Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genelcommodore 64'de çok başarılı grafik çalışmalar..
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: commodore 64'de çok başarılı grafik çalışmalar..  (Okunma Sayısı 26238 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yönetici
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 157



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Temmuz 21, 2007, 14:03:02 ÖS »

Forumlarda yazarken, dikkat etmediğimiz önemsemediğimiz şeylerden bir taneside yazım üslubumuz... Eski alışkanlıklarla (IRC,BBS vs) karşımızdakine hakaret etmenin, küfür etmenin cezasız kalacağını, bunun çok önemli olmadığını düşünenlerimiz olabilir. Belki bir anlık heycan ve öfkeyle bunu yapabiliriz. Ama yasalar önünde suçlu bulanacağımız gerçeğini hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bunlara ufak iki örnek...

1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu' nun, internet üzerinden haberleşmeye; yani doğal olarak bize de bir takım etkileri olmuştur. Kısaca forumlar üzerinden yapılan bazı haberleşmelerede ceza verileceği belirtilmiştir.

Madde 125, 1. Fikra:"Bir kimseye onur, seref ve sayginligini rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakistirmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, seref ve sayginligina saldiran kisi, üc aydan iki yila kadar hapis veya adlî para cezasi ile cezalandirilir. Magdurun giyabinda hakaretin cezalandirilabilmesi icin fiilin en az üc kisiyle ihtilat ederek islenmesi gerekir."

Madde 125, 4. Fikra: "Ceza, hakaretin alenen islenmesi halinde, altida biri; basin ve yayin yoluyla islenmesi halinde, ücte biri oraninda artirilir.".

Internet özgür ortamdır, zaten beni bulamazlar diye düşünen arkadaşlarımız varsa, çok basit bir örnek olarak bu başlıkta bir anlık öfkesine yenik düşen Erdal arkadaşımızın, adres ve telefonuna, hatta diğer forumlardaki nicklerinden, Gittigidiyor sitesinde kullandığı birkaç farklı isme kadar tüm bilgileri bulmanın Alcofribas için 5 dakika tutmadığını, belirtmek isterim.

Ama Alcofribas arkadaşımız da biz de bunun büyütülmeyecek bir olay olduğuna ve Erdal beyin bir anlık, öfkesine yenik düşmüş olduğuna inanıyoruz.

Ama lütfen bundan sonra tüm üyelerimiz çok dikkatli olsunlar. Herkes bunu önemsenmiyecek bir olay olarak görmeyebilir.
Logged
Arda
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.326


I'm *the* guy from Argleton


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Temmuz 21, 2007, 14:28:06 ÖS »

evet forumumuzda bazi arkadaslarimizin ayrilmasiyla ozlemeye basladigimiz anlamsiz polemikler geri donmus elimde popcorn izliyorum  polemiksiz forumda cekilmiyor hani ... arada arda'nin oyununu acip polemik yaratip etrafa satasir oldum 

Hahaha, şimdi düşünüyorum da keşke küfür etmece falan da ekleseymişim. Stres atardık orda... Ama o zaman böyle şeyler yaşamıyorduk sadece "terbiyesiz" falan deniyordu.
Logged

Bakkada
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 935



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Temmuz 23, 2007, 08:56:18 ÖÖ »

Ben kafadan vermisim notumu gene benim dedigime geldi olay....
Logged
EMREZ
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 1.904



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Temmuz 23, 2007, 11:42:42 ÖÖ »

Ben c64 için güzel olduğunu söyledim, o zamanlar bu resim olsaydı çok değer görürdü. şimdi günümüzle kıyasladım sadece c64 severler için değer görür. tabiki emeğe saygı duyulmalı onu c64 te pixel pixel kısıtlı renkle yapmak çok zor ve zaman alır.olayları takip ediyorum nereden nereye geldi kırıcı olmayalım saygı ve sevgi ile hareket edelim. biz commmodore severler çok iyi insanlarız dürüst ve saygılıyız. ben bir çok amiga aldım hiç birini kontrol etmeye bile gerek duymadım nedeni ise commodore severe güvenirim.. ya siz ?
Logged

this is amiga speaking.
esmaeild
Yeni Üye
*
Mesaj Sayısı: 3



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Temmuz 23, 2007, 13:31:08 ÖS »

eline cetveli alıp kağıt üzerindeki bir çizginin kaç mm olduğunu ölçerken cetvelin yanlış olduğu hissine kapılmak nasıl bir paranoya ise nightlord u karşına alıp acaba bu adam c64 hakkında yanlış bilgi mi veriyor diye düşünmek o derece bir paranoyadır. kısa bir süre içinde ben bunu öğrendim. bilmeyenlerin darısı başına.
Logged

Coding Is Art.
kaplan135
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 512


üye


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Temmuz 23, 2007, 14:17:54 ÖS »

TÜRK CEZA KANUNU...
Maddeler: 125 - 131
 
2. Kitap, 2. Kısım, 8. Bölüm: Şerefe Karşı Suçlar
 
SEKİZİNCİ BÖLÜM
Şerefe Karşı Suçlar
Hakaret

Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

(3) Hakaret suçunun;

a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,

c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,

işlenmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.

(5) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır.


Logged

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
mybee
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 928



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Temmuz 23, 2007, 14:31:36 ÖS »

TÜRK CEZA KANUNU...
Maddeler: 125 - 131
 
2. Kitap, 2. Kısım, 8. Bölüm: Şerefe Karşı Suçlar
 
SEKİZİNCİ BÖLÜM
Şerefe Karşı Suçlar

demiş kaplan135 arkadaş epey yaygın bir isim şeref tabi anlamını bilen için ben bunu bir arkadaşım sayesinde yaşayarak öğrendim o güne kadar bende şerefi alelade isim olarak görüyordum ama yanımıza yaklaşan bir vatandaşa şeref arkadaşımızı göstererek sorunu onun çözeceğini söylemişler adamda gayri ihtiyari sordu
--- şeref sizmisiniz
şimdi adının şeref olduğunu bilmesem olayı direk küfür bağlamına çekeceğim arkadaşım zaten çekti bile ama adı şeref ne yapsın vatandaşta soruyor senmisin diye ama gelgelelim laf başka yerlerde geziniyor yani bazen istemsekte olaylar bizi başka yerlere götürüveriyor o nedenle biraz hoş görü gerekli birde konuşurken yazarken dikkat etmek gerek herkes lafının nerelere gideceğini önceden bilmeli (nokta)
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2007, 14:33:55 ÖS Gönderen: mybee » Logged

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: