Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneNightshift 2008 ne zaman olacak?
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nightshift 2008 ne zaman olacak?  (Okunma Sayısı 40211 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 27, 2008, 14:44:25 ÖS »

Ocak bitti sayılır, şubat desen zaten kırpılmış ay. Yani mart geldi sayılır. Hiç haber yok. Nightshift 2008 ne zaman ve nerede olacak?
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2008, 14:51:00 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2008, 14:50:38 ÖS »

ben de facebook'taki grupta sormuştum birkaç hafta önce (belki ay), cevap yok valla. vigo üşeniyor galiba

21 mart breakpoint var, ondan sonraya kaldığı kesin.

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2008, 14:54:25 ÖS »

Sanırım 7D7'deki sohbetimiz esnasında onu az daha CPCci yapacaktım diye çekindi ve bu yaştan sonra camiaya mahçup olmak istemiyor.
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2008, 14:58:15 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2008, 18:55:29 ÖS »

henüz hiç bişi belli diil. zaten kimse partiye gelmiyor bu bakımdan bize hem masraf hem de zaman kaybı olarak görünüyor... kafamız parti konusunda karışık. parti, 1-2 saat takılınıp eve dönülecek bir mekandan daha çok, tüm parti boyunca ikamet edilecek yerdir. yani bir tür "rock'n coke" festivali gibidir.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2008, 01:15:21 ÖÖ »

peeki, Rock'n'Scene ne zaman şimdi, bize rakamlardan sözet vigo!

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2008, 02:04:46 ÖÖ »

Nightshift, 7DX organizatörlerinin rahatça takılıp eğlenebildiği tek parti olduğu için yapılmasını en çok bizler destekliyoruz Gel gelelim Vigo'ya hak vermemek mümkün değil. Nightshift 2007 ve 7D7 üst üste iki hayal kırıklığıydı. Nightshift 2006 gibi bir Nightshift 2008 olacağı garanti olsa Vigo asla elini taşına altına sokmaktan çekinmez. Ama nedense son yıllarda partilere ilgide bir düşüş var, özellikle de ürünle katılım açısından. Herkes elinden ne geliyorsa birşeyler üretip partilere katılım gösterecek olsa durum birden değişecek aslında. Bu hiçbir zaman "birşey yapmayan gelmesin" anlamına gelmiyor, aksine biz herkesi orada görmek istiyoruz. Ancak "birşey yapabilecek olan ve yapmayanlar" sesimize kulak versin diyoruz.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2008, 02:26:43 ÖÖ »

O zaman temelde 2 sorun mu var?

1- Katılım azlığına bağlı olarak maliyetlerin karşılanamaması

2- Üretim azlığına bağlı olarak yarışmaların yapılamaması veya keyifli olmaması

Bunlara bağlı olarak merak ettiğim birkaç nokta var.

1-Maliyetleri neler oluşturuyor ve aşağı çekilebilir mi?

2-Partilerden biri ücretli iken diğeri nasıl ücretsiz olabiliyor? Birileri cepten mi ödüyor? Vigo geçen sene 2 milyar gibi bir rakam telafuz etmişti sanırım. Eksik geleni tamamlamak olabilir ama 2 milyarı da cepten ödemiyordur diğeri herhalde.

3-Vakti zamanında üretimle katılanlar şu sıralar neden katılmıyorlar? Sebebi belli mi?

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2008, 06:39:15 ÖÖ »

partilerdeki maliyetler ile ilgili iki parti arasinda yaklasim farki oldugu icin biri ucretli iken digeri ucretsiz olabiliyor. 7d7'ler en basindan beri giderlerini elden geldigince minimumda tutup daha oldskool bir parti yaklasimina sahip benim gorebildigim kadariyla. arada 7d5 gibi cok buyuk capli tv'de falan yayinlanan ayaklari olmussa da ilk yillardaki bu yaklasimla yerlesen "ucretsiz giris" mevhumu daha sonra partinin onemlik "kimlik atribute" lerinden biri haline geldi sanirim. bu yuzden de organizator arkadaslar bu yaklasimi degistirmek istemiyor. Bu arada ortaya cikan ve minimize edilmeye calisilan giderleri de organizatorler sineye cekiyor

nightshiftler ise daha bir kisinin kafasinda bir fikir iken bile parali giris olacagina karar verilmis partilerdi. bunun amaci da maliyet karsilamaktan cok partiye rastgele giris cikis olmasi yerine gelenin geldigi organizasyona deger vermesini ve biraz daha uzun kalmasini saglamaya yonelik yapay bir itekleme idi. Bunun sonucu bir yan etki olarak bir para toplanmis oluyordu. Bu parayi da partide cesitli ekstra hizmetler olarak tekrar ziyaretcilere dondurmek temel amacti. ornegin almanyadan gelis gidisi karsilanan go64 dukkaninindan ns06'da insanlarin direkt gidip mmc64 falan alabilmesi, veya ortamda surekli cay, kahve, kurabiye vs olmasi, katilimcilara tisort verilmesi, vs...

Bu iki yaklasimin ikisinin de basarili oldugu ve basarisiz oldugu yillar tecrube etmis olmamiz bana konunun girisin ucretsiz olup olmamasiyla ilgisi olmadigini soyluyor. ama tabi bu benim gorusum. Bir diger unutmamamiz gereken konu da giris ucretli olursa ucretin ne olacagi. ilk yil tam bilet 10 ogrenci 5 ytl idi. ikinci yil tek fiyat 20 ytl olmustu. butun bunlar az cok etki ediyor olabilir bilemiyorum.

Burada ucretli partide organizatorler biraz daha buyuk bir risk almis oluyorlar. cunku harcamalar onceden yapiliyor, ve gelen sayisi az kalirsa daha buyuk batak patliyor organizatorlere. su an sanirim ns organizatorlerinin 7d7 organizatorlerinden daha karamsar olmasinin sebebi gecen seneki ciddi kisisel maddi kayiplar ve daha da onemlisi compolarda yasanan hayal kirikligi.

dolayisiyla ilk iki soruyu cevaplamis oluyorum
1- evet cekilebilir. ama ns'ler mailyet karsilamak icin ucretli degil zaten
2- bkz yukari

3- sebebi bence belli. uretim yapan zaten az sayida insan olmasi. ozellikle de konu coderlarin azliginda dugumleniyor. ulkede toplam 4-5 scene coder'i var. Bunlardan biri askere gider, oburu o gun evini boyar, digerinin cocugu olur, oteki memleket degistirir, birisinin finalleri bastirir falan tarzi uc bes seyin ustuste geldigi durumlarda demosuz partilerle yuzyuze kaliyoruz. daha da kotusu, insanlarin birbirinin urun yapmamasindan guc almasi. ilginc bir olay bu bir kisinin birsey uretmesinin baskalarini gaza getirecegini hep on gorebiliriz, bu bizi sasirtmaz. ama ayni sekilde bir kisi birsey uretmeyince digerlerinin de uretmemeye yonelmesi ilginc yani etkilesimin terse dogru geri besleme dongusune girmesi normalde tahmin etmeyecegim birsey ise de su an bunun oldugunu dusunuyorum.

Peki cozum ne? bence her seviyeden insan sayisini artirmak.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2008, 09:14:31 ÖÖ »

işin komik tarafı sürekli yabancılar da soruyor "nightshift ne zaman?" diye. bende diyemiyorum ki "ulan sanki geliceksinizde soruyorsunuz???"
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2008, 11:27:02 ÖÖ »

Banada birçok arkadaş parti ne zaman diye soruyor...Partiye gelen yok ama gelmek isteyen çok anlaşılan

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2008, 12:16:27 ÖS »

Partiye gelen yok ama gelmek isteyen çok anlaşılan

Gelen yok derken, son yapılan partilere genel olarak (üretim yapan+seyirci)kaç kişi geldi ve gelmesi arzu edilen kişi sayısı ne belli mi?

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2008, 13:01:51 ÖS »

Ben de gecengun dinlenirken gozum takvime takildi , baktim 22ocak dedim ocak bitti subat da kisa surer zaten , sonra dusundum ki su siralar bizim nightshifte hazirlanio olmamiz lazim di
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2008, 15:49:52 ÖS »

bi "poll" açsanıza, sorun bakalım nightshift'e kimler gelmek istiyor. eğer sayı 60'ı geçerse ( commodore.gen.tr için konuşuyorum ) ok, partiyi yapıcaz.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2008, 16:03:40 ÖS »

Valla istanbula yerleştim bu seferde partiler bitti
Sizin kadar bu işlerin içinde olmasam da eskiden bbs ler falan varken insanlar elinden geldiği kadar toplanıp buluşmalar falan yapardı. Bu tür küçük organizasyonlar olmadan party türü organizasyonların şimdiye kadar yapılmış olması bile bence mucize. Bence daha önceki party vblerde organizatörler insan üstü gayret göstermiş. Tabi bide toplumuzun hazırcılığa alışması faktörüde etkiliyor (Adam takıyo 1-2 ytl ye korsan oyunu oynuyo niye code yazsın ki). Çok yüksek bi giriş ücreti olmazsa ben gelmeyi düşünürüm şahsen ...

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2008, 16:41:22 ÖS »

bi "poll" açsanıza, sorun bakalım nightshift'e kimler gelmek istiyor. eğer sayı 60'ı geçerse ( commodore.gen.tr için konuşuyorum ) ok, partiyi yapıcaz.

Biz de açarız ama party'nin yaklaşık olarak bile olsa tarihi, ücreti gibi detayları bilemediğimiz ve bunları belirtmeden insanlardan kuru kuruya oy istemenin bir anlamı olmayacağı için, sanki senin açman daha doğru olurmuş gibi geliyor. Yoksa sadece "gelir misin?" diye sorarsak şehir dışında olanlar hariç "hayır gelmem" demez pek kimse.

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: