Belki sadece desteklemek için. Belki de uzun süredir "ne olacak bu Amiga'nın hali?" diye hayıflanan Amiga severlere bi umut ışığı olduğu içindir.
ACube 3 büyük İtalyan firmasının kurduğu bir firmaymış. Bir yandan kendi işlerini sürdürürken, bir yandan da Acube'yi destekliyorlarmış. Çok değişik bir yapı. Firma sanki alternatif platformlar için donanım geliştirmeye "gönül işi" gibi bakıyor. Daha önce Escom ve Gateway'in yaptığı gibi, "biz Amiga'dan zarar ettik var mı alan?" demeyecek gibi görünüyor. Nitekim, yaptıkları donanımın adını Amiga koymak gibi bir arayışları da yok gibi. Bir söylentiye göre de başvurdular fakat AmigaINC izin vermedi.
Eğer bu doğruysa AmigaINC ile arası çok da iyi değil demektir.
Belki de Acube, bugünlerde AmigaINC'le arası iyi olmayan Hyperion ile gizli bir işbirliği yapmıştır. Bu durumda "belki" OS4'ün MacMini versiyonunu geliştirmeyi durdurun/ertleyin gibi bir yaptırım uygulamış olalabilir.
Web sayfalarını gezindim, iki firma birbirini tanımıyor gibi. Acube'nin partnerları arasına Hyperion yok, Hyperion'in partnerları arasında Acube yok.
Peki nasıl oluyor da Sam440ep piyasaya çıkıyor, peşine hemen OS4.1 çıkıyor?
Not: Daha önce Acube'e Sam440'ı çok pahalı piyasaya sürdüğünü düşünerek eleştirmiştim. Şimdi biraz ayıp ettiğimi düşünüyorum

. Belki biz de bir Sam440 alarak desteklemeliyiz. Çünkü uzun zamandır bir yenilik üretmeyen AmigaINC'in karşısında güçlü alternatif oldular. Sanırım Amiga'nın ihtiyacı olan böyle firmalar.