniz varsa Suzo Happ'da size yaramaz.
Size yarayabilecek joystick ve butonlar "Sanwa silent" serisi. Ancak bunları da aliexpress'den alırsanız çakmaları gelir söyliyeyim...
Yine de sessizliği çözsek bile bu sefer joystick'ler size yumuşak gelebilir. Ancak "sert" joystick isteğiniz elinize sert gelmesi için mi yoksa aslında mevcut joystickler yumuşak geliyor ama aslında tepki vermemesi yumuşaklığından kaynaklanıyor diye düşünüyorsanız, bu sebeple sert joystick arıyorsanız sebep ondan değil...
aliexpress'den gelen joystickler sadece çok kötü. Kullanılan microswitch'ler de en adisinden.
Şimdi özetle:
1) Çıt çıt sorununu sanwa silent serisi ürünlerle çözebilirsiniz
2) Sertlik sorununu Sanwa'lar için ekstra sert yay sipariş ederek çözebilirsiniz.
3) Tepki sorununuzu, özellikle çaprazlar için sanwa "octagonal restrictor plate" ile çözersiniz
4) Top tipi değil "Bat" tipi joystick istiyorsanız Sanwa'Lara o tip "kafa" alabilirsiniz.
Ama bunların maliyeti olacaktır
Kolay gelsin...