Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'de Internet Tarihi  (Okunma Sayısı 2054 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tkdeniz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mart 03, 2019, 00:20:37 ÖÖ »

"Türkiye İnternet Tarihi" başlıklı okunabilecek bir kitap. Linkini paylaşıyorum:

https://www.researchgate.net/profile/Erkan_Saka/publication/330727963_Turkiye_Internet_Tarihi_Yeni_Medya_Calismalari_V/links/5c516147a6fdccd6b5d350a0/Tuerkiye-Internet-Tarihi-Yeni-Medya-Calismalari-V.pdf
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2019, 06:22:44 ÖÖ »

Teşekkürler. Hızlıca göz atıyorum.

Makalelerin bir kısmı bahsettiği şeyden haberi olmayanlar tarafından yazılmış. Örneğin 2. yazıda Trickle'dan bahsetmiş yazarlar ("O arada Trickle diye Ege Üniversitesi’nde bir dağıtım ağını bulan Akgül; onun içindeki Unix’in arasında GNU’yu fark etti." demişler mesela). Uluslararası yaygın kullanılmış o sistemin programcısı Turgut Kalfaoğlu'nu atlamışlar. Trickle, İnternet'ten önce en sık kullandığımız dosya indirme servisiydi.

Bir başka örnek: "Bu arada haberleşme yapıları kurdu ve o zaman e-posta temelli “Şu var mı” diye
mesaj gönderince, “var” diyen ve parçalayıp gönderen bir sistem kurdu."... FTPmail'i anlatmaya çalışıyor.

Üçüncü yazıda, sayfalar dolusu grafik yüzünden yazıyı okumak güçleşti. O kadar grafiği tek paragrafla özetleyip, konferans konularındaki değişimin arkaplanına, bağlamına hiç değinmemek ise olmamış.

Dördüncü yazıyı okumayı uygun bir zamanda okumalı. Mevcut dijital arşivleri derlemiş yazar.

Beşinci yazıda kişilerin anılarına yer verilmiş. Bir ara ayrıntılı okunacak yazılardan.

Devamındaki birkaç yazıya da göz attıktan sonra kitap sonunda yer alan yazar biyografilerine göz attım. Kitaptaki makalelerin yazarları genelde sosyolog, reklamcı, sinemacı, şair, ziraatçi, vd. ... İlginç.

Kitap 600 sayfa ve ciddi bir emekle yazılmış ilgi çekici yazılar da var. Ekitap okuyucuya atıp okumalık. Tekrar teşekkürler.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2019, 21:52:51 ÖS »

OS/2 Warp ve IBM.net ile ilgili bir kısmı var mı diye merak ettim..  Benim evden internet ile gerçek anlamda tanışmam budur çünkü.  Öncesinde BBS'ler üzerinden email vs vardı (Gecemavisi BBS paralı abonesiydim..)

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: