Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 39   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış  (Okunma Sayısı 273062 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Nisan 05, 2019, 13:25:44 ÖS »

gümrüğe sunma ücreti ismi bile saçma
sanki gümrüğe biz sunuyoruz
kim sunuyorsa parasını ödesin

Tamircilerin "arıza tespit" ücreti gibi olmuş. Tek farkı tamircinin emeği var. Burada emek de yok Falçata ile ego tatmin etme var

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #91 : Nisan 05, 2019, 14:23:07 ÖS »

gümrüğe sunma ücreti ismi bile saçma
sanki gümrüğe biz sunuyoruz
kim sunuyorsa parasını ödesin
PTT senin adına sunuyor gümrüğe.

Tamircilerin "arıza tespit" ücreti gibi olmuş. Tek farkı tamircinin emeği var. Burada emek de yok Falçata ile ego tatmin etme var

Burada ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. Gümrüğe sunma ücreti gümrüğün değil PTT'nin aldığı bir ücret ve sonuna kadar hak ediyorlar bence. Emek yok demek PTT çalışanlarına haksızlık olur. Ne şartlar altında çalıştıklarını bilmiyorsanız bir dahaki sefere size sürekli paket getiren arkadaş/abi ile biraz muhabbet etmenizi öneririm.
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2019, 14:25:43 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Nisan 05, 2019, 18:09:56 ÖS »

Burada ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. Gümrüğe sunma ücreti gümrüğün değil PTT'nin aldığı bir ücret ve sonuna kadar hak ediyorlar bence. Emek yok demek PTT çalışanlarına haksızlık olur. Ne şartlar altında çalıştıklarını bilmiyorsanız bir dahaki sefere size sürekli paket getiren arkadaş/abi ile biraz muhabbet etmenizi öneririm.

Düzeltme demişsin ama benim alıntım var   ben bu parayı  gümrük alıyor demedim. Aksine bu ücretin gümrük vergisi olmadığının altını çizdim.

Emek olayına gelirsek ben zaten  sık sık konuşurum her kesimden çalışanla. Henüz aldığı parayı hak etmeyen veya kolay ortamlarda kolay koşullarda çalışanına da denk gelmedim. Herkesin işi zor herkesin koşulları zor. Her işin avantajı dezavantajı var. Bunu ayrı bir başlıkta konuşabiliriz.

Ben burada ptt çalışanlarının genel olarak  emeğinden bahsetmedim. Sadece paketi açıp içine bakıp geri bantladığı bu gümrük sunma işlemi için emek gerektirmiyor dedim. Bunu da biraz latife biraz mübalağa ile karışık yaptım. Sonuçta sıfır emek demek nefes alıp vermek dışında bir şey yapmamak demek. Bu sebeple de sonuna gülücük ekledim. Bak şimdi de ekliyorum hatta 😊

Uzun lafın kısası savunduğum şudur benim verdiğim para o ptt çalışanının cebine gitmiyor. Haybeden alınan bir para. Neye göre kime göre yapılıyor belli değil. Ya doğru düzgün yapılsın ya da hiç yapılmasın. Doğru düzgün yaptıkları gün takdirimi alırlar.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #93 : Nisan 05, 2019, 18:16:31 ÖS »

Evet bu uzun süredir devam eden bir uygulama. Yıllardır ara ara öderim 5 tl yi.. tamamen şans.

22 euro tum Avrupa birliği ulkelerinde uygulanan bir muafiyet. Türkiye'de usulün değişimi kolay olmayabilir.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #94 : Nisan 05, 2019, 18:16:57 ÖS »

vatandaşı soymaya yönelik dalaverenin yasallaştırılmış ismi kısaca...
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Nisan 05, 2019, 18:28:44 ÖS »

Parayi alan gumruk degil PTT. UKIM bantlari yapistiriliyor paketlerin uzerine. Uluslararasi Kargo Isleme Merkezi PTT nin bir birimi.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #96 : Nisan 05, 2019, 18:34:05 ÖS »

Fikrim yaklaşık olarak Oğuzhan Abi ve Aykirinin dediği şekilde.Kimin neyin ne kadar hakettiğinden ziyade ne amaçla bu düzenlemenin yapıldığı ve hangi ekonomik konjoktürde bu kararın alındığı düşündürücü nitelikte.Geri dönüşüm ve ekosistem için poşete 25 kuruş vermek ile boşalan devlet hazinesini vatandaştan temin etmek için eften püften sebeplerle para istemek arasında büyük bir niyet farkı olduğunu düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2019, 18:37:54 ÖS Gönderen: weekendwarrior » Logged
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #97 : Nisan 10, 2019, 12:30:37 ÖS »

İstanbul Avrupa yakası özelinde soruyorum; son bir hafta içinde paket teslim alan arkadaş var mı? bu yeni havaalanı değişikliği uçak kargo işlerinde karışıklığığa mı sebep oldu acaba, beklediğim gelmesi gereken paketler yok ortalıkta.

Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #98 : Nisan 10, 2019, 12:47:37 ÖS »

2 gün önce bir zarf şeklinde paketim geldi. Kontrol ücreti alınmadı.

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #99 : Nisan 10, 2019, 13:25:17 ÖS »

Bir hafta içinde 3 yurt dışı paketim geldi. Ne vergi ne kontrol hiç bir şey yok.

codewarrior
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Nisan 10, 2019, 15:27:10 ÖS »

Bugün 3 minik paket ulaştı AliExpress'ten. Herhangi bir ücret veya müdahale yok.
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Nisan 10, 2019, 21:57:11 ÖS »

Bugün 20x30 cm ebatlı bir kutuda 5 adet PCB geldi, gümrüğe sunma ücreti alındı. Ancak işin ilginci paket de, içindeki kutu da açılıp kontrol edilmemiş, en ufak bir müdahale yok.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Nisan 11, 2019, 00:31:16 ÖÖ »

bana da dün 4 takım atari kolu almıştım o geldi büyükçe bir kutuydu, ne gümrüğe takılmış ne de para istendi. (üstüne 10$ yazdırmıştım)

Bir kadının tepesini attıracak kadar çok RETRO EŞYA barındırabiliyorsan ve hala evliysen, O zaman kralsın...
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #103 : Nisan 12, 2019, 13:24:15 ÖS »

istanbul anadolu yakası ataşehir de oturuyorum. Gebze de çalışıyorum. Kargoyu işyeri adresime istedim. Kargo paketimin üstünde 10$ yazıyordu. Çokda ağır bir paket değil 1 kg gözüküyor. İstanbul posta işleme, kocaeli (körfez de) posta işleme merkezine göndermiş. Mesaj geldi, bizzat gelin alın diye.Sanırım rastlansal olarak seçmişler. Açıp kontrol etmişler ve ne olduğunu anlamadık dediler. Lehimleme cihazı oysa. Gelirken de faturasını getir dediler. Aliexpres dedim. O zaman internet teklif ekranının çıktısını al gel dediler. Çıktıyı götürdüm 145 TL. cihazın bedeli ve artı Gümrük  bedeli hesapladılar 34 TL.artı onca benzin masrafı hepsi hesaplarsak 145+34+100TL(gidiş dönüş benzin) 2 katına geldi bana. Kimsenin başına gelmesin dileklerimle.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #104 : Nisan 12, 2019, 13:34:43 ÖS »

istanbul anadolu yakası ataşehir de oturuyorum. Gebze de çalışıyorum. Kargoyu işyeri adresime istedim. Kargo paketimin üstünde 10$ yazıyordu. Çokda ağır bir paket değil 1 kg gözüküyor. İstanbul posta işleme, kocaeli (körfez de) posta işleme merkezine göndermiş. Mesaj geldi, bizzat gelin alın diye.Sanırım rastlansal olarak seçmişler. Açıp kontrol etmişler ve ne olduğunu anlamadık dediler. Lehimleme cihazı oysa. Gelirken de faturasını getir dediler. Aliexpres dedim. O zaman internet teklif ekranının çıktısını al gel dediler. Çıktıyı götürdüm 145 TL. cihazın bedeli ve artı Gümrük  bedeli hesapladılar 34 TL.artı onca benzin masrafı hepsi hesaplarsak 145+34+100TL(gidiş dönüş benzin) 2 katına geldi bana. Kimsenin başına gelmesin dileklerimle.

Geçmiş olsun abi

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 39   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: