iste tam olarak Emrez'in son mesaji gibi mesajlarin gelmesini engellemek icin Colors'a cevap yazdim. Malesef bu eksik/yanlis bilgi uzerinden elestirme konusu boyle bir virustur ve insanlar arasinda hizla yayilir.
Colors'un ilk mesajinda iki tane sav var:
1- Bu grafikler elle c64'te cizilmemis (bu topic'e post edilen 5 resmi kastettigini varsayiyorum) Photoshop falan kulanilmis
2- bugun c64 icin gelistirme yaparken PC kullanmak cok anlamsiz.
Ilk mesajimda bu iki sav ile ilgili yanlis varsayimlari ortadan kaldirmaya calistim. Birinci sav'i tamamen ortadan kaldiramam. Kisi istedigine inanir. Ama bu savin pekcok aktif c64 grafikerini saibe altinda birakmaya yeltenen guclu bir suclama oldugunu Colors'a anlatmaya calisiyorum
Ikinci sav'in ise yanlis oldugunu kanitlayabiliyorum. Capraz gelistirme artik pekcok zaman elimizde kalan tek uretme yolu. Avantajlarinin yaninda cok onemli olan tarafi, artik 20 yillik disketlere calismalarimizi saklayamayacagimiz. Bu gercegi C64 icin bu yillarda birseyler uretmeye calismayan bir kisi gozden kacirabilir bunu anliyorum. Malesef google bu konularda cok sey soylemiyor. Pouet ise c64 scene acisindan neredeyse tamamen gozardi edilen bir sitedir. Google bunu da soyleyemez. Ha bu arada google sizi partilere goturup piksel grafikerleri ile tanistirmaz da.
Dolayisiyla mesajlarimda sabirla bu bilgileri ulastirmaya calisiyorum ki bu virus daha fazla yayilip, insanlar yapilmasi 80-90 saat suren bir piksel grafige bakip da "yapilmasi 5 dakika surmus 24 bit cok pikselli calisma varken buna guzel dersek kendimizi kandirmis oluruz" demesin hicbir zaman.
Ama heyhat:) bu anlatmaya calistigim seylere karsilik Colors beni eski manasiz scene tartisicilari ile esdeger tutuyor

Bana google da aratinca cikanlardan bahsediyor.
Ortada kimse icin kirilacak birsey yok. Sadece teknik olarak yanlis soylemler ve bunlara verilen cevaplar var.
LW3D: PC'den grafik convert etmekte kendi basina yanlis olan birsey yok. Yanlis olan PC'den convert ettigin seyi baskalarina Piksel grafik diye satmaktir. Iste bu buyuk bir suctur c-64'te. Birisine bunu yaptigini soylemek de buyuk suclamadir bu yuzden. Yoksa demolarda bile convert oldugu acikca belirtilerek kullanilan grafik ogeler oluyor zaman zaman.