|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #225 : Haziran 12, 2019, 17:14:45 ÖS » |
|
Uygulamanın başladığına inanıyorum... Gümrük vergisi, UKİM'e gitmeden, direkt PİM'de kesiliyor. Şu anda bir paketime 17 TL vergi alınmış. 15USD değerinde bir üründü...5 TL gümrüğe sunum ücretiyle 22 TL ödeyeceğim...
Bir arkadaşıma yine aynı şekilde PİM'de vergi kesildi. Ama ölümcül bir hata yapmışlar...2570 TL vergi hesaplamışlar...Mümkün olamayacak bir rakkam. PİM'deki elemanların alışması ve doğru hesap yapmaları biraz zaman alacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
knighTeen87
|
 |
« Yanıtla #226 : Haziran 12, 2019, 17:18:06 ÖS » |
|
Uygulamanın başladığına inanıyorum... Gümrük vergisi, UKİM'e gitmeden, direkt PİM'de kesiliyor. Şu anda bir paketime 17 TL vergi alınmış. 15USD değerinde bir üründü...5 TL gümrüğe sunum ücretiyle 22 TL ödeyeceğim...
Bir arkadaşıma yine aynı şekilde PİM'de vergi kesildi. Ama ölümcül bir hata yapmışlar...2570 TL vergi hesaplamışlar...Mümkün olamayacak bir rakkam. PİM'deki elemanların alışması ve doğru hesap yapmaları biraz zaman alacaktır.
Peki paketin takipli mi yoksa takipsiz miydi abi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
knighTeen87
|
 |
« Yanıtla #227 : Haziran 12, 2019, 17:27:06 ÖS » |
|
Takipli...ama takipli ya da takipsiz her ürünün üzerinde fiyat deklarasyonu var bildiğim kadarıyla. Her gönderiden vergi alabilirler diye düşünüyorum..
Not: Kayıtsız ürün sadece Aliexpress'den dandik bir şeyler aldığımda oluyor...
Hayır her ürünün üzerinde yok. Şirkete gelen aliexpress paketlerinin çoğunda ücret yazmıyor. Ayrıca sadece aliexpress değil, benim ebay'den aldığım oyunların %95'i takipsiz yollanıyor ve ben şimdiye kadar takipsize hiç para ödemedim. Dediğin gibi tabi ki de hepsinden vergi alabilirler. Ama sorun bütün paketleri tek tek değerlendirip gerçek fiyatı bulacak bir iş gücü olmaması.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #228 : Haziran 12, 2019, 17:32:40 ÖS » |
|
Takipli...ama takipli ya da takipsiz her ürünün üzerinde fiyat deklarasyonu var bildiğim kadarıyla. Her gönderiden vergi alabilirler diye düşünüyorum...
- Editledim...Editlemişken ekleme yapayım... PİM/UKİM'de mantık aramak kanımca yanlış olur... Takipli her ürüne de vergi hesaplaması vs. dert...Amaçları alımı azaltmak ya da para kazanmak...Yani o nedenle herşey beklenebilir.. Yakında görürüz.. Her an her şey olabilir..
Not: Kayıtsız ürün sadece Aliexpress'den dandik bir şeyler aldığımda oluyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shining Force
|
 |
« Yanıtla #229 : Haziran 13, 2019, 15:34:04 ÖS » |
|
Bu gümrük vergisi uygulanan kargoların vergilerini gümrük müdürlüğüne bizzat gidip mi ödemek gerekiyor?
|
|
|
|
|
|
Sega Mega Power Drive Ranger 2
|
|
|
|
haydar_abi
|
 |
« Yanıtla #230 : Haziran 13, 2019, 15:35:52 ÖS » |
|
Evet 38 tl tutan ürünüme 2,3 tl vergi 5,2 tlde gümrük ziyaret ücreti eklenmiş bulunuyor. Ücret sanırım kapıda ödeniyor.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2019, 15:55:30 ÖS Gönderen: haydar_abi »
|
|
Amiga fanatiği.... Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200 LG 24MA53 TVMonitör Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF Amiga 2000 Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD 2 Casper M989A Monitor Commodore64
|
|
|
|
Aykiri1
|
 |
« Yanıtla #231 : Haziran 13, 2019, 15:43:09 ÖS » |
|
verginin vergisi ödeniyor ne hallere düştük
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #232 : Haziran 13, 2019, 18:00:54 ÖS » |
|
@shining Force : Paketinizi getiren kargo görevlisi vergiyi tahsil ediyor. PTT üzerinden gelmişse PTT görevlisi, paketinizi teslim ederken ücreti alacaktır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shining Force
|
 |
« Yanıtla #233 : Haziran 13, 2019, 18:32:22 ÖS » |
|
@shining Force : Paketinizi getiren kargo görevlisi vergiyi tahsil ediyor. PTT üzerinden gelmişse PTT görevlisi, paketinizi teslim ederken ücreti alacaktır
Hocam sağolun. Dediğiniz doğru. Ancak 1 aya ancak Samsun'a gelen kargom dayanamayıp merkez PTT'ye gelerek almak istedim. Önce Gümrük müdürlüğüne ödeme yapmamı sonra kargoyu alabileceğimi söylediler. 188 TL'lik Android Box'a 38 tl Ötv 38 tl gümrük vergisi 5,20 tl kargo parası ödeyerek ancak alabildim. Kaldı ki ben gidip almasaymışım 1 haftaya dağıtıma çıkacağı söylenmişti.
|
|
|
|
|
|
Sega Mega Power Drive Ranger 2
|
|
|
|
ibeser (Ayak Takımı)
|
 |
« Yanıtla #234 : Haziran 14, 2019, 11:26:41 ÖÖ » |
|
Daha önce sadece 1 kez gümrük müdürlüğüne giderek paketimi aldım. Diğerlerinden tek farkı çok büyük olmasıydı. Zamanında (2 sene kadar önce) 12 civarı Amiga Kutulu oyunu almıştım. Sağlam olsun diye İngiliz arkadaş o kadar büyük bir koliye koymuş ve sağlam göndermiş ki, gereksiz heyecan yaşadım. Gümrükte önümde paket açıldı. Bilgileri verdim, kredi kartı dökümü, paypal dökümü, ebay dökümü vs. sonunda ürünü aldım. Ama gümrükteki arkadaşların (en azından Ankara) çok ilgili ve bilgili olduğunu gördüm. Nereden aldın dedi. Ebay dedim. Hangi Ebay diyince biraz dumur oldum. İngiltere dedim. Senin hesap ile girsek göreceğiz değil mi dedi bu ürünleri tabii ki dedim Sonra birlikte arama yaptık ve ooo iyi fiyata almışsın dedi. Ben de bir daha görüşmeyelim dedim ve arkama bakmadan vergimi ödeyip çıktım gittim. Diğer türlü ise yani küçük paketlerde direkt PTT görevlisi ürünle birlikte tahsilatı yapıyor. 5-80 TL arası her şeyi ödedim. Ödemeye de devam ediyorum. Artık yurt dışından bir şey almak maalesef bizim gibi 3.sınıf ülkelerde çok lüks bir tüketim oldu. Bakalım daha beterini de görecek miyiz?  Örnek olarak ödediğim ilginç kutu fotosu eklendi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haydar_abi
|
 |
« Yanıtla #235 : Haziran 14, 2019, 12:12:39 ÖS » |
|
Ödedik. Ehamdülillah.
|
|
|
|
|
|
Amiga fanatiği.... Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200 LG 24MA53 TVMonitör Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF Amiga 2000 Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD 2 Casper M989A Monitor Commodore64
|
|
|
|
ibeser (Ayak Takımı)
|
 |
« Yanıtla #236 : Haziran 14, 2019, 13:32:21 ÖS » |
|
Şimdi Ali abiden bir paket geldi. Artık 1$'a ürün alıyorum devri bitti... Çok büyük paralar dönecek hadi bakalım.  Not: Ürün üzerinde 3$ yazıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #237 : Haziran 14, 2019, 14:59:31 ÖS » |
|
Uygulama kesin başladı arkadaşlar macintosh oyunu almıştım...1 CD (karton). 1 USD falandı oyun...Öyle kalmıştı... 15 TL vergi almışlar... Yani ürünün değerinin kat kat üstünde. İşin garip tarafı, aslına ürün gümrüğe sunulmadığı halde (bandaj falan yok). 4.5Tl almaya devam ediyorlar. 1 USD'lik oyuna 20 TL vergi ödemiş oldum... Bir arkadaşımın durum daha vahim... 20USD'lik iki oyuna 2700 TL vergi hesapladılar...Üün geldi, arkadaş yanlış hesap diye geri yolladı. Bakalım ne olacak... Bu hataları Gümrük Müdürlüğüne bildirdim...Müdür bey bugün ilgileneceğini söyledi..Bakalım...Şimdilik sizin başınıza gelmemiş olabilir. Ama yüksek bir vergiyle karşılaşırsanız şaşırmayın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HkRecai
|
 |
« Yanıtla #238 : Haziran 14, 2019, 15:14:16 ÖS » |
|
İlginç, dün güneş gözlüğü ve dremel ucu geldi bekledim para isteyecek diye ama para almadı ptt'ci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fort_apocalypse
|
 |
« Yanıtla #239 : Haziran 14, 2019, 15:38:13 ÖS » |
|
Aslında bildiğim kadarıyla vergi sistemimiz beyan üzerine kurulu. Yani mükellefin beyanı asıl alınarak ödenecek vergi tahakkuk ve tahsil edilmesi gerekli, yada maktu bir miktar uygulanır, kimse için süpriz olmaz. Zamanla sistem düzelip taşlar yerine oturacaktır umarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|