Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c64 renk modları. Süper  (Okunma Sayısı 6295 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 16, 2008, 10:04:33 ÖÖ »

c64 SHI modunda 128 renge çıkıyor teorik olarak. tabi bunu ne kadar çok zor şartlarda yazıyorlar tartışılır.

http://www.studiostyle.sk/dmagic/gallery/gfxmodes.htm

this is amiga speaking.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2008, 10:53:42 ÖÖ »

aslinda o yazida rakam yanlis hesaplanmis. interlace modlarinda bir pikselin rengi iki ekran taramasinda surekli degistirilerek yeni renkler elde ediliyor. iki ekranda 16 renkten biri kullanilabiliyor. yani hesaplarken 16 x 16 = 256 gibi dusunebilirsiniz basta.

Ama yanlis olur cunku A rengi ile B rengini karistirirsaniz elde ettiginiz renk ile B rengi ile A rengini karistirirsaniz elde ettiginiz renk ayni olur. Bu yuzden aslinda 16 renkten iki tane secerek olusturabileceginiz renk sayisi
16 + 15 + 14 + ... + 3 + 2 + 1 = 16 * 17 / 2 = 136 dir

Bu yaziyi yazan arkadas 128 rakamini nereden duymus hic bilmiyorum

PS: Aslinda bu 136 rengin hepsi anlamli ciftler degildir. mesela siyah ile beyazi boyle karistirmaya calisirsaniz acayip titreyen igrenc bi renk elde edersiniz. genellikle kullanilan renklerin luminans olarak birbirine yakin olmasi daha iyi sonuc verir. Pratikte genelde sanirim 30 renk civarinda kullaniyor pek cok grafiker.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2008, 11:24:50 ÖÖ »

çok güzel bir resim.
http://noname.c64.org/csdb/release/viewpic.php?id=38967

this is amiga speaking.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2008, 20:31:04 ÖS »

heheh valla ben de bi kac grafik ekleyeyim diyorum buraya ama son c64 grafigi ekleyisimde basim(iz)a gelmeyen kalmamisti
boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2008, 18:07:45 ÖS »

resimdeki ortamın amsterdam olduğundan kıllanıyorum, gerek kanallar ve bot, gerekse vitrinli ablamız sayesinde Kahkaha
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: