Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİkinci el satış sitelerinde takma isim ile satış (kaktırma) yapmaya çalışanlar
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İkinci el satış sitelerinde takma isim ile satış (kaktırma) yapmaya çalışanlar  (Okunma Sayısı 27661 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : Nisan 10, 2019, 00:15:41 ÖÖ »

Beş altı sene önce kendisinden Facebook Retro gruplarından birinde slim ps1 ve c64 almıştım.PS1 satıyordu ha bire gruplarda.Hoş sohbet olmasada en azından iletişim kurulabilir bir kimseydi.Son durumu yorumlardan okuduğum kadarıyla iç açıcı değil.Get açmayan satıcı potansiyel sıkıntılı satıcıdır fikrine yüzde yüz katılıyorum.Bu tarz get açmayan potansiyel dolandırıcı şahısların diğer bir özelliği satışa koydukları ürünleri biricik-özel-dünya da tek zannetmeleri ve fahiş fiyat çekmeleridir.Sözüm meclisten ve şahıstan dışarı.Genel olarak Türkiye ekononmik şartlarına uygun listeleme yapılmadığı kanısındayım.İşin karaborsası büyük.


Sadece sizin mesajınızı alıntı yaptım ama sizin gibi aynı fikirde olan bir kaç üyenin daha mesajı gözüme çarptı, bu yüzden genel olarak bir mesaj yazma ihtiyacı duydum.

Konu ise GET ile satış yapmayan satıcıları potansiyel bir dolandırıcı gibi görmek, malına güvenmediği için GET açmıyor fikrini savunmak.

Ne alakası var? Herkesin bir satış prensibi var, ister GET ile satış yapar ister GET'siz yapar, kaldı ki GET ne kadar alıcıyı koruma amaçlı bir satış sistemi ise satıcı için de bir o kadar riskli bir sistem.

Alıcı zaten tanıdığı ve güvendiği biri ile alışveriş yapacaksa GET istemez, şayet hiç tanımıyorsa bu durumda satıcı da alıcıyı hiç tanımıyor demektir, dolayısıyla satıcı için de bu büyük bir risk oluyor, ne malum alıcının kargo paketinin içeriğini değiştirip göndermeyeceği veya hiç bir şey göndermeyeceği?

herşey satıcının malına güvenmediği anlamına mı geliyor, alıcıya güvenmiyorda olabilir.

Bugüne kadar sayısı belli değil yüzlerce alım satım yaptım, ne GET ile satış yaptım nede GET ile alım yaptım, (ebay dışında) hiç birinde bir kaç tanesi ufak tefek pürüz hariç sorun yaşamadım.

Bu yüzden kimsenin alış - satış prensipleri üzerinden değerlendirme yapıp dolandırıcı damgası vurmak doğru değil.
Konuyu uzatıp polemiğe girmek istemiyorum.Ama dediğimi bir daha okuyup sahibinden.com da Retro Konsollar Satış bölümünde ki hem get olan hem get olmayan(daha çok da get olmayan) satışların büyük bölümünün leşliğini ve satıcı profilinin Tarlabaşı-Tepecik çakalı izlenimi veren profillerini ve tamamen alakasız ''Dededen Kalma'' ''Antika Süper Ürün'' vs gibi abuk satış başlıklarınaydı sözüm.Zaten potansiyel dolandırıcıları siz de görmüşsünüzdür.Niye üstünüze alındınız anlayamadım.Kırdıysam özür dilerim.
Logged
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : Nisan 10, 2019, 00:23:58 ÖÖ »

Alıntı
En kotu senaryoya Bir de objektif olarak bakalim mi?

Satici Get acmiyor cunku karsidaki adam ya bozuk baska bir mali arizali diye iade derse...
Alici Get ac diyor cunku karsidaki adamin dolandirici olma / paradan sonra mali yollamama ihtimalini dusunuyor...

Bu iki adamin ne farki var? Ben goremedim bir fark...

@Oğuzhan
İhtimaller arasında tabiki fark yok çünkü iki tane bir birini tanımayan insan ama sizin yaptığınız satıcı GET açmıyorsa o zaman dolandırıcıdır damgası vurmak, ben bunun alakasını çözemedim, adamın bir satış prensibi var GET ile satış yapmıyor yapmıyorsa dolandırıcı mı oluyor, o halde şöyle de denilebilir, GET ile alım yapmak isteyen insan dolandırıcıdır(!) Oldu mu şimdi,,, tabiki olmadı. Burada aslolan satıcının kriteridir, güvenmiyorsan alışveriş yapmazsın almazsın, buda bir tercihtir illa satıcı dolandırıcı gibi bir çıkarım yapılamaz.

Alıntı
Segaa dostum. Bir soru . Satis ilanindaki bir urun icin sana mesaj atsam ve desem ki “dostum ben ay basi tum parami karta yatiriyorum butun ay karttan harciyorum bu sebeple hic nakitim olmuyor, senden ricam get acabilir misin komisyonu ekleyip, hem kargo da Ucuza gelir” hayir mi diyeceksin hakikaten?

Ben veya başka biri hiç fark etmez, her satıcının kendine göre bir satış prensibi vardır, nasıl sizin kendinize göre bir nedeniniz var ise satıcınında kendine göre bir nedeni vardır, mesale ne bileyim ürünü Letgo'da görmüşsünüzdür GET ile satış istiyorsunuzdur ama satıcının farklı sitelerde üyeliği vs falan yoktur veyahut kullandığı kart site ile uyumsuzdur, GET açmaya müsait değildir hiç bir nedeni de olmayabilir, bu durumda satıcının şartlarına riayet ederek ya ürünü alırsınız ya da almazsınız,

bu arada mesela sizi tanımıyor olsam ve bana böyle bir mesaj atmış olsanız düşünür ve yahu nakitin yoksa kredi kartıyla ETF yapacaksın sen ne alaka şimdi diye de düşünürdüm.
Son olarak prensibim var der rica edene get açmazsan
1-Nerde esnaflık?Nerde müşteri önceliği?
2-Hazır parası olan adamı prensibin yüzünden kaçırdın diyelim.Bugünün ekonomik koşullarında ikinci müşteri biraz zor bulunur ben diyeyim.Ortalık kan ağlarken prensip fln hikaye bence.Alıcı varken satmaya bakmak herkes için en doğrusu gibi görünmekte.İskonto-anlaşmalı kargo-rica edene get biraz işin şanından diye düşünüyorum.
3-Tok satıcıysan bunlar geçerli değil tabiki.Aslolması gereken bakış açısı Türk Geleneksel Esnaflık bakış açısı.İster müşteriyi terslersin.Cevap yazmazsın.İstersen de pakete hediye koyarsın.İndirim yaparsın.Get işte buraya çıkıyor hocam.Sadece get değil yani
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2019, 00:30:39 ÖÖ Gönderen: weekendwarrior » Logged
appiah4
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.651



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Nisan 10, 2019, 09:13:15 ÖÖ »

GeT üzerinden dolandırıldım, prensip olarak GeT açmıyorum.  Kötü esnaf veya satıcı olduğumu düşünmüyorum..  Doğru insana önce malı gönderip ödemeyi sonra da alabilirim ama sahibinden.com 'dan gelip sağlamını alıp bozuğunu geri gönderebileceği ürünler için GeT isteyen kimseye de açmayı kabul etmek zorunda değilim.
Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Oğuzhan
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 4.339


There's no place like 127.0.0.1


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Nisan 10, 2019, 09:33:14 ÖÖ »

satıcı GET açmıyorsa o zaman dolandırıcıdır damgası vurmak, ben bunun alakasını çözemedim
Bunu hiç bir zaman ima etmedim dostum. Etmem de. Ama şu da var. Bir istatistik yap. Bir kişi eğer get nedir biliyorsa bunu yapabiliyorsa, tüm koşullar yapmasına engel değilse ve YAPMAM diyorsa akla bir kaç ihtimal gelir ki ben hiç bir zaman dolandırıcı ihtimalinden bahsetmedim...MALINA GÜVENMİYOR dedim.

Ama bazen letgoda birisi oluyor. Adam ülkenin diğer ucunda yaşıyor. Şaibeli bir ilan. Genelde şunu yaparım, get açar mısın diye sorarım. tabi derse de "boşver ya havale ile halledelim boşa fazla ödemeyeyim "derim. Bir nevi dolandırıcı mı değil mi kontrolü gibi. Bunu hepimiz yapmışızdır/yapıyoruzdur.

Evet haklısın get açmayan herkes dolandırıcı değildir.
Ama şu da var eğer dolandırıcı ise kesinlikle get açmaz. 100 liralık malı 1000 liraya alma istiyorum de yine açmaz.

Gözümüden kaçan nokta bu. hep başından beri söylüyorum aslında aynı şeyleri söylüyoruz sadece farklı ifade ediyoruz.

Misal benim de prensiplerim var. ilanlarına "get açmıyorum" yazan kimseden mal almıyorum. Benim gözümde get açmayan adam hele ki bu forumda hatrı sayılır mesaj sayısı olan biri ise tek düşüneceğim şey malına güvenmediği olur (istisnalar hariç, get bilmemesi vs.) Dolandırıcılık asla olmaz.

Daha önce bahsetmişimdir 4 tane ld aldım (bilmeyenler için 4 tane plak gibi düşünebilirsiniz) küçücük bir paket. Adama yalvardım get açsın diye HAYIR AÇMAM GET MET dedi. Adamın sahibindennde dükkanı var 14 yıldır. halbuki derdim sahibinden kargo indiriminden yararlanmak.

Neyse bu açmadı ben de sorun değil dedim havale ettim parasını, 14 yıldır esnaf herhalde kargocular ile arası iyidir anlaşması vardır dedim. Aldığım ürünler 120 TL

Sonuç? MNG kargoya o paket için 65 Lira kargo parası verdim.LD'lerin birinin içinde ürün çıkmadı. Aradaım tekrar yolladı. geldiğinde kırıktı. vs. vs.

Hadi bunu iade et? Adamın küfür etmediği kaldı bana telefonda sorunca... "Ben kargocumuyum bana ne ben mi aldım o parayı, ben mi kırdım malı"

dedim sigortasız yollamışsınız

"sigorta kaç para sen biliyor musun sonra da kargo pahalı diyorsun"

baktım dövecek bir bardak soğuk su içtim.

Bu forumdan da bozuk çok mal aldım. Aramızda da hatrı sayılır derecede bozuk pis yarı faal cihaz yollayan arkadaş çok.

Kargoyu ayağına çağırıp üstüne paketlemesini kargocuya yaptırtıp hem adresten alma hem de paketleme ücreti ödeten de çok. Hiç birisine ses çıkarmadım şimdiye kadar ama dünya gidiyor aya biz hala yaya.

Adam koymuş ebay'i. çindeki adamdan hakkını kolluyor. Hadi ebay kullanma. Paypal bile hakkını kolluyor. Sadece hakkını aramasını bileceksin. sana diski söküp ürün geri yolluyorsa sen de tutanağını tutturacaksın.

Uzun lafın kısası get açmayan dolandırıcı değildir. Ama dolandırıcı get açmaz Genelleme yapmayalım.

Ben veya başka biri hiç fark etmez, her satıcının kendine göre bir satış prensibi vardır
Tamam parasız da olsam senden get istemeyeceğim Ama sen benden istediğin gibi alışveriş yapabilirsin kardeşim

GeT üzerinden dolandırıldım, prensip olarak GeT açmıyorum.  Kötü esnaf veya satıcı olduğumu düşünmüyorum..  Doğru insana önce malı gönderip ödemeyi sonra da alabilirim ama sahibinden.com 'dan gelip sağlamını alıp bozuğunu geri gönderebileceği ürünler için GeT isteyen kimseye de açmayı kabul etmek zorunda değilim.

Yanlış anlama ama dolandırılmak bence kendi suçumuzdur. Dolandıranın değil. Fırsatı verirsen dolandırılırsın. Kapını pencereni açık bırakır yatarsan hırsızlık yapılırsa suçu kendimizde aramalıyız. Emniyet bile bunu "Fırsat Suçu" olarak değerlendirir.

Aramızda "ben her türlü açıkgözlülüğümü yaptım, dikkatimi kaçırmadım, bana düşen kontrolleri de yaptım her türlü önlemi de aldım ama buna rağmen dolandırıldım" diyebilecek birisi var mıdır? yoktur.

Dolandırılmak biraz iyi niyetimizden...

Ama tekrar yazayım kimse get açmayana dolandırıcı demiyor Bunu niye kimse anlamak istemiyor Forumu tekrar okudum ve GET AÇMAYAN DOLANDIRICIDIR ifadesini göremedim. Niye herkesin savunması "get açmıyorum dolandırıcı değilim" şeklinde inanın anlayamıyorum
Logged

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
i_r_on
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.873



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Nisan 10, 2019, 10:50:38 ÖÖ »

Bir GET'lik yer açın da orjinal konuya geri dönelim 

Listelenen kriterlerin hepsini karşılayan biri sanırım yok. Değişik kombinasyonlarına denk gelen kişiler muhtemelen vardır. Şair burada sanıyorum bugüne kadar retro alım satımlarında karşılaştığı negatif durumları harmanlayarak bize sunmuş 

Şahsi kanaatim; Üçüncü kişilerle yaşadığımız alışveriş deneyimlerimiz bize özel. Genel / yargılayan hükümler yerine tekil değerlendirme yapmak daha sağlıklı. Her alışveriş platformu için de bu tip geribildirimlerin girilebildiği bir imkan zaten var*.

Özetle ; Sızlanmayı bırakalım.

*: Forumda uzun süre takılmış olanlar için sorun değil, herkes birbirini tanıyor ancak foruma yeni gelen için bu büyük eksiklik. Nick bütünlüğü yok, kolayca nick değiştirilebiliyor. Yorum girilebilecek, kolay erişilebilecek bir geri bildirim alanı yok.
Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
fth
Üye
***
Mesaj Sayısı: 124



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Nisan 12, 2019, 21:32:39 ÖS »

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-amiga-a-500-plus-commodore-atari-682220234/detay

Arkadaşlar bu satıcıya dikkat edelim.ilandaki Amiga puls ı aldım.bana kendi kullandığı makine old.ve sorunsuz çalıştığını söyledi .Elden teslim aldım .eve geldim içinden 512 ram çıkmadı board pil akmış fena durumda.temizlicem ,pili sökücem bakalım kurtarabilcekmiyim.Geri tel den arıyorum cevapta vermiyor.
Logged
onursapci
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 5.067


80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Nisan 12, 2019, 21:49:31 ÖS »

Gecmis olsun . Elden almak bile cozum degil artik demek ki
Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
fth
Üye
***
Mesaj Sayısı: 124



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Nisan 12, 2019, 21:57:36 ÖS »

teşekkür ederim Onur hocam.Evet öyle ama bende de hata var daha dikkatli davranabilirdim.
Logged
Oğuzhan
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 4.339


There's no place like 127.0.0.1


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Nisan 12, 2019, 21:58:01 ÖS »

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-amiga-a-500-plus-commodore-atari-682220234/detay

Arkadaşlar bu satıcıya dikkat edelim.ilandaki Amiga puls ı aldım.bana kendi kullandığı makine old.ve sorunsuz çalıştığını söyledi .Elden teslim aldım .eve geldim içinden 512 ram çıkmadı board pil akmış fena durumda.temizlicem ,pili sökücem bakalım kurtarabilcekmiyim.Geri tel den arıyorum cevapta vermiyor.

Geçmiş olsun. Kickstart ekranı görmen umuduyla
Logged

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
fth
Üye
***
Mesaj Sayısı: 124



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Nisan 12, 2019, 22:00:03 ÖS »

teşekkür ederim.İnşallah
Logged
i_r_on
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.873



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Nisan 12, 2019, 22:09:02 ÖS »

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-amiga-a-500-plus-commodore-atari-682220234/detay

Arkadaşlar bu satıcıya dikkat edelim.ilandaki Amiga puls ı aldım.bana kendi kullandığı makine old.ve sorunsuz çalıştığını söyledi .Elden teslim aldım .eve geldim içinden 512 ram çıkmadı board pil akmış fena durumda.temizlicem ,pili sökücem bakalım kurtarabilcekmiyim.Geri tel den arıyorum cevapta vermiyor.

Nasıl yani? 1mb ram'den 512kb'sini sökmüş mü?
Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
fth
Üye
***
Mesaj Sayısı: 124



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Nisan 12, 2019, 22:50:13 ÖS »

yok hocam.ekstra 512 ram
Logged
Oğuzhan
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 4.339


There's no place like 127.0.0.1


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Nisan 12, 2019, 23:27:55 ÖS »

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-amiga-a-500-plus-commodore-atari-682220234/detay

Arkadaşlar bu satıcıya dikkat edelim.ilandaki Amiga puls ı aldım.bana kendi kullandığı makine old.ve sorunsuz çalıştığını söyledi .Elden teslim aldım .eve geldim içinden 512 ram çıkmadı board pil akmış fena durumda.temizlicem ,pili sökücem bakalım kurtarabilcekmiyim.Geri tel den arıyorum cevapta vermiyor.

Nasıl yani? 1mb ram'den 512kb'sini sökmüş mü?

A500+ 1MB anakarta gömülü geliyor ama Adam ilana 512k ram de yazmis ama trapdoor boş “fatihle biraz lafladık konu üzerine ondan biliyorum”
Logged

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
i_r_on
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.873



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Nisan 13, 2019, 13:43:22 ÖS »

Bir an satıcının bizim gibi bu aletlerin içini dışını her haltını bilen insanlar gibi değil de sıradan bir amiga kullanıcısı gibi hayal ettim. Plus olunca ekstra 512mb ram oluyor sonuçta. Bu şekilde bakınca satıcının yazdığında hata yok. Yine aynı şekilde sıradan bir kullanıcı bu aletlerin içinde pil olduğunu, bu pilin akabileceğini bilmeyebilir.

Adı sanı belli kişiler hakkında gelip burada şikayet yazmadan önce durumu sanki doğru bir şekilde tespit etmek lazım. (Ecnebilerin güzel bir lafı var, şüphenin faydasını karşı tarafa verme şeklinde çevrilebilen... giving the benefit of the doubt...)

Alıcının mesajında pilin aktığı yazıyor ama aletin çalışıp çalışmadığı yazmıyor mesela.

Dendiği gibi satıcı durumu bilerek de listelemiş olabilir. Bu durumda doğrusu aletin çalışıp çalışmadığından hareket etmek değil midir?

Şahsen fii tarihinde a500+ almıştım... çook uzun bir süre içini açıp kontrol etmek aklımın ucundan bile geçmemişti. Alet de çalışıyordu bu arada, anlamlandıramadığım sıkıntıları olduğunu çok sonra farkettim.
Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
fort_apocalypse
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.653



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Nisan 13, 2019, 13:49:13 ÖS »

Bir an satıcının bizim gibi bu aletlerin içini dışını her haltını bilen insanlar gibi değil de sıradan bir amiga kullanıcısı gibi hayal ettim. Plus olunca ekstra 512mb ram oluyor sonuçta. Bu şekilde bakınca satıcının yazdığında hata yok. Yine aynı şekilde sıradan bir kullanıcı bu aletlerin içinde pil olduğunu, bu pilin akabileceğini bilmeyebilir.

Adı sanı belli kişiler hakkında gelip burada şikayet yazmadan önce durumu sanki doğru bir şekilde tespit etmek lazım. (Ecnebilerin güzel bir lafı var, şüphenin faydasını karşı tarafa verme şeklinde çevrilebilen... giving the benefit of the doubt...)

Alıcının mesajında pilin aktığı yazıyor ama aletin çalışıp çalışmadığı yazmıyor mesela.

Dendiği gibi satıcı durumu bilerek de listelemiş olabilir. Bu durumda doğrusu aletin çalışıp çalışmadığından hareket etmek değil midir?

Şahsen fii tarihinde a500+ almıştım... çook uzun bir süre içini açıp kontrol etmek aklımın ucundan bile geçmemişti. Alet de çalışıyordu bu arada, anlamlandıramadığım sıkıntıları olduğunu çok sonra farkettim.

Yazdıklarına ben de katılıyorum.
Ceza hukukunun genel prensiplerinden birinde de "Şüpheden sanık yararlanır." yazar. Birisini suçlamadan önce 2 kere düşünmek gerek.
Logged

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: