Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 39   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış  (Okunma Sayısı 285239 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #105 : Nisan 12, 2019, 14:29:36 ÖS »

@freedom öncelikle geçmiş olsun.

Vergi işine aklım ermedi. Gerçek tutarı 22 euroyu geçmemişki, neye dayanarak gümrük vergisi aldılar acaba ?

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #106 : Nisan 12, 2019, 14:45:38 ÖS »

bunlar iyi günler..
dolar 5.80 üzerine çıktı bugün
ekonomi yerlerde. BES zorunlu hale getiriliyor. üretim ve tarım bitmiş soğan bile alınamayacak hale gelmiş. güzelim memleketimiz araplaşmış. daha nelerden verginin vergileri alınacak zaman gösterecek
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #107 : Nisan 12, 2019, 14:46:36 ÖS »

@Kaan Akkurt,
@cdemir,

Teşekkürler. Oraya kadar gittik. Ne söylesek boş. Onlardan üstün gelme şansın yok. Her şeyi onlar biliyor. Oradan dağıtım yapmadıklarını ve buna yetişecek elemanları olmadığını söylediler başta.Bizzat gelip alacaksınız dediler. Biraz üsteleyince ortam geriliyor. Zaten gitmişiz oraya kadar. Alalım çıkalım dedik. Yapacak bir şey yok.

Sağlık olsun, bir daha olmaz umarım.

freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #108 : Nisan 12, 2019, 14:50:19 ÖS »

bunlar iyi günler..
dolar 5.80 üzerine çıktı bugün
ekonomi yerlerde. BES zorunlu hale getiriliyor. üretim ve tarım bitmiş soğan bile alınamayacak hale gelmiş. güzelim memleketimiz araplaşmış. daha nelerden verginin vergileri alınacak zaman gösterecek

Evet, eski türk filmlerinde olurdu da gülerdik. Yakında soluduğumuz havanın vergisini de isterler. Boynumuz kıldan ince. Çöp poşetleri 25 krş paralı olunca devlet buradan aldığı pay ile nasıl çevreyi temizledi acaba. hepimiz çöpleri ayrıca para vererek aldığımız naylon torbalara koyuyoruz yine. Her akşam yine çöp torbası çıkarıyoruz. Nereye atılıyor bunlar ki çevre eskisine göre daha temiz oluyor. Yakında hava da ücretli olur. Zamanında güldük bakın başımıza geliyor. Sakın gülmeyin artık.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #109 : Nisan 12, 2019, 16:30:45 ÖS »

Gelir ve giderler kamuya açık ve şeffaf olsa vergi sorun olmaz.

Türkiyenin ekonomisinin kurtulması için hiç vakit kaybetmeden sanal paraya geçilmeli, para trafiği kayıt altına alınmalıdır. Bu sayede sadece yolsuzluklarla etkin mücadele gerçekleşmez aynı zamanda kim ne kadar kazanırsa ona göre vergi öder, ayrıca maddiyata dayalı gasp, hırsızlık vs. suçlar sıfır seviyesine yaklaşır.

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #110 : Nisan 12, 2019, 16:59:50 ÖS »

ikitelli ukim den paketimi almaya gittim otomobil parçası almıştım yurtdışından gökhan abi ile de durumu paylaşmıştım abi çağırdılar ukim den nolucak şimdi diyerek..

neyse sonrasında gittim sıramı bekledim kolim geldi adam tr deki fiyatı ne kadar bunların dedi 850 tl gibi bir fiyat dedim halbuki 8000 tl gibi bir fiyatı var.  tamam 100 tl yazıyorum dedi vergi. 
gittim gişeye ödedim 5 tl de sabit vergi mevcut onu ödedim.

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #111 : Nisan 12, 2019, 22:24:19 ÖS »

@freedom abi Aliexpressten çıktıyı "My Orders" kısmından mı yazdırdın? Yoksa "Order details" bölümünden mi print ettin?

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #112 : Nisan 12, 2019, 22:28:40 ÖS »

Order details ten cikti aliniyor benim bildigim. Aslinda uzerinde oynamak da basit.

Bu gun aliexpress ten aldigim 2 klon megadrive kol geldi buyukce bir kutuda. Vergi yok, ukim dokunmamis.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #113 : Nisan 12, 2019, 22:56:31 ÖS »

Order details ten cikti aliniyor benim bildigim. Aslinda uzerinde oynamak da basit.

Ben de onun için sordum. Oyna git

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #114 : Nisan 12, 2019, 23:13:38 ÖS »

Gümrüğe tabi gönderi olduğunda size haber kağıdı mı geliyor?
Birçok paketim ortalıkta yok, haber kağıdı veya telefon mesajı falan gelmedi, herbiri 20 - 25 dolar civarında. Ali expresten ve ptt sitesinden baktığında "left origin country" yazıyor ama Türkiyeye hiç girmemiş gibi.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #115 : Nisan 12, 2019, 23:30:31 ÖS »

Oyle ama Etik degil bence. Bize yakismaz yani. Yoksa her gun soylendigimiz insanlardan ne farkimiz kalir

Birçok paketim ortalıkta yok, haber kağıdı veya telefon mesajı falan gelmedi, herbiri 20 - 25 dolar civarında. Ali expresten ve ptt sitesinden baktığında "left origin country" yazıyor ama Türkiyeye hiç girmemiş gibi.

PTT gonderi takip den de ayni takip no ile sorgulama yapilabiliyor. PTT yi arayarak da ogrenilir benxe.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #116 : Nisan 12, 2019, 23:45:25 ÖS »

Oyle ama Etik degil bence. Bize yakismaz yani. Yoksa her gun soylendigimiz insanlardan ne farkimiz kalir

PTT gonderi takip den de ayni takip no ile sorgulama yapilabiliyor. PTT yi arayarak da ogrenilir benxe.

PTT gönderi takipte Türkiyeye hiç girmemiş gibi görünüyor.

Örnek olarak RP199156114CN gönderi 20 şubatta "Gonderi yurtdisina sevk edildi" yazıyor, ama ondan sonrası yok.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #117 : Nisan 13, 2019, 00:10:24 ÖÖ »

PTT gönderi takipte Türkiyeye hiç girmemiş gibi görünüyor.

Örnek olarak RP199156114CN gönderi 20 şubatta "Gonderi yurtdisina sevk edildi" yazıyor, ama ondan sonrası yok.

Gönderi TR'ye ulaştığı vakit PTT'nin takip sistemine girer eğer gönderi takibinde bilgi çıkmıyorsa henüz TR'ye giriş yapmamış demektir ancak epeyde bir zaman geçmiş nerdeyse 2 ay. :S

freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #118 : Nisan 13, 2019, 00:17:02 ÖÖ »

@freedom abi Aliexpressten çıktıyı "My Orders" kısmından mı yazdırdın? Yoksa "Order details" bölümünden mi print ettin?

@emarti,

Direkt olarak order  görüntüsü ekrana gelince printscreen yaptım ve paint e copy yapıp crop ladım ve print ettim. Kısaca copy/paste/crop/print gibi birşey oldu.

freedom
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #119 : Nisan 13, 2019, 00:20:32 ÖÖ »

Evet üzerinde oynama yapma durumu kesinlikle işler. Bu durumu sorgulamıyorlar. Aklıma gelmedi değil ama yapmadım. Ne ise o artık dedim.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 39   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: