Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıUpgrading / Cloning Original Classic Xbox Hard Drive 2019 without Hot Swapping
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Upgrading / Cloning Original Classic Xbox Hard Drive 2019 without Hot Swapping  (Okunma Sayısı 3409 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mart 09, 2019, 17:57:41 ÖS »

Selam arkadaşlar, Softmod'lu XBOX Classic Original harddisk yükseltmenin Hot Swap olmadan pek bilinmeyen yöntemini burada resimli olarak temize geçiyorum.

Yabancı forumlarda var ama kimi resimsiz, kimi sonu ne olmuş yazmamış, kimi yapamamış, genelde Hot Swap kullanıyorlar.
Aşağıda yazacağım şekilde üzerinde elektrik bulunan çalışır şekildeki dönen harddiski sökmeye gerek yok. Ayrıca chimp programı kullanılmıyor.

Gerekli Malzemeler.
1- Filezilla
2- IDE to USB Adaptör. (Sata Harddisk'e upgrade için Sata to USB adaptör)
3- Xboxhdm23usb https://drive.google.com/file/d/0BzRN8P835YijUFloekdzaUVyMFk/view
4- HDD Raw Copy https://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/HDDRawCopy1.10Portable.exe

Filezilla programıyla Softmod'lu Xbox'a bağlanıp E'nin içinde Backup klasöründen eeprom.bin dosyasını bilgisayarımıza alıyoruz.

Xbox'u kapatıp içindeki harddiski IDE to USB aparatıyla bilgisayara bağlıyoruz.

Xboxhdm23usb.zip dosyasını ana dizinde bir yere çıkartıyoruz, klasör adlarında boşluk vs olmasın hata verebilir.
Xboxhdm23usb klasörüne az önce filezilla ile aldığımız eeprom.bin dosyasını atıyoruz.
xboxhd.bat dosyasını çalıştırıyoruz.

4 ile unlock hard drive yapıyoruz.

Harddiskin karşısındaki ne yazıyorsa (bilgisayara göre değişebilir) numarayı girip HDD' Unlock ediyoruz programı kapatıyoruz.

HDD Raw Copy programını çalıştırıp harddiskin Raw imaj dosyasını bilgisayarımıza alıyoruz,işlem bitince programı kapatıyoruz.
Takılı olan IDE harddiski çıkartıyoruz.

Yükseltme yapacağımız büyük kapasiteli Harddiski IDE to USB aparatıyla bilgisayarımıza takıyoruz.

HDD Raw programını tekrar açıyoruz, Kaynak olarak az önce yaptığımız raw imaj dosyasını seçiyoruz.

Hedef olarak USB harddiski seçip start veriyoruz, bitince programı kapatıyoruz.

Az önceki xboxhd.bat dosyasını çalıştırıp 3 ile Lock Hard drive ediyoruz.

Harddiskin yanında yazan numarayı girip Enter yapıp işlem bitince programı kapatıyoruz.
Artık yeni harddiskimizi Xbox'umuza takabiliriz.

Xbox'a start veriyoruz. Raw olarak kopyaladığız için öteki harddiskin 0 boş alanı bu harddiske geçti.
File Explorer'ı açıyoruz.

F'nin üzerine gelip Joypad'dan Start butonuna basıyoruz.

Format Drive diyoruz.

Yeni Harddiskimiz kullanıma hazırdır.

* Pictures1.zip (666.33 KB - Yükleme: 183 kez.)
* Pictures2.zip (712.99 KB - Yükleme: 180 kez.)
* Pictures3.zip (802.28 KB - Yükleme: 173 kez.)
« Son Düzenleme: Mart 09, 2019, 20:37:17 ÖS Gönderen: HkRecai » Logged
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2019, 18:16:22 ÖS »

Kullanışlı yöntemmiş. Rehber için teşekkürler.

Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2025, 11:49:19 ÖÖ »

Merhaba,
Yöntem ile harddisk upgrade yapabildim.teşekkür ederim.

Ancak başka bir problemi maalesef çözemedim.Anakartı arızalı xbox classic(softmodlu)harddiskini windows ortamında kullanmanın yolunu arıyorum.

fatexplorer
explorer 360
Xboxhdm23usb
denediğim programlar bunlar ama maalesef harddisk softmodlu oldugunda kilitli ve eeprom olmadıgı için çözemedim.

« Son Düzenleme: Nisan 21, 2025, 11:56:22 ÖÖ Gönderen: Myazgan » Logged
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2025, 14:49:40 ÖS »

Harddisk kilitli olarak çıktığı için hiçbir yerde çalışmaz, Windowsdaki BitLocker gibi bir sistem kullanmışlar. Anakarttaki eeprom çipinden uç çıkartıp pc ye bağlayıp okunup yukardaki uygulamayla unlock yapmak gerek. Epromu okuyup dosyaya çevirecek bir babayiğit bulunursa yapılabilir.

Başka makinanın eeprom dosyası o harddiski unlock edermi bilemem, her makina sadece üzerindeki eeprom ile unlock olabilir diye düşünüyorum denemek lazım.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2025, 14:53:18 ÖS Gönderen: HkRecai » Logged
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2025, 17:53:09 ÖS »

Xboxa cip takmayi dene. Eger romlari bozuksa onlari duzeltebilirsin. Ben yanlis tsop flaslayip xboxu bozmustum. Sonra makinayi chipli acip yeniden flasladim ve düzelmişti.yani oncelikle makinayi calistirmayi denemelisin bence.
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2025, 17:56:29 ÖS »

"Başka makinanın eeprom dosyası o harddiski unlock edermi bilemem, her makina sadece üzerindeki eeprom ile unlock olabilir diye düşünüyorum denemek lazım"
bu yöntem olmadı maalesef.
diğer yöntem de tecrübe ve ekipman eksikliği nedeni ile benim açımdan imkansız.
sadece chipli bazı xbox classicler unlock harddiskleri göörebiliyormuş tek seçeneğim bu şimdilik denk gelmesi lazım.başka bir yöntem bulamazsam.
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2025, 17:57:37 ÖS »

Xboxa cip takmayi dene. Eger romlari bozuksa onlari duzeltebilirsin. Ben yanlis tsop flaslayip xboxu bozmustum. Sonra makinayi chipli acip yeniden flasladim ve düzelmişti.yani oncelikle makinayi calistirmayi denemelisin bence.
arıza Kondansatörlerin değişmesi gerekiyor bir çoğu akıtmış.sonrasında düzelir mi bilmiyorum.Güç 1 saniye geliyor ve kapanıyor
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2025, 18:43:58 ÖS »

arıza Kondansatörlerin değişmesi gerekiyor bir çoğu akıtmış.sonrasında düzelir mi bilmiyorum.Güç 1 saniye geliyor ve kapanıyor

yani elin biraz yatkinsa eski bircdis fircasi ile kondansatorleri cikardikan sonra temizleyip yenilerini dogru olarak lehimlersen bir ihtimal duzelebilir. Tabi kanallar erimediyse. Bence denemeye değer cunku bu makina gercekten cok sağlam.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2025, 22:27:53 ÖS »

Merhaba,
Yöntem ile harddisk upgrade yapabildim.teşekkür ederim.

Ancak başka bir problemi maalesef çözemedim.Anakartı arızalı xbox classic(softmodlu)harddiskini windows ortamında kullanmanın yolunu arıyorum.

fatexplorer
explorer 360
Xboxhdm23usb
denediğim programlar bunlar ama maalesef harddisk softmodlu oldugunda kilitli ve eeprom olmadıgı için çözemedim.

merhaba
önce diskin kilitini açmalısın bunun için o cihazın eprom dosyasına ihtiyacın var. (anakart arızalı olsada epromdan veri alabilirsin)

aldığın eprom dosyasını bana gönderirsen harddiski açman için gereken anahtarı dosyadan alabilirim.   anahtarla harddiski açtıktan sonra kilitleme işlemini iptal edebilirsin daha sonrasında bilgisayarda kullanabilirsin.

Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2025, 12:54:45 ÖS »

@Aykiri1 teşekkür ederim
ekte resimde ki CH341A ve SOIC8 SOP8 Test Klipsi eprom dosyasını alabilecegim.
anlamadıgım aldıgım epromu kullanarak kilidi kaldıramazmıyım Xboxhdm23usb programı ile.

* ekipman.png (436.24 KB, 1433x636 - Görüntüleme: 21 kez.)
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2025, 12:57:22 ÖS »

Bin dosyasını alırsanız Xboxhdm23usb ile kilidini açabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: