Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarDiğer BilgisayarlarBrother Power Note PN-8500MDS » Disket imajı ve Etiketi
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Brother Power Note PN-8500MDS » Disket imajı ve Etiketi  (Okunma Sayısı 8792 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 04, 2019, 11:06:15 ÖÖ »

disket imajı

http://toughdev.com/public/PN_8500MD_floppy.zip

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?action=dlattach;topic=17286.0;attach=31970

çok afilli bir NOTEBOOK değil ama
genede hatrı sayılır hayranı var

etiketi değiştirmek isteyen olursa adobe psd
dosyası gönderebilirim

* PN_8500MD_floppy.zip (559.21 KB - Yükleme: 172 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 04, 2019, 11:12:39 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2019, 11:20:01 ÖÖ »

Bu disket ne işe yarıyor. Laptopun işletim sistemi mi?
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2019, 11:21:57 ÖÖ »

cp/m sistem altyapısı olarak
ilave oyun program, utilty vs
yazılımlar var hocam

Bu disket ne işe yarıyor. Laptopun işletim sistemi mi?

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2019, 11:22:35 ÖÖ »

Kolleksiyonumdaki kutulu versiyon

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2019, 11:30:47 ÖÖ »

vay be maşallah çok güzelmiş

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2019, 11:59:31 ÖÖ »

Teşekkürler. Bende de var bundan ama cpm'sinin olduğunu bilmiyordum. Birdenbire kullanılabilir bir cihaz haline geldi

Use the brute force, Luke
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2019, 12:10:05 ÖS »

Teşekkürler... Ben bunun terminalini RS232C bağlantısı üzerinden kullanıyorum ara ara. Hatta C64'e de bağlamışlığım var.

Mobil kullanacaklar için, disket sürücüsü pillere aniden yüklendiği için NiMh'e kıyasla NiCd piller daha iyi iş görüyor. 5 tanesini birleştirip, pil kutusuna timsah uçla tutturmak yeterli (Soldaki +)... Adaptör girişininse dış kısmı +9-12V, iç kısmıysa toprak.

Yalnız bir not: Bu CP/M değil. Kendine özgü bir arabirim üzerinden kullanılan kelime işlemci, tablolama, ajanda, daktilo ve terminal yazılımı var. Ayrıca şimdiye dek yazılmış sadece iki oyunu var: Tetris ve Reversi (Othello).

Bunun bir ileri sürümü de mevcut: GeoBook NB-80C
GeoBook, bizim C64'teki GEOS'un ileri bir versiyonunu, PC GEOS 3.0'ı kullanıyor. Onu da C64'e ve Linux'a bağlamakta kullanıyorum ara sıra.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2019, 12:26:07 ÖS »

Kutulu olması ayrı bir güzel MAŞALLAH

vay be maşallah çok güzelmiş

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2019, 12:26:22 ÖS »

Rica ederim hocam
Teşekkürler. Bende de var bundan ama cpm'sinin olduğunu bilmiyordum. Birdenbire kullanılabilir bir cihaz haline geldi

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 04, 2019, 12:29:03 ÖS »

yabancı formlarda bir iki muhabbeti olmuştu cp/m sistemi üzerine kurulmuş ara birim diye, hatta cp/m sistemi kurup çalıştıran kişiler bahsediyordu zilog olan her makineye kurarım havasındaydılar tabi bire bir ben sisteme müdahale edip kontrol etmedim diyecem lakin ara birimde olsa dosya sistemi için unix, cp/m, dos vs bir temel yazılım kullanmak zorunda kalmış olabilirler hocam

Yalnız bir not: Bu CP/M değil. Kendine özgü bir arabirim üzerinden kullanılan kelime işlemci, tablolama, ajanda, daktilo ve terminal yazılımı var. Ayrıca şimdiye dek yazılmış sadece iki oyunu var: Tetris ve Reversi (Othello).

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2019, 13:17:11 ÖS »

İki oyunun dissassembly çıktısını incelediğimde CP/M'e özgü BDOS ve BIOS alanına (EXXXh FXXXh) herhangi bir çağrı görmemiştim...

Ciddi bir tersine mühendislikle birisi bu cihaza özgü BIOS yazmadıkça CP/M ne yazık ki uzak bir hayal gibi.

Yine de bu haliyle de cihaz iş görüyor, terminal üzerinden Linux kullanılabiliyor. Hatta başka bir DOS ve CP/M makinada STDIN ve STDOUT'u yönlendirerek bu cihaz üzerinden onları kullanabilirsiniz:

mode com1: 96,n,8,1
ctty com1

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 04, 2019, 13:51:50 ÖS »

teknik yapısına bakmadım hocam bende yabancıların muhabbeti nedeniyle cp/m takılıyorum canlı örneklerini görmek lazım

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 04, 2019, 18:11:09 ÖS »

Bu gazetelerin kuponla dağıttığı Notebook'lardan değil mi? Eğer öyle ise ben de buna benzeyen Comet marka bir cihaz var.

Comet'te kelime işlemci, hesap tablosu gibi programlar ve Tetris ve Soukoban gibi birkaç bilindik oyunlar kurulu geliyor. Cihaz grafik arabirimiyle açılıyor. Esc tuşuyla komut satırına düşerek erişebildiğiniz, DOS benzeri bir işletim sistemi var.  Yanında gelen disketinde transfer.exe isimli bir NULL modem programı var. Bu programı denemedim.

İçerisinde sadece Chip-On-Board tipi entegreler olduğunu hatırlıyorum. Muhtemel Z80 tabanlı bir SOC kullanıyordur.

Kelime işlemcide yazdıkça bilgisayarın yavaşladığını hatırlıyorum. Muhtemelen veri depolama ve bellek olarak aynı fiziksel belleği kullanıyor.

@ilkerficicilar: Bu cihazlara dışarıdan program yüklemek mümkün müdür? Ben becerememiştim. Oyunların disassembly çıktısını incelediğinden bahsetmişsin. Anladığım kadarıyla Brother'ın cihazında disketi sürücü var. Bendeki cihazda yok. Bunları disket sürücü ile mi dışarı aldın?

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 04, 2019, 19:10:23 ÖS »

hemen hemen aynıymış

Brother Powernote PN-8500MDS Specifications
Brother Super PowerNote model PN-8500MDS has the following hardware specifications:

Memory: 64KB (32KB usable)

CPU: 8bit, unknown brand, Z80 compatible

External Storage: 3.5" 1.44MB Floppy drive only, no harddisk

Internal Storage: 32KB of RAMdisk

Screen: 80 Rows x 22 Columns (640x176 pixels) black & amber color LCD

User Interface: Decent keyboard with international variations

Interfaces: One RS-232C Serial and one Parallel Printer Port.

Battery: BA-4000 ( 6V 1400mAh, 5cm x 9cm x 1.8cm ) (up to 8 hours)

Built-in Applications: Word Processor, Spreadsheet, Addressbook, Calendar, To Do List, World Clock, Typewriter Emulator, Communication Terminal, Calculator

Disk Games: Tetris, Turnabout

http://brother-powernote.ficicilar.name.tr/information/brother-powernote-pn-8500mds-specifications
« Son Düzenleme: Temmuz 04, 2019, 19:16:20 ÖS Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Temmuz 04, 2019, 20:49:05 ÖS »

@wizofwor

Evet, disket sürücüsü var ve zaten programlar diskette geliyor. SDK, ROM map vb. hiçir ayrıntılı bilgi yoktu, ben de programları inceleyeyim ona göre yeni bir şeyler yazarım belki demiştim, kaldı öyle.

Bir de çok yıllar önce bunun için bir web sayfası açmıştım. Dosyaları duruyor, C64 sayfası altına kopyaladım şimdi kısmen: http://cbm.ficicilar.name.tr/pn-8500mds/
Kırık linkleriyse şimdilik archive.org'dan bulmak mümkün.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: