Değerli arkadaşlar
Bu Amiga nın baştan beri yaptığı hata ve halen devam ediyor. Şöyle ki bu kartlara özel bir şeyler çıkmadığı sürece hiç bir efektif etkisi yok. yil olmuş 2019 en basit pcler hatta raspi ler bile 1.5GHZ 2,4 çekirdek den başlıyorken hala amiga için MHZ lerde plan yapmak sadece ve sadece nostalji için olabilir. Raspi alıp bir amiga içine koymak çok daha hızlı bir amiga elde etmektir. Bunu zamanında PPC+Bvision almış biri olarak söylüyorum.
Çalışmaların olması tabiki takdir edilmeli ondan yana elbette ki aynı fikirdeyiz sanıyorum ancak eğer bunun Amiganın geleceği olsun diye yapılıyorsa beyhüde bir çaba olabilir.Eğer Amiga bir Apple olabilecekken bu haldeyse bunu sebebine iyi bakılmalı. Şu anda belki ios yerine bir çoğu AOS kullanabilirdi.
Demem o ki işler güzel ancak daha ileri gitmeli. aon muş, yok sam miş bunlar maval ve ölü başarısız teknolojiler. yap bir makina ya da AOS baştan oluştur eski amigacılar alsa bile yine kurtarır.bunlar para ile olan işlen ancak dünyada Android ve ios dışında alternatif olmaması bunun için halen bir fırsat olduğu anlamına geliyor. Son olan huawei olayi buna iyi bir örnek olabilir.
Konuyu dağıtmamak adına Güzel bir kart ancak daha ucuz olmalı.Amiganın bu yüksek fiyat politiksını zaten hiç anlamlandıramamışımdır.
Aynen katılıyorum.
Katılırsınız ya da katılmazsınız, benim gözümde özünde amiga'ya en yakın şey playstation. Bilgisayar değil gerçi oyun makinesi ama amiga'da hayatına oyun makinesi olarak başlamıştı, çok kendine özgü bir grafik sistemi var, aynı amiga gibi... Başka bir oyun konsolu da olabilir belki, diğerlerini pek bilmem. Buradan hareketle çok güçlü bir amiga'nın piyasaya çıkan "şey"ler gibi değil ps3 ps4 gibi olması gerekiyordu sonucuna varıyorum. Tabii bu ayarda tasarımları yapacak imkanları bir araya getirmek öyle her yiğidin harcı değil. O yüzden "güncel" bir amiga bir daha hiçbir zaman olmayacak diye düşünüyorum
Onlarla uğraşmak yerine şöyle komple bir halde amiga'nın rom'larının, workbench, yazılım geliştirme kiti ve devrelerinin açık kaynak kodlu versiyonlarını yapsalardı keşke. Wine, dosbox gibi projeler sayesinde artık neredeyse full pc donanımı, pc bios, dos, win16, win32 açık kaynak kodlu hale geldi.