@ibeser turnayı gözünden vurmuşsun abi

cihazları test etme şansın oldu mu hiç? Hayırlı olsun.
@avukatka bende raflardaki dergileri ve kitapları merak etmiştim. Saolsun BioMenace sormuş. Ben odanızı çok beğendim. Cihazların kurulu olması her zaman tercihim ama o kadar çok cihaz olunca da odaya yayılmakta zor oluyor. Tertemiz titizce toplamışsınız. Güle güle kullanın.
@mrmojorisin commodore hesap makinası

çok iyi güle güle kullan abi.
Elimde olsa hepsini kuracağım ama maalesef yer yetmiyor. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah hepimize bu Retro cihazlarlardan daha uzun ömür versin inşallah

Teşekkür ederim.
Cevap vermeye çalışayım odamda beyaz olan kitaplar Türkiye’de yayınladığı 1980’lerde Atlantis sonraki yıllarda özgün adı olan Martin Mystere diye yayınlanan çizgi roman serisinin Lal Kitap/bonelli comics tarafından 2002’den kasım 2019’a yayınlanmış Tüm serisi.
Programcılık yaptığım 1990’ların başında Amiga 2000 en büyük aşkımdı. Sevgili Oğuzhan sattığında hemen aldım. Ebay başta olmak üzere işime yarayacak tüm 2000 için satışta bulunan kartları toplasamda şimdilik sadece arada okşamak için açıyorum. Amacım kafamdaki oyunu bu cihazda yapmak.
Commodore PC’yi ararken Gökçen’de buldum. Ancak bana satarken Floppy ve Harddiskini aldı. İzmirmaster’dan floppy ve harddisk bekliyorum geldiğinde oynamak için beklediğim PC/dos oyunlarım var.
Yana yatmış Atari 800 XL'in üzerindekiler de çizgi romanlarımdan bir raf. Asıl kitaplığım evimde her sayıyı tek tek excel’de tuttuğum 5876 çizgi Roman ile Türkiye’nin en büyük kişisel çizgi roman arşivlerinden birisine sahip olmaktan gurur duyuyorum.
Yanıt için teşekkürler.
Çizgi roman kültürü retro oyun kültüründen çok daha geniş ve derindir diye tahmin ediyorum.
İyi ki ilgimi çekmiyor 
Ben teşekkür ederim. Çizgi Roman gerçekten Retro Oyun / Retro Bilgisayar kültüründen daha beter. Koleksiyonların tamamlanması, bulunması, muhafazası çok daha zor. Sonuçta kağıt , böceği var, kurdu var, tozu var... Eski C64'lere olduğu gibi kutulayıp kaldıramıyorsun olduğu gibi... Bulaşmamak en iyisi...
@avukatka,
Odanız ve düzeniniz cok güzel. Iyi günlerde kullanın. PS4 de harika.
Teşekkür ederim. Gerçi Youtube'da ofisimdeki Retro odam diye paylaşmıştım. PS4 açılış videosu ise evimden. Evimdeki odamı daha çok seviyorum...Onu da paylaşacağım en yakın zamanda inşallah