Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış
Sayfa: 1 ... 35 36 [37] 38 39   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış  (Okunma Sayısı 273165 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #540 : Nisan 18, 2020, 15:59:32 ÖS »

Oyun konsollarına getirdiği kalıcı ek vergi %20, 30 Eylül'e kadar uygulanacak geçici ek vergi oranı ise %50.

Bir şeyler yazasım var ama yine birileri damlayıp kendini şu uygulamaları da bir şekilde savunmak zorunda hissedecek diye vazgeçiyorum, onlara da yazık.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #541 : Nisan 18, 2020, 16:18:15 ÖS »

Oyun konsollarına getirdiği kalıcı ek vergi %20, 30 Eylül'e kadar uygulanacak geçici ek vergi oranı ise %50.

En azından yeni nesli sadece yüzde 20 etkileyecek. Yani gidip alıp gelmek daha makul olacak gibi En azından yurtdışına gitmiş oluruz.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #542 : Nisan 18, 2020, 16:18:59 ÖS »

Bir şeyler yazasım var ama yine birileri damlayıp kendini şu uygulamaları da bir şekilde savunmak zorunda hissedecek diye vazgeçiyorum, onlara da yazık.

Eser merak etme, hükümetle ilgili herhangi bir negatif yorum yaptığında anında teleport olup savunan bir arkadaş var, birazdan gelir kızar sana. "Herşeyin bedeli var, paranız yoksa almayın" demişti bir önceki gümrük vergilerinde de.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #543 : Nisan 18, 2020, 16:42:35 ÖS »

Retrocuların arasına bile adam mı sokmuşlar yani
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #544 : Nisan 18, 2020, 17:21:29 ÖS »

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #545 : Nisan 18, 2020, 17:44:40 ÖS »

yazık ya.
Emrahceb
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #546 : Nisan 18, 2020, 18:37:21 ÖS »

Eğer GTIP numaralarını biliyorsanız ilave gümrük vergilerinin genelgesi şöyle;(Tutkal, plastik levha, video konsolu, çıtçıt, düğme, saat, hava perdeleri, röle...)

Mesela video konsolları : 9504.90

18.04.2020 tarih 31103 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Karar (Karar Sayısı: 2424) ile, tahsil edilecek ilave gümrük vergisi oranları Ek-1 ve Ek-2’de yer alan tablolarda gösterilmiştir.

Kararda yer alan;

-        Ek-2 tabloda belirtilen vergi oranları 18.04.2020 ile 30.09.2020 tarihleri arasında,

-        Ek-1 tabloda belirtilen vergi oranları 01.10.2020 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayacaktır.

* 20200418-8.pdf (736.77 KB - Yükleme: 194 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2020, 18:38:58 ÖS Gönderen: Emrahceb » Logged
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #547 : Nisan 18, 2020, 19:25:27 ÖS »

Üzgünüm ama bunlar daha çok iyi günlerimiz. Daha da fakirleşeceğiz. Bunun gelecek üzerinde de etkisi olacak. Padişah ve köprü fıkrasını bilir misiniz onun adım başı her yerde zenci olanını düşünün. Potansiyelini ortaya çıkaramayan bir nesil olacak. Çok söz var söylenecek ama Silivri buzhanedir deyip geçmek lazım.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #548 : Nisan 18, 2020, 22:35:35 ÖS »

Bu yeni konsollar değil, bizi de etkileyecektir. Hatta eylüle kadar belki de yeni nesil konsol parası kadar vergi ödeyecek bazılarımız...

Misal yeni bir joystick almıştım... üzerinde faturası vs. var. Nasıl hesaplamışlarsa 100TL'ye yakın vergi çıkartmışlar. Şikayet etsen başka, etmesen başka... Şimdi oyun kolu, oyun, kartuş, klavye ne görürlerse %50 daha ekleyecekler. Zaten faturaları çok önemsemiyorlardı... Sıkıntımız bitmez... ve önümüzdeki dönem zor bir dönem olacak. Bizim için zordu, dünya için de zor olacak. Dünyanın zor durumun bir kez daha bize vuracak... Yani Eylül ayında yeni nesil konsol düşüncesinden daha büyük dertlerimiz olmaz İnşallah.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #549 : Nisan 19, 2020, 03:46:42 ÖÖ »

Başlıktaki bazı mesajları kaldırdım. Forumda dini ve siyasi konuların konuşulması kurallara aykırıdır. Samimiyetinize inanıyorum ancak bu konularda herkesin hassasiyeti farklı. Bu konuların ne kadar uzun ve tatsız tartışmalara yol açabildiği tecrübeyle sabit. Bu yüzden mesajlarınızı kaldırıyorum. Lütfen bu konularda daha dikkatli olalım. Teşekkürler.

avukatka
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #550 : Nisan 19, 2020, 12:08:44 ÖS »

Başlıktaki bazı mesajları kaldırdım. Forumda dini ve siyasi konuların konuşulması kurallara aykırıdır. Samimiyetinize inanıyorum ancak bu konularda herkesin hassasiyeti farklı. Bu konuların ne kadar uzun ve tatsız tartışmalara yol açabildiği tecrübeyle sabit. Bu yüzden mesajlarınızı kaldırıyorum. Lütfen bu konularda daha dikkatli olalım. Teşekkürler.

Çorlu’da oturmam dolayısı ile Silivri buraya 14.Km biliyorum 😂

Aranıyor...Alınık
-Kutulu her çeşit Commodore ve Amiga
-kutulu AMOS ve DPaint programları
-Dünya Yazılım Oyun ve programları
selespeed
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #551 : Nisan 20, 2020, 00:16:36 ÖÖ »

Arkadaslar, bende yeni duydum vergi oranlarını , cidden canım sıkıldı.
Şimdi en azından gümrükte takılan retro urunler konusunda bir çözüm yolu bulabiliriz sanki ; yaptıgım işten ötürü ay da en az 1 defa yurtdısına seminerlere gitmek durumunda kalıyorum. Sizden ricam , sabit dükkan adresleri. Ornegin urun satıcısının bir cok ilanı vardır ya da kazanc kapısı retro urunlerdir. Bana bu adresleri ve talep ettiginiz ürünün linkini atın.Agırlıklı Almanya / Hollanda / İngiltere seyehatlerim oluyor. Bu virus sebebiyle su an tum yurtdısı eventleri iptal ama insallah sorunsuz bir sekilde yakında baslarlar yine.
Burada amacım yurtdısından gelen urunlerin kargoya verilmesini ya da gümrükten ne zaman cıkar beklemelerinin bir nebze onune gecmek. Urun tutarı neyse ben oder alırım. Siz Turkiyede benden teslim alırken odemesini yaparsınız.
Kendimede lazım olan urunler var. Mesela hepinizin bildigi 1541  drive , ben hayatta 1000 tl vermem , gider yurtdısından 40 euroya alır getiririm.
Sıfır oyun konsollarının yeni vergileri konusunda şunu yazacagım " bit pazarına nur yagacak " ... durum bunu gosteriyor. PS4 lerinize iyi bakın. Fena degerlenecek.
Kafama takılan tek şey PS-5 , sony ufak ufak cıtlatmalara basladı. PS5'e ait oyun kolunu falanda paylastı ve gorucuye actı. Aldıgım bir duyuma göre 3500 TL den Turkiyede satılması yonundeydı ama bu gelen vergiyle sanırım 5000 TL yi görürüz gibi...
Yurtdısına gidis gelislerim basladıgında buradan duyuru yaparım. Kısmetse yine yazısırız.
Saygılar,
ERDEM...
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #552 : Nisan 20, 2020, 00:43:13 ÖÖ »

@selespeed;

Hiçbir şey ısmarlamasam bile, böyle bir teklifi düşünüp, yazmanız, bence, sizin amatör ruhlu gerçek bir retrocu olduğunuzun kanıtı.

Kendi adıma teşekkür ederim.

selespeed
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #553 : Nisan 20, 2020, 01:01:56 ÖÖ »

@selespeed;

Hiçbir şey ısmarlamasam bile, böyle bir teklifi düşünüp, yazmanız, bence, sizin amatör ruhlu gerçek bir retrocu olduğunuzun kanıtı.

Kendi adıma teşekkür ederim.

Rica ederim, elimden gelen bir sey olursa her zaman yardımcı olurum.
Saygılar,
Erdem.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #554 : Nisan 20, 2020, 08:00:34 ÖÖ »

Şu dönemde yurtdışına para çıkmasın modunun oyun konsollarına yansımış hali almayınca yaşamı etkileyecek ürünler değil kendi açımdan çok takmıyorum iyimser düşünürsek çok mantıklı geliyor. Eleştirilir ve ben eliştiririm o kısmı ayrı tabiki.

Sayfa: 1 ... 35 36 [37] 38 39   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: