Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneNightshift 2008 ne zaman olacak?
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nightshift 2008 ne zaman olacak?  (Okunma Sayısı 40200 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2008, 17:38:09 ÖS »

son iki patinizle sizleri tanıdım cok hevesle geldim ama ikisindede aradıgım hazı tadı alamadım parti daha cok meraklısından ziyade işin içindeki programcı retroculara hitaben oldugu için ve bu kişilerinde bu camianın azınlıgı oldugu için katılımın az olması normaldir parti programının içerigini degistirmediginiz sürece vigo`nun  o canım emekleri hep boşa gidecektir heleki orda birde tanıdıgınız arkadasınızda yoksa en fazla orda 1 saat bilemedin 2 saat sonra dönüp gidecektir bir sonraki parti içinde herhangibi bir beklenti içine girmeyecektir gelen cihazlarla eglenmeli onlarla içli dışlı olmalı onlara dokunmalı bir seyler ögrenmeli katılıma kimse cihazını getirmiyor getirende yeterli olmuyor bütün parti program yazarak geciyor kac kişi programdan anlıyorki kaç kişi c64 veya amigayı programlamak için kullanıyorki biz bu makinelere olan askımız hevesimiz onları hep oldugu gibi bu  haliyle kabulenelim partilerde böylece cocuklarımızlada katılırız partilere biraz ailevi ortam yaratalım partiyi karanlıklar içine gömmeyelim aydınlık ferah bir yer olsun belki haddim olmadan yazıyorum ama ne biliyim bir parcada olsa haklı oldugumu düşünüyorum umuyorumki yılmadan usanmadan partilerimizi katılımlarımızla ayakta tutarız vigo ben hep daimi partine gelicem mutlaka bir gün aradıgımı bulucam
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2008, 19:00:38 ÖS »

bi "poll" açsanıza, sorun bakalım nightshift'e kimler gelmek istiyor. eğer sayı 60'ı geçerse ( commodore.gen.tr için konuşuyorum ) ok, partiyi yapıcaz.

Biz de açarız ama party'nin yaklaşık olarak bile olsa tarihi, ücreti gibi detayları bilemediğimiz ve bunları belirtmeden insanlardan kuru kuruya oy istemenin bir anlamı olmayacağı için, sanki senin açman daha doğru olurmuş gibi geliyor. Yoksa sadece "gelir misin?" diye sorarsak şehir dışında olanlar hariç "hayır gelmem" demez pek kimse.

Katılım ücretinin sorun olacağını sanmıyorum. Retro tutkunlarının bu uğurda 3-5 kuruşun hesabını yapacak insanlar olduğunu düşünmüyorum. Nightshift gibi bir organizasyona sırf katılım ücretli diye gelmeyecek adam gitsin Windows üzerinde Need For Speed Zübizaretta™ Edition oynasın zaten. Ne işi var partide.
Bence önemli olan (en azından yaklaşık) tarihin ne olacağı. İstanbul içindekiler için sorun değil ama organizasyona İstanbul dışından katılmak isteyenler tarihi bilerek, işlerini buna göre ayarlayıp, gelip gelemeyeceklerini daha net belirtebilirler.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2008, 19:10:38 ÖS »

alco, zaten istop ettiğimiz yer burası : "tarihi olsa, ücret detayı vs..." önemli olan şey sadece partinin olmasıdır. tarih, ücret bunlar tırıvı detaydır. tabi scene manyağı biri için : benim gibi. önemli olan gece yatarken ileriki bir tarihte, ülkemde, parti olması... damardan scener için bu yeterlidir. kendimizi mutlaka ayarlarız parti tarihine göre. ücret de zaten taş patlasa 20 ytl olur.  4 paket sigara, 2 tane tarkan cd si... seni tenzih ediyorum sakın yanlış anlama... biz alışmısız uzaklarda olaylara dahil olmaya. sen şimdi amstrad sever bi insansın. heycan duymazmısın "acaba başka amstradcı gelirmi?"... bence parti olaylarını yaralayan diğer büyük olayda emülatörlerdir. internette sebil gibi her emülator, her oyun her şey var. kimse uğraşmak istemiyor gerçek makinelerle...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2008, 19:48:13 ÖS »

vigo, poll demişsin, commodore.gen.tr'de 60 kişi yok ki 15 kişi var. Gerisi benim açtığım fake hesaplar

Özetlersek, işte burası türkiye. Hep söylerim, buranın pop starı bukadar, buranın profesörü bu kadar, bilim adamı bu kadar. Partimiz de bu kadar, küçük. Coder sayımız az, paramız yok, mekanımız küçük.

Prod konusuna gelince, aslında dünya ortalamasını tutturuyor partiler. Eğer kendimizi breakpoint ya da assembly ile karşılaştırıyorsak buna kendi kendimizin moralini bozmak denir.

Şunlar bizde var mı?
http://breakpoint.untergrund.net/2006/sponsors.php
http://www.assembly.org/summer07/sponsors/index-html?set_language=en

Coder sayısı az değil ama scene için code yazacak adam az. İyi coder'ları scene'e çekmenin yöntemlerini aramalı artık. Var olan coderların suyu çıktı, ya karşılarında rakip yok, ya da artık sceneden biraz sıkıldıkları için soğuklar.

Son olarak, NS07 bence gayet güzeldi, daha çok tanıtılabilseydi daha iyi olabilirdi, scene dışındaki kişileri de bu işe çekmek gerekiyor belli ki. Ama scene konservatif bir kitle, dışarıdan adam getirmek yerine içeri girmeye çalışanları zorlu testlere sokmasıyla ünlü. Bilmiyorum bu ikilem nasıl çözülecek. Neyse, sonuç olarak, NS08 yapılırsa, askere gitmeden önce verdiğim beyanata dayalı olarak en az bir prod ile geleceğim kesindir.

Buna ek olarak bir intro veya game ile katılım göstermeye çalışacağım.

bu arada bence NS07'ye neredeyse tüm scenerler katıldı. Bu da türkiyede scener sayısının 75 kişi olduğu görünüyor Ne bileyim, bu ve demoscene forumundaki herkes ordaydı işte

bir de gerçek makinelerle uğraşmak pahalı, emülasyon bedava. Ben şimdi divide alıcam diye 1 yıldır burda vıdıvıdı ederim ama 100 pound'u postada kaybolabilecek birşeye dayamak zor iş.
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2008, 19:50:29 ÖS Gönderen: Arda » Logged

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2008, 20:05:34 ÖS »

hocam, sponsor var. hemde çok var ama biz onlara hep mahçup kalıyoruz. ns07'de intel sponsor olacaktı... sordular kaç kişi gelir diye... utandım 60-70 diyemedim. bakın önemli olan illaki herkesin code yazması demo release etmesi diil. maksat sevdiğin bir şeye destek olmak. tabiki eğer birde compolara katılan ürünler de süperse bu işin kaymağı oluyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2008, 20:19:57 ÖS »

Alıntı
Katılım ücretinin sorun olacağını sanmıyorum. Retro tutkunlarının bu uğurda 3-5 kuruşun hesabını yapacak insanlar olduğunu düşünmüyorum. Nightshift gibi bir organizasyona sırf katılım ücretli diye gelmeyecek adam gitsin Windows üzerinde Need For Speed Zübizaretta™ Edition oynasın zaten. Ne işi var partide.

Katılım ücretinin sorun olup olmadığı konusunda Nightlord'unda belirttiği gibi elimizde sağlam kanıtlar yok. Ama zaten sayısı giderek azalan ve eskisinden belkide daha çok birbirimize sahip çıkmamız gereken bir ortamda, "....... yapamayacaklar gelmesin", "topu olmayan maç yapmasın " türü yaklaşımlar bence doğru değil. Bizim amacımız ya da hedefimiz bir arada olmak, birşeyleri paylaşmak olmalı. Bu nedenle engeller ne kadar az olur, ne kadar aşılması kolay olursa o kadar güzel olur kanısındayım. Gerekli ücret belirlensin... Ama lütfen, giriş şu kadar sigara parası, bu kadar sakız, veremeyen gelmesin demiyelim...

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2008, 20:52:09 ÖS »

hocam, sponsor var. hemde çok var ama biz onlara hep mahçup kalıyoruz. ns07'de intel sponsor olacaktı... sordular kaç kişi gelir diye... utandım 60-70 diyemedim. bakın önemli olan illaki herkesin code yazması demo release etmesi diil. maksat sevdiğin bir şeye destek olmak. tabiki eğer birde compolara katılan ürünler de süperse bu işin kaymağı oluyor.

Sponsorlar işin prestijine de bakarlar. Hürriyet gazetesinin bir sayfasında, bir paragraf da olsa, "intel'in desteklediği nightshift'de 'dosluk kardeşlik yapmayanlara ölüm!' mesajları verildi" konulu güzel yazılar çıkacaksa isterse 5 kişi oturup çay içsin ne farkeder

Organizasyon zor iş, sponsoru bulurken tanıtımı nasıl yapacağını da planlamış olman gerekiyor, o tanıtım için nekadar masraf edeceğini, o tanıtımın kaç kişiye ulaşacağını bilmek gerekiyor.

Bilmiyorum, sanki istersen ssg'de bu işe destek verir, levent'de (pekcan), ve eminim turbo'da birkaç yazı ayarlayabilir dergilerde. Hatta ben berk'e rica edersem FHM'de de çıkarabiliriz yazıları.

edit: Bir de gelenler vasıfsız elemanlar değil. Manav ve bakkal gelmiyor oraya. Bilgisayar teknolojilerine meraklı, o işle uğraşan ya da gelecekte uğraşacak, çok ciddi tüketim ve üretim yapan/yapacak insanlar geliyor.

İntel 5 yıllığına sponsor olsun, eminim 5.yıl taksim'de aksanat binasının yan tarafını Nightshift posteri kaplar.

edit2: bi de eklemeden geçemeyeceğim, bu yıl breakpoint'de kızlardan da para keseceklermiş, biz gidicez ya, ne bahtsızız be aaa...
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2008, 21:00:09 ÖS Gönderen: Arda » Logged

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2008, 22:10:32 ÖS »

arda, sanırım tam anlatamadım. benim elimde sonsuz imkan var. promote etmek açısından. tek yapmam gereken şey, bağlı bulunduğum kurumun tanıtım departmanına bir email atmak. haftalık dergilermi? gazetelermi? icab ederse bill-board mu? hiç biri sorun değil. önemli olan şey duyurmak değil. özellikle 7d5 olsun ns06 yeteri kadar duyuruldu.

sponsor / reklam tarzı olaylarda dikkat edilmesi gereken husus hep şudur. sponsora güzel bir sunum yapmak ve onlara, yapacakları yardımın nasıl geri döneceğini, KİME ve NE KADAR KİŞİYE hitab edeceğini projekte etmektir. Keza; oynasana.com sitesinin sahibi sevgili cem, sağolsun nightshift'e her zaman destek oluyor. her muhabbet ettiğimizde bana "world gaming tournement" yapalım diyor. yığayım buraya inteli, nintendoyu, nvidia yı atiyi vs vsvs ...

yani gamer olsam, assembly gibi parti yapabilirim...

keza seninde dediğin gibi, levent olsun, turbo olsun, obituary olsun pek çok dostumuz medya dünyasında ... yardımlarını esirgemez. ama benim yıllardır kıçımı yırttığım konu şu: bu olayın büyük kitlelere hitap ettiğini ispatlamamız gerekiyor. ve gerçekten bunun çok sayıda insan tarfından dikkat çekmesini sağlamak gerekiyor.

ns07, kanal-d ana haberden, m.a.birand üzerinden haber olacaktı ama olamadı. zaga'da çıkacaktı çıkamadı... sebeb? kanal sorumlusu arkadaşım obituary/bronx; "kardeş, bu olay 60-70 kişiye hitab ediyor, bunu medyatik anlamda kullanamam" dedi. haklıda... major tv kanallarından bir olan kanal-d yi izleyen insanlar ( bu da tartışışır ya neyse ) için ilgi çekici bulmadı arkadaşım. ( kendisi şuan rating rekorları kıran pek çok prodüksiyonun yapımcısıdır. )

keza http://www.hurriyet.com.tr/e-yasam/3975610.asp?gid=54 ns06'dan önce hürriyet e-yaşamda çıkmıştır. ( thanx to levent )

bu konularda çok konuşabilirim...

son olarak, https://breakpoint.untergrund.net/register.php?action=view&pagestart=270&order_by=nationality adresine bakın... daha şimdiden 300 küsür SCENER kayıt olmuş. genelde non-scener'lar kayıt olmadan  gidiyorlar... parti gününe kadar bu 800 kişi olur. keza partiye gidince orada 1000-2000 kişi görebilirsiniz, tüm avrupa ve dünyadaki scenerlardan... giriş ücreti en son 60EU idi. ne ödül var ne bişi... uçak parası, otel parası vs vs vs ....

keza ben türkiyede scene'in öldüğünü geçen sene kabul ettim. geride kalan bir grup retro-computer sever. 1-2 tane de grup...

bana bunun tersini ispatlamadığınız sürece fikrim değişmeyecek...
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 28, 2008, 22:21:35 ÖS »

Alıntı
alco, zaten istop ettiğimiz yer burası : "tarihi olsa, ücret detayı vs..." önemli olan şey sadece partinin olmasıdır. tarih, ücret bunlar tırıvı detaydır. tabi scene manyağı biri için : benim gibi. önemli olan gece yatarken ileriki bir tarihte, ülkemde, parti olması... damardan scener için bu yeterlidir.

Ben, oylama ile elinde gerçek veri olsun ki ona göre sen de durumu gözden geçireceksin(masraf/gelir dengesi gibi) diye düşündüm. Haliyle bu veriyi maksimum oranda gerçekçi almak için insanlara da maksimum oranda gerçekçi birşeyler sunmak lazım. Lakin dediğin de doğru; bu işi damarına kadar arzulayan adam sınır tanımaz. Tanımaz da, o adamlardan bu forumdan kaç tane çıkar işte orası şüpheli... Ama sen diyorsan ki biz sadece rakama bakalım o zaman açarız bir poll tabii ki...Lakin ne işimize yarar orası şüpheli. Düşünsene 84 kişi gelirim dedi ama sadece 14 kişi geldi. Böyle bir oylamanın sonucunda olacağı maalesef bu.

Gelelim anahtar kelimelere: Scene-Retro. Olayımız hangisi? Tr-demoscene tayfası için "scene parti" ama burada çoğumuz için "retro parti". Böyle bakanların da senin hissettiğin kadar tutkulu olması çok kolay değil. Pek çok kişi için Retro demek River Raid, Atari2600, Kick Off, vb demek. Benim için böyle değil ama böyle olanları da anlayabiliyorum. "Mutasyon Amigalar" hariç her türden retro cihaz ilgimi çekiyor.

Alıntı
sen şimdi amstrad sever bi insansın. heycan duymazmısın "acaba başka amstradcı gelirmi?"...
Yok usta, bütün Amstradcılar yer yarılmış ve yerin içine girmiş sanırım
Türkiye'de öyle enteresan adamlar var ki...Sana şöyle diyeyim: Z80'i yalayıp yutmuş ve bana öğretmek için emek vermiş, Amiga'da ilk defa Parallax scroll lafını kendisinden duyduğum , Ocean'da çalışmış(ciddiyim), edebiyat mezunu ve adı Mevlüt Dinç değil... Yani kıssadan hisse ümitle bekliyoruz çıksınlar bir yerlerden diye...

Alıntı
bence parti olaylarını yaralayan diğer büyük olayda emülatörlerdir. internette sebil gibi her emülator, her oyun her şey var. kimse uğraşmak istemiyor gerçek makinelerle...

Bırak Allahaşkına ya. Nereden çıkartıyorsun bunu. Emülatörün bizim için güzel yanı kod yazıyorsan monitör özellikleri iyi oluyor, hafıza veya ekran görüntüsü alabiliyorsun, video kaydedebiliyorsun falan filan. Ya da en fazla elimde olmayan bir donanım adına kullanabilirim. Ama bunun dışında emüden medet uman bir adam ne yapsın ki retro/scene partiyi, o zaten pc dünyasında yaşıyor demek.

Evet şimdi sonuç itibari ile bakacak olursak; sorunumuz sanırım kavram kargaşası ve buna bağlı olarak ne türde ve dahi ne kadar insan beklediğimiz. Bence ne nitelik ne de nicelik önemli değil. Adam programcı ise gelir katılır ve yarışır, adam seyirci ise gelir ya zevk alır ya sıkılır ya da feyz alır ve işe girişir. Şu kadar adetmiş, şöyleymiş böyleymiş boşver be hoca. Tişört falan gibi katma değerli hizmetler de ücretli satılır. Almak isteyen alır ama kimse de giriş ücreti şu kadarmış diyemez.

Sunii bir ilgiye ve buna bağlı olarak pasif katılımcı sayısında artışa ve dahi bunun sonucu olarak da muhtelif kanallarla güçlü sponsorlar bulunup anlı şanlı bir parti yapılmasını mı istiyoruz yoksa mütevazi de olsa belli bir üretimin olmasını veya bu üretimin artmasını mı?

Falan filan...Laf ola beri come back yazdım işte...

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 28, 2008, 22:35:10 ÖS »

@Alcofribas: O konuye değindiğin iyi oldu. Bak sana Kasım 2007'de yapılan 7D8 organizasyon toplantı notlarından bir madde.

• "Scene Party", "Demoscene Party" gibi tanımlar yerine "Computer Party" gibi bir ismin kullanılması

"Computer Party" yalnızca bir örnek. Demek istediğim bu senin değindiğin konu zaten gündemimizde. Elbetteki tüm toplantı notlarını sizlerle paylaşmam işin büyüsünü bozar. Ama bilin ki bu sene çok daha geniş bir kitleyi hedef alıyoruz. Daha doğrusu hedef aldığımız kitleye kendimizi daha doğru tanıtmaya özen gösteriyoruz.

Nightshift organizasyonu da ismi ne olursa olsun retro computer aşıklarının bir numaralı partisi olmalı bence. Bu iki parti harici ne var ki zaten başka organizasyon olarak? Bir de böyle düşünmek lazım.

Gelelim örneğin bu forumdan birilerinin düzenleyeceği "scene" ile yakından uzaktan alakası olmayan, yalnızca retro içerikli bir partiye. Emin olun mekandan içeri ilk bizler gireriz...
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 28, 2008, 22:39:10 ÖS »

Yok ben zaten ismine pek takılmıyorum... Parası neyse veririm, gelirim. Almayacak adamın da alnını karışlarız. Vigo+Turbo kadar değilsek bile Alcofribas+ozkano'nun da kendine göre bir nam-ı var. Kahkaha

Ha bir de, girişte lütfen Hydrogene gibi güleryüzlü bir adam karşılasın. Mekana ısınmak açısında iyi oluyor.

« Son Düzenleme: Ocak 28, 2008, 22:43:19 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Ocak 28, 2008, 22:40:40 ÖS »

bana bir deynek verin, size dünyayı yerinden oynatayım.

usta - çırak ilişkisinde boynuz kulağı hep geçer derler. Nasıl mı ?
usta tüm birikimini aktarır (aktarır ama), çırak ustasının yanılgılarından arınmış salt bilgiyi alır. Üstüne kendi yaratıcılığını eklediğinde boynuzları ustasını döver.

Şikayet etmek en kolay şey, gerçek bir ilgi alanı için birikiminizin tamamını aktarın. En güzeli böylece kendinizle yarışın.

emulatorlerden dem vurmuşsunuz, bence bu olay tam tersine yani oldukça güçlü bir ivmeye çevrilir.

havayi ve biraz felsefi gibi oldu ama. napayım, benim fikrim bu.

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 28, 2008, 22:52:50 ÖS »

usta - çırak ilişkisinde boynuz kulağı hep geçer derler. Nasıl mı ?
usta tüm birikimini aktarır (aktarır ama), çırak ustasının yanılgılarından arınmış salt bilgiyi alır.

Herzaman, ustanın öğretmediği bir numarası olur da derler

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Ocak 28, 2008, 22:57:37 ÖS »

ustası çırağı hep küçümsese keşke, ondan korkmasa.

sessizden üye olmadan forumlardı, portaldı geziyorum,

ulan şu nightlord (adını bilmiyorum) ayağı öpülecek adam be.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 28, 2008, 23:05:32 ÖS »

Arkadaşlar, bu forum şu anda tr-demoscene'den çok daha aktif. Kısacası sizler tahmininizden çok daha fazla Türkiye'deki retro bilgisayar (bakın scene demiyorum ) partilerini kurtarmaya, canlandırmaya aday insanlarsınız. Geçtiğimiz yıllarda tartışılan "scener olan", "scener olmayan" kişiler tartışmalarını aşın. Sonuçta ülkemizde bir avuç insanız eski bilgisayarlara değer veren.

@Lazarus: Nightlord'un ismi Bilgem.
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: